Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Ζελένσκι στη Σύνοδο Κορυφής: «Η Ευρώπη είναι αναγκασμένη να αντιμετωπίσει ένα κράτος που δεν θέλει ειρήνη»

Στη Σύνοδο Κορυφής μίλησε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι, μέσω βίντεο. Ο Ουκρανός Πρόεδρος έκανε ειδική αναφορά στις ρωσικές επιδρομές σε κτίρια κατοικιών στη νότια Ζαπορίζια.

«Μετά την πρώτη πυραυλική επίθεση, η Ρωσία εξαπέλυσε και δεύτερη επίθεση», Δεν υπάρχει έλεος, μιλάμε για απόλυτη κακία», τόνισε ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

Ακόμα, ο Ουκρανός Πρόεδρος τόνισε και πάλι, δε, ότι η Ουκρανία δεν ήθελε ποτέ τον πόλεμο και ότι η Ευρώπη βρίσκεται σε ισχυρή θέση ώστε να κατευθύνει τις δυνάμεις της για τον τερματισμό της σύγκρουσης.

«Πρέπει να παραδεχτούμε το αυτονόητο: είμαστε αναγκασμένοι να αντιμετωπίσουμε ένα κράτος που δεν θέλει ειρήνη. Απαντά σε όλες τις προτάσεις για ειρήνη με πυραυλικής επιθέσεις, πρόκληση τεχνητών κρίσεων και ειρωνεία», πρόσθεσε ο Ουκρανός Πρόεδρος.

«Είμαστε μαζί σας και με τον ουκρανικό λαό», το μήνυμα αυτό έστειλε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, ευχαριστώντας τον Ουκρανό Πρόεδρο, Βολοντiμίρ Ζελένσκι, για τη δήλωσή του στη Σύνοδο Κορυφής της Πράγας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μπάιντεν: Παραδέχθηκε ότι σκέφτηκε την αυτοκτονία – Η εξομολόγηση του Αμερικανού προέδρου

Για τις σκοτεινές στιγμές που έζησε το 1974 μετά τον θάνατο της πρώτης συζύγου του και της κόρης του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, μίλησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Ο Τζο Μπάιντεν σε συνέ...

Φόρτωση άρθρων...