Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Ανδρουλάκης: Επιλογή αξιοπρέπειας το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

Με σκληρά λόγια επιτίθεται πλέον κατά της Κυβέρνησης ο Νίκος Ανδρουλάκης, με αφορμή -και- το σκάνδαλο των υποκλοπών, το οποίο τον άγγιξε και προσωπικά, πλην όμως αντιμετωπίζεται εξ αρχής πολύ πιο σφαιρικά από την Χαριλάου Τρικούπη. 

Αντιστοίχως, ιδιαιτέρως επικριτικός είναι και κατά της προηγούμενης διακυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου.

Δεν είναι τυχαίο ότι από την Καλλιθέα, όπου περιόδευσε χθες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής μίλησε για μία ‘απίστευτη περιπέτεια Τσίπρα – Καμμένου’, της οποίας ακολούθησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη που με τη …ρομφαία της θεσμικής ενίσχυσης του κράτους, ισχυριζόταν ότι θα έκανε τους θεσμούς ισχυρούς, δε θα ξαναζούσαμε ψευτο-δημοψηφίσματα και δε θα είχαμε ξανά στημένους διαγωνισμούς στα κανάλια, όπως χαρακτηριστικά είπε. 

«Ξαφνικά, αποκαλύπτεται ότι έχει στήσει ένα παρακρατικό μηχανισμό παρακολουθήσεων, με πρώτο θύμα εμένα αλλά και άλλα θύματα», είπε, σημειώνοντας ότι μετά από την Οικονομία, στο επίπεδο των Θεσμών και της Δημοκρατίας «δεν είναι ότι έμειναν απλά μετεξεταστέοι, είναι φορείς μίας θεσμικής παρακμής και είναι πολύ άδικο για την χώρα μας».

Προειδοποίησε μάλιστα, ότι όσο και αν προσπαθούν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να κρατήσουν ανέπαφο τον κ. Μητσοτάκη, ρίχνοντας τις ευθύνες στους στενούς του συνεργάτες, δεν θα καταφέρουν τίποτα. 

«Όλοι πια καταλαβαίνουν ότι ο Πρωθυπουργός είναι απολύτως υπεύθυνος για αυτή την κατάσταση», είπε, περιγράφοντας ως καθήκον της δημοκρατικής παράταξης να αγωνιστεί τους επόμενους μήνες, όχι για να κάνει τους 22 βουλευτές 40 ή 50, αλλά γιατί «είναι εθνική ανάγκη να έχουμε κοινωνική δικαιοσύνη και μια ισχυρή  Δημοκρατία», όπως είπε.

Για του λόγου το αληθές, στόχος της Χαριλάου Τρικούπη ενόψει εθνικών εκλογών, είναι να πλασαριστεί ως το κόμμα που θα προσφέρει μία επιλογή αξιοπρέπειας στους πολίτες, απεγκλωβίζοντάς τους από ένα κίβδηλο για τους ίδιους δίλημμα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. 

«Εμείς δε θέλουμε ο λαός να είναι όμηρος μεταξύ δύο επικίνδυνων συστημάτων εξουσίας του κ.Τσίπρα και του κ. Μητσοτάκη», είπε χθες ο ίδιος ο Νίκος Ανδρουλάκης, προσθέτοντας ότι «εμείς θέλουμε ο ελληνικός λαός να έχει μία επιλογή αξιοπρέπειας στις επόμενες εθνικές εκλογές και αυτή να είναι το ΠΑΣΟΚ και η δημοκρατική παράταξη».

Δίνοντας, εξάλλου, το στίγμα της στάσης που θα κρατήσει στο εξής το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, τόσο ο πρόεδρός του όσο και άλλα στελέχη διαβεβαιώνουν ότι πρόκειται για ένα κόμμα που αποτελεί ‘πυλώνα σταθερότητας’ και προτίθεται να το αποδείξει από την πρώτη κιόλας Κυριακή των εκλογών. «Εμείς θέλουμε κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή, σταθερή, και όχι η ελληνική κοινωνία να είναι εκβιαζόμενη από αυτούς που δεν τους ενδιαφέρει να υπάρξει ένα πρόγραμμα υλοποίησης μεγάλων αλλαγών, που θα οδηγήσουν την Ελλάδα να γίνει μία ανθεκτική χώρα και μία ισχυρή κοινωνία, αλλά το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να τα έχουν καλά με τα ισχυρά συμφέροντα», δήλωσε χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. 

Υπονόησε, εξάλλου, ότι μόνος στόχος στην πραγματικότητα των ηγεσιών των δύο μεγάλων κομμάτων είναι είτε να παραμείνουν είτε να ξαναγίνουν πρωθυπουργοί και όχι να συμβάλουν με προτάσεις και προγραμματικές λύσεις στην πρόοδο της χώρας.

Για ‘ισχυρά συμφέροντα’ μίλησε από την πλευρά του και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Δημήτρης Μάντζος, καλεσμένος στο ΟΡΕΝ. Τόνισε ωστόσο ότι «η Δημοκρατία και οι πολίτες είμαστε πιο δυνατοί και από τα πιο ισχυρά συμφέροντα’, μία φράση ενδεικτική της πλευράς που έχει επιλέξει να υπηρετήσει το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής στην πορεία προς τις κάλπες, αλλά και μετά από αυτές.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Οι δύο Ελλάδες πάντα εδώ

Μια σειρά φαινόμενα του τελευταίου διαστήματος μας υποχρεώνουν να δούμε καλύτερα τις κοινωνικές διεργασίες που εξελίσσονται και να ανησυχήσουμε. Ιερείς πετούν έξω από ναούς βουλ...

Η επικράτηση Κασσελάκη στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ισοδυναμεί με το πολιτικό τέλος Τσίπρα

Πρόσωπο με ιδιαίτερη διαδρομή στην Αριστερά, την πολιτική και τη δημοσιογραφία, που υπολήπτεται ο υπογράφων, διαμαρτύρεται για την κριτική στην παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη εκδήλ...

Φόρτωση άρθρων...