Κυριακή
10 Δεκεμβρίου 2023

Ζελένσκι στους Ευρωπαίους ηγέτες: «Βοηθήστε μας γιατί μετά... οι Ρώσοι θα έρθουν σε εσάς» (Video&Photos)

Πλανήτης

Νέο μήνυμα στους ηγέτες της Ευρώπης έστειλε το πρωί ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Μέσω τηλεδιάσκεψης ο Ουκρανός Πρόεδρος κάλεσε τους Ευρωπαίους ηγέτες για περισσότερη υποστήριξη στον αγώνα της χώρας, ενώ προειδοποίησε ότι η Ρωσία μπορεί να στοχεύσει άλλα μέρη της Ευρώπης.

«Μπορούμε ακόμα να σταματήσουμε τη ρωσική πολεμική μηχανή, μπορούμε ακόμα να σταματήσουμε τη δολοφονία ανθρώπων. Θα ήταν πιο εύκολο να το κάνουμε μαζί. Γιατί αλλιώς, μετά θα έρθουν σε εσάς», πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε ότι εάν η Ευρώπη δεν πάρει θέση τώρα, η Ρωσία θα στοχεύσει άλλες ευρωπαϊκές χώρες και πρόσθεσε: «Όλοι είμαστε οι στόχοι της Ρωσίας... βοηθήστε τον εαυτό σας, βοηθώντας εμάς».

Ζελένσκι στους Ευρωπαίους ηγέτες: «Βοηθήστε μας γιατί μετά... οι Ρώσοι θα έρθουν σε εσάς»

Ο Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος ήταν μεταξύ των ηγετών που άκουσαν τη συνεδρίαση της Κοινής Εκστρατευτικής Δύναμης, συμφώνησε ότι είναι μια «στιγμή απελπισίας». Απαντώντας στον Ζελένσκι, είπε ότι οι ηγέτες «πρέπει να προσπαθήσουν να κάνουν περισσότερα για να σας υποστηρίξουν».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 10 Δεκεμβρίου

Γεγονότα 1520: Γερμανία: Ο θεολόγος και μοναχός Μαρτίνος Λούθηρος καίει δημόσια την παπική βούλα, που τον καλούσε ν΄ αποκηρύξει τις θέσεις του, που τελικά λογίστηκαν «αιρετικές...

Υεμένη: Οι αντάρτες Χούθι απειλούν ότι θα στοχοθετούν πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα που έχουν προορισμό το Ισραήλ

Στρατιωτικός εκπρόσωπος των ανταρτών Χούθι της Υεμένης προειδοποίησε σήμερα όλες τις ναυτιλιακές εταιρείες να μην συνεργάζονται με το Ισραήλ, απειλώντας ότι η υεμενίτικη οργάνωση σ...

Φόρτωση άρθρων...