Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Aνδρουλάκης: Έχουν ορίζοντα Εκλογών, έχουμε ορίζοντα την Ελλάδα του μέλλοντος…

Τη θέση του από τα δύο πρώτα κόμματα και τους αρχηγούς τους, θέλησε να διαχωρίσει για άλλη μια φορά ο Νίκος Ανδρουλάκης, εμφανιζόμενος ως ο ηγέτης εκείνος που ενδιαφέρεται περισσότερο από όλους για την σταθερότητα στην χώρα και άρα για τον σχηματισμό κυβέρνησης από την πρώτη Κυριακή.

Πάνε μέρες, εξάλλου, που στην Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούν ότι τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν ορίζοντα εκλογών, όταν εκείνοι κοιτούν πολύ πέραν από αυτές, σε ένα καλύτερο μέλλον για την χώρα. Και ας προσπαθούν όλοι οι πολιτικοί τους αντίπαλοι να τους χρεώσουν από τώρα τυχόν …αστάθεια την επομένη των εκλογών, αν αρνηθούν συνεργασία στο ένα ή το άλλο από τα μεγάλα κόμματα.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, μιλώντας στον Real FM, έθεσε το ορόσημο της πρώτης Κυριακής των εκλογών, περιγράφοντας περίπου δύο πολιτικούς αρχηγούς που την επομένη αυτής, θα παραδώσουν αμαχητί τις διερευνητικές εντολές που θα λάβουν για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Σε αντίθεση με εκείνον, που δεν θα το κάνει.

«Ο κ. Μητσοτάκης περιφρονεί το Σύνταγμα. Δεν τον ενδιαφέρει η απλή αναλογική για να αξιοποιήσει τις πιθανότητες να έχουμε σταθερότητα από την πρώτη Κυριακή και λέει :“θα πάρω την εντολή και θα την παραδώσω”. Τι λέει ο κ. Τσίπρας, που ο ίδιος έφερε την απλή αναλογική; “Δεν είναι ηθικό να κάνουμε την κυβέρνηση των ηττημένων”. Άρα, επί της ουσίας, δεν μπαίνει ούτε αυτός σε συζήτηση και θα παραδώσει την εντολή του. Εγώ, λοιπόν, δεν θα παραδώσω την εντολή μου», είπε, διαβεβαιώνοντας ότι θα τιμήσει τον ελληνικό λαό. Ζήτησε μάλιστα μεγάλο ποσοστό, από την πρώτη Κυριακή, προκειμένου να καταστεί κυβερνητική δύναμη με προτεραιότητες το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

Μεταξύ αυτών των προτεραιοτήτων, δε, ενέταξε ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος, την Παιδεία, την Υγεία, την κοινωνική στέγη και πολιτικές για μία παραγωγική Ελλάδα, με ενεργειακή ασφάλεια, εξωστρέφεια και ανταγωνιστικότητα. «Η χώρα χρειάζεται μία σοβαρή κεντροαριστερή δύναμη, με πρόγραμμα και στελέχη για να κυβερνηθεί ο τόπος με αξιοπιστία και πρόοδο», είπε.

Στην Χαριλάου Τρικούπη, στοχεύουν ευθέως κατά του πρωθυπουργού πια, κάνοντας λόγο για πρωθυπουργό των υποκλοπών, των Πάτσηδων, των Δημητριάδηδων, των πελατειακών νοοτροπιών στο Ταμείο Ανάκαμψης, που είναι πρωταθλητής στις απευθείας αναθέσεις και τους μετακλητούς υπαλλήλους.

Για τον ίδιο, ωστόσο, εκτιμούν ότι θα παραμένει στην εξουσία, ή πάντως χωρίς να σημειώνει σημαντική φθορά η κυβέρνησή του, όσο ο συσχετισμός είναι υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό διότι «θα δείχνει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ως σκιάχτρο», όπως χαρακτηριστικά είπε χθες ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αν θέλουν οι πολίτες να φύγει η κυβέρνηση Μητσοτάκη που κάνει τόσα πράγματα εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος, ο πιο ασφαλής δρόμος είναι η ενίσχυση του ΠΑΣΟΚ και της δημοκρατικής παράταξης. Για αυτό και ζήτησε εκ νέου ισχυρή εντολή από την πρώτη Κυριακή, «για να πάμε μπροστά με μία ισχυρή κυβέρνηση με σοσιαλδημοκρατικό κορμό και πρωταγωνιστή τη δημοκρατική παράταξη», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ενδεικτικό επίσης άποψης που έχουν από καιρό στην Χαριλάου Τρικούπη ότι αυτή είναι η μόνη διέξοδος από την ομηρία στην οποία βρίσκεται η χώρα μεταξύ επίσης επικίνδυνου ελιτισμού και επίσης επίσης επικίνδυνου λαϊκισμού.

«Γιατί ούτε ο κ. Μητσοτάκης είναι φιλελεύθερος, ούτε ο κ. Τσίπρας σοσιαλδημοκράτης», όπως λένε, τονίζοντας την ανάγκη η χώρα να αποκτήσει μία σοβαρή κεντροαριστερή δύναμη με πρόγραμμα και στελέχη, προκειμένου να κυβερνηθεί ο τόπος με αξιοπιστία και πρόοδο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Οι δύο Ελλάδες πάντα εδώ

Μια σειρά φαινόμενα του τελευταίου διαστήματος μας υποχρεώνουν να δούμε καλύτερα τις κοινωνικές διεργασίες που εξελίσσονται και να ανησυχήσουμε. Ιερείς πετούν έξω από ναούς βουλ...

Φόρτωση άρθρων...