Στη Σύνοδο Κορυφής μίλησε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι, μέσω βίντεο. Ο Ουκρανός Πρόεδρος έκανε ειδική αναφορά στις ρωσικές επιδρομές σε κτίρια κατοικιών στη νότια Ζαπορίζια.

«Μετά την πρώτη πυραυλική επίθεση, η Ρωσία εξαπέλυσε και δεύτερη επίθεση», Δεν υπάρχει έλεος, μιλάμε για απόλυτη κακία», τόνισε ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

Ακόμα, ο Ουκρανός Πρόεδρος τόνισε και πάλι, δε, ότι η Ουκρανία δεν ήθελε ποτέ τον πόλεμο και ότι η Ευρώπη βρίσκεται σε ισχυρή θέση ώστε να κατευθύνει τις δυνάμεις της για τον τερματισμό της σύγκρουσης.

«Πρέπει να παραδεχτούμε το αυτονόητο: είμαστε αναγκασμένοι να αντιμετωπίσουμε ένα κράτος που δεν θέλει ειρήνη. Απαντά σε όλες τις προτάσεις για ειρήνη με πυραυλικής επιθέσεις, πρόκληση τεχνητών κρίσεων και ειρωνεία», πρόσθεσε ο Ουκρανός Πρόεδρος.

«Είμαστε μαζί σας και με τον ουκρανικό λαό», το μήνυμα αυτό έστειλε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, ευχαριστώντας τον Ουκρανό Πρόεδρο, Βολοντiμίρ Ζελένσκι, για τη δήλωσή του στη Σύνοδο Κορυφής της Πράγας.