Πέμπτη
26 Μαρτίου 2026

Ζελένσκι: Η Ρωσία χρησιμοποιεί τη Λευκορωσία για επιθέσεις με drones και πυραύλους εναντίον της Ουκρανίας

Πλανήτης

«Ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποιούν ολοένα και περισσότερο τις θέσεις τους στη Λευκορωσία προκειμένου να εξαπολύσουν επιθέσεις εναντίον της Ουκρανίας», δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, έπειτα από σύσκεψη με το στρατιωτικό του επιτελείο.

Αυτές αφορούν τις επιθέσεις τόσο με μη επανδρωμένα αεροσκάφη όσο και με πυραύλους, έγραψε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας σε ανάρτησή του στο Facebook, σημειώνοντας πως με αυτήν την τακτική οι ρωσικές δυνάμεις επιχειρούν να παρακάμψουν την ουκρανική άμυνα.

«Αυτό είναι επικίνδυνο για τη Λευκορωσία. Είναι κρίμα που η Λευκορωσία παραδίδει την κυριαρχία της προς όφελος των ρωσικών επιθετικών φιλοδοξιών», έγραψε ο Ουκρανός Πρόεδρος.

Ο Ζελένσκι εξήγησε πως η επιλογή προληπτικών πληγμάτων στη Λευκορωσία ενέχει κινδύνους, υποστηρίζοντας πως οι ρωσικές δυνάμεις έχουν εγκαταστήσει εξοπλισμό σε συγκροτήματα κατοικιών. 

Κεραίες και συστήματα καθοδήγησης για επιθέσεις εναντίον της Ουκρανίας έχουν εγκατασταθεί σε στέγες πενταώροφων πολυκατοικιών, είπε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, επικαλούμενος τις ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες.

«Πρόκειται για απόλυτη περιφρόνηση της ανθρώπινης ζωής, το Μινσκ θα πρέπει να σταματήσει να παίζει τέτοια παιχνίδια», τόνισε ο Ουκρανός Πρόεδρος, προειδοποιώντας πως η αντιαεροπορική άμυνα της Ουκρανίας έχει λάβει εντολή να προσαρμόσει την στρατηγική της.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τεχεράνη: «Εμείς θα αποφασίσουμε πότε θα τελειώσει ο πόλεμος» – Πέντε όροι κόντρα στο σχέδιο Τραμπ

Αρνητικά φέρεται να απάντησε το Ιράν στην πρόταση των Ηνωμένων Πολιτειών που αποσκοπούσε στον τερματισμό του πολέμου στη Μέση Ανατολή. Η Τεχεράνη εξέτασε την πρόταση 15 σημείων που...

Φόρτωση άρθρων...