Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Ζελένσκι: «Οι Ρώσοι δεν έχουν καταλάβει το Μπαχμούτ»

«Το Μπαχμούτ δεν είναι υπό ρωσική κατοχή», ξεκαθάρισε σε συνέντευξη Τύπου από τη Χιροσίμα ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, διαψεύδοντας τη Ρωσία.

Ο Ζελένσκι προέβη σε αυτή τη διευκρίνιση, καθώς νωρίτερα έγινε μια σύγχυση με μια δήλωση που έκανε η οποία εκλήφθηκε ως κατάφαση στην ερώτηση αν οι Ρώσοι κατέλαβαν το Μπαχμούτ.

Ο Ουκρανός Πρόεδρος είπε ότι το στρατιωτικό προσωπικό της Ουκρανίας στο Μπαχμούτ «επιτελεί μια πολύ σημαντική αποστολή», προσθέτοντας ότι «καταλαβαίνω ξεκάθαρα τι συμβαίνει στο Μπαχμούτ. Δεν μπορώ να μοιραστώ τις τακτικές του στρατού, αλλά μια χώρα ακόμη μεγαλύτερη από τη δική μας δεν μπορεί να μας νικήσει. Θα περάσει λίγος καιρός και θα νικήσουμε. Σήμερα οι στρατιώτες μας βρίσκονται στο Μπαχμούτ. Δεν θα μοιραστώ τις τοποθεσίες»

«Το Μπαχμούτ δεν έχει καταληφθεί από τη Ρωσική Ομοσπονδία από σήμερα. Δεν υπάρχουν δύο ή τρεις ερμηνείες αυτών των λέξεων», πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας.

Παράλληλα, ο Ζελένσκι ευχαρίστησε τη Χιροσίμα που φιλοξενεί την G7 για κάθε μπλε και κίτρινη σημαία στους δρόμους, λέγοντας ότι «όταν υπάρχει ουκρανική σημαία, υπάρχει απόδειξη ότι υπάρχει πίστη στην ελευθερία, πίστη στη ζωή και πίστη στο λαό μας».

Επίσης, δήλωσε πεπεισμένος πως οι δυτικοί σύμμαχοι θα παράσχουν τελικά μαχητικά αεροσκάφη στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γαλλία: Επίθεση με μαχαίρι κοντά σε σχολείο - Τραυματίστηκαν δύο κορίτσια (Video)

Δύο κορίτσια ηλικίας 5 και 11 ετών τραυματίστηκαν ελαφρά σε επίθεση με μαχαίρι που έγινε κοντά στο σχολείο τους στο Σουφελβεγερσαΐμ, στην ανατολική Γαλλία, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακ...

Απειλές από τους «Φρουρούς της Επανάστασης»: Έχουμε εντοπίσει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ισραήλ, είμαστε με το χέρι στη σκανδάλη

Νέες απειλές εκτόξευσαν κατά του Ισραήλ οι Ιρανοί «Φρουροί της Επανάστασης. Σε αναθεώρηση του «πυρηνικού του δόγματος» εν μέσω ισραηλινών απειλών, θα μπορούσε να προχωρήσει το Ι...

Φόρτωση άρθρων...