Τρίτη
14 Μαΐου 2024

Ζελένσκι: Ο κόσμος πρέπει να προετοιμαστεί για πιθανή χρήση πυρηνικών από τον Πούτιν

Πλανήτης

Ολοένα και εντείνεται η συζήτηση για μία πιθανή χρήση πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία. Σε συνέντευξή του στο CNN, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σε δραματικούς τόνους, ότι «ο κόσμος, και όχι μόνο εμείς, θα πρέπει να προετοιμαστεί για μία πιθανή χρήση πυρηνικών όπλων από τον Πούτιν».

Ο Ουκρανός πρόεδρος αναφέρθηκε και σε χημικά όπλα, λέγοντας πως «μπορούν να το κάνουν, γι' αυτούς η ανθρώπινη ζωή είναι ένα τίποτα».

«Δεν πρέπει να φοβόμαστε, δεν φοβόμαστε, αλλά θα πρέπει να προετοιμαστούμε. Αυτό είναι ένα ζητούμενο όχι μόνο για την Ουκρανία, αλλά για όλες τις χώρες, για όλον τον κόσμο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ένα 24ωρο νωρίτερα, ο διευθυντής της CIA είχε επίσης αναφερθεί στην πιθανότητα χρήσης πυρηνικών όπλων από τον ρωσικό στρατό, την ίδια στιγμή που εξετάζονται οι καταγγελίες των Ουκρανών για χημικά όπλα στα περίχωρα της Μαριούπολης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: Βεβήλωσαν τον τάφο του Σόιμπλε

Ένα απίστευτο περιστατικό αποκαλύφθηκε με το φως της ημέρας, σύμφωνα με την Bild, καθώς φέρεται να έγινε προσπάθεια βεβήλωσης του τάφο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Το περιστατικό απο...

Καζακστάν: Kάθειρξη 24 ετών σε πρώην υπουργό για τον βασανισμό και τον φόνο της συζύγου του

Πρώην υπουργός Οικονομικών του Καζακστάν καταδικάστηκε τη Δευτέρα σε κάθειρξη 24 ετών για τη δολοφονία της συζύγου του, έπειτα από μια δίκη που προσέλκυσε μεγάλο ενδιαφέρον καθώς ο...

Φόρτωση άρθρων...