Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Ας ψηφίσουν απευθείας ΠΑΣΟΚ…

Μπορεί ο Πρωθυπουργός να δήλωσε ότι «μυρίζει εκλογές» πριν από μόλις λίγα εικοσιτετράωρα, ωστόσο η εκλογολογία έχει ήδη αρχίσει να δίνει τη θέση της στη συζήτηση επί των συνεργασιών την επομένη των Εκλογών. 

Και σε αυτήν, κομβικός είναι ο ρόλος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, που πάντως προτιμά να παραπέμπει στα αποτελέσματα της κάλπης για να ορίσουν οι πολίτες το πώς θα κυβερνηθεί η χώρα μετά από τις εκλογές. Από την άλλη, καθιστά σαφές προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα αποτελέσει βολικό εταίρο για καμία κυβέρνηση. Αντίθετα, ζητά ισχυρή εντολή για να θέσει αυτό τις προϋποθέσεις και τους όρους μίας πιθανής συγκυβέρνησης.

Εκτιμώντας ότι η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος είναι παραλυτική για την χώρα, αφού τα προεκλογικά σενάρια δημιουργούν προβλήματα τόσο στην οικονομία όσο και στην ίδια τη σταθερότητα της χώρας, στην Χαριλάου Τρικούπη διατυπώνουν πλέον την άποψη ότι αν δεν μπορεί να κυβερνήσει ο Πρωθυπουργός, θα πρέπει να προκηρύξει Εκλογές. 

Σε κάθε περίπτωση, ξεκαθαρίζουν ότι εμμένουν στην απόφασή τους για πολιτική αυτονομία και αυτόνομη στρατηγική, ενώ κόβουν κάθε συζήτηση σε όποιον τους αντιμετωπίζει ως ‘βολικό εταίρο’, είτε πρόκειται για το Μέγαρο Μαξίμου είτε για την Κουμουνδούρου. 

«Δεν έχουμε καμία αγωνία να μπούμε σε κανενός είδους κυβερνητικό σχήμα», δήλωσε χθες ο επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης, εξηγώντας ότι η Χαριλάου Τρικούπη είναι διατεθειμένη να μπει σε συζητήσεις με άλλα κόμματα, πλην όμως αυστηρά στη βάση της δικής της πρότασης και προκειμένου εκείνα να απαντήσουν αν συμφωνούν ή όχι.

Στο ίδιο μήκος κύματος, για εκλογές με σεβασμό σε ό,τι βγάλει η κάλπη από την πρώτη Κυριακή, μίλησε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, προϊδεάζοντας για την στάση που θα κρατήσει αμέσως μετά το κόμμα του. 

«Εμείς θα θέσουμε τις προϋποθέσεις μας, οι οποίες όπως έχει πει ο Νίκος Ανδρουλάκης θα είναι αφενός να εφαρμοστεί το σοσιαλδημοκρατικό μας πρόγραμμα το οποίο είναι προς όφελος των πολιτών, και αφετέρου να μην πάμε σε συγκυβέρνηση με πρωθυπουργό τον κ.Μητσοτάκη και τον κ.Τσίπρα». 

Ο Αρκάς βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, εξάλλου, υποστήριξε ότι μιλούν για προγραμματική σύγκληση η οποία θα είναι προς όφελος των πολιτών, αφήνοντας να εννοηθεί πως κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει μόνο εφόσον υιοθετηθεί και εφαρμόζεται το πρόγραμμα της Χαριλάου Τρικούπη. Διερωτήθηκε, μάλιστα, για παράδειγμα αν θα αποδέχονταν τα δύο κόμματα να φτιάξουν έναν νόμο για την προστασία της πρώτης κατοικίας και να μη δίνονται τα δάνεια στα funds. 

Η ερώτηση, προφανώς δεν ήταν καθόλου τυχαία, αφού στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής επί μέρες θυμίζουν ότι ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν ψήφισε τον νόμο Κατσέλη το 2010, ενώ άνοιξε αργότερα την πόρτα στα funds και από την άλλη η ΝΔ κατήργησε στην πραγματικότητα τον ίδιο νόμο, μέσα από τον οποίο σώθηκαν χιλιάδες κύριες κατοικίες ως επί το πλείστον μικρών και μεσαίων δανειοληπτών.

Στην Χαριλάου Τρικούπη, εμμένουν στην άποψη του Νίκου Ανδρουλάκη, όπως διατυπώθηκε παλιότερα, ότι αμφότερα τα δύο μεγάλα κόμματα θα βρίσκονται το βράδυ των εκλογών στην όχθη των ηττημένων, ενώ το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής θα βρίσκεται σε εκείνη των νικητών. Ως εκ τούτου, ζητούν και την αρκούντως ισχυρή εντολή από τους πολίτες που θα τους επιτρέψει να θέσουν τους όρους της όποιας συγκυβέρνησης και μαζί να διασφαλίσουν ότι αυτή θα διέπεται από βασικές σοσιαλδημοκρατικές αρχές, όπως περιλαμβάνονται και στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

Από την άλλη, σε όσους επιμένουν να τους προκαλούν να απαντήσουν με ποιους θα κυβερνήσουν μετεκλογικά, ‘φορτώνοντάς’ τους εμμέσως με την ευθύνη τυχόν ακυβερνησίας, αν όχι και αστάθειας στην χώρα, την απάντηση έδωσε χθες ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. «Έλεγαν κάποτε ότι το ΠΑΣΟΚ κατέστρεψε την χώρα. Σήμερα όλοι θέλουν να κυβερνήσουν με το ΠΑΣΟΚ. Αφού όλοι θέλουν εμάς, ας ψηφίσουν απευθείας ΠΑΣΟΚ»…

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ο Σωκράτης και η νέα ηγεσία

Ο μεγάλος Έλληνας φιλόσοφος,είναι όσο ποτέ άλλοτε επίκαιρος στη σημερινή εποχή των τεράστιων αλλαγών,που υπαγορεύουν και νέες ηθικές προσεγγίσεις.

Eάν ο Τσίπρας υποστηρίξει ενεργά τον Κασσελάκη στις Ευρωεκλογές, υπογράφει οριστικό διαζύγιο με όσους τον εμπιστεύθηκαν

Μέρα με τη μέρα ο άνθρωπος στον οποίο 75.000 ψηφοφόροι στις αρχαιρεσίες του ΣΥΡΙΖΑ- εμφανώς μιας χρήσης οι περισσότεροι- έδωσαν τη σφραγίδα του κόμματός τους, ξεφεύγει. Από την Αμ...

Φόρτωση άρθρων...