Τετάρτη
01 Μαΐου 2024

Ζελένσκι: Σχέδιο δολοφονίας του από τη Ρωσία - Συνελήφθη Πολωνός

Πλανήτης

Σχέδιο δολοφονίας του Προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, φέρεται να είχε ενεργοποιήσει η Ρωσία, όπως προκύπτει μετά τη σύλληψη υπόπτου στην Πολωνία.

Ο Πολωνός ύποπτος συνελήφθη με την κατηγορία ότι έδωσε στις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες ευαίσθητες πληροφορίες που αφορούν τον Πρόεδρο της Ουκρανίας, προκειμένου να διευκολύνει το σχέδιο της Μόσχας.

Ο Paweł K., όπως κατονομάζεται σε διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και οκτώ ετών, καθώς ομολόγησε ότι «ήταν έτοιμος να ενεργήσει για λογαριασμό ξένων υπηρεσιών πληροφοριών». 

Ο άνδρας είχε αναλάβει το σκέλος συλλογής στρατιωτικών πληροφοριών, ειδικότερα δε για την ασφάλεια του αεροδρομίου «Rzeszów-Jasionka», το οποίο χρησιμοποιεί ο Ζελένσκι για τις μετακινήσεις του. 

«Αποστολή μου ήταν να βοηθήσω τις ρωσικές ειδικές υπηρεσίες να σχεδιάσουν μια πιθανή επίθεση» στον Ουκρανό ηγέτη, ανέφερε ο ύποπτος, σύμφωνα με την Πολωνική Εισαγγελία.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ντόναλντ Τραμπ: Παρενέβη «στον αέρα» του FOX και εκθείασε την αστυνομία για την εκκένωση στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια

Το Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Υόρκης (NYPD) εκθείασε ο τέως πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ, για την απομάκρυνση φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών από κτίριο του Πανεπιστημ...

Πέθανε ο διάσημος συγγραφέας Πολ Όστερ

Ο διάσημος Αμερικανός συγγραφέας Πολ Όστερ άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 77 ετών, αφήνοντας πίσω του μια πλούσια συγγραφική κληρονομιά με 34 βιβλία, ανάμεσα στα οποία ξεχω...

Καζακστάν: Πρώην υπουργός σκότωσε στο ξύλο τη γυναίκα του μέσα σε εστιατόριο (βίντεο)

Φρίκη προκαλεί βίντεο που καταγράφει τη φριχτή δολοφονία της συζύγου πρώην υπουργού στο Καζακστάν από τα ίδια του τα χέρια. Η δολοφονία καταγράφεται καρέ καρέ σε ένα σοκαριστικό...

Φόρτωση άρθρων...