Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

«Άσσος»(;) από Μητσοτάκη, «τα βλέπει» ο ΣΥΡΙΖΑ

O Κυριάκος Μητσοτάκης και οι συν αυτώ δεν κρύβουν ότι επενδύουν πολιτικά στο «ταμείο» που μπορούν να κάνουν από το περίφημο «food pass» που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός το περασμένο Σάββατο, καθώς αυτό αντιμετωπίζεται σαν «άσσος» που τράβηξε από το μανίκι του ο πρωθυπουργός. 

Όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ «τα βλέπει», έχει ήδη ριχτεί -μαζί με την υπόλοιπη αντιπολίτευση» στη μάχη της αποδόμησης του «φιλοδωρήματος των 70 λεπτών» και επιφυλάσσει την ίδια στάση σε όλα τα άλλα «χαρτιά» που μπορεί να παρουσιάσει ο πρωθυπουργός σε αυτό το ιδιότυπο «καρέ» ως τις επόμενες κάλπες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε, άλλωστε, με ταχύτατα αντανακλαστικά ήδη με το που ανακοίνωσε, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, ο Πρωθυπουργός από βήματος Βουλής την πρωτοβουλία για το περίφημο «food pass», ξεκινώντας την αποδόμηση του μέτρου με την αντίδραση του εκπροσώπου του κόμματος: ο Νάσος Ηλιόπουλος έκανε λόγο για «φιλοδώρημα 70 λεπτών τη μέρα», καθιστώντας σαφές ότι πρόκειται για μία «σταγόνα στον ωκεανό» της ακρίβειας, της αισχροκέρδειας, των ανατιμήσεων και του πληθωρισμού. 

Ταυτοχρόνως, από το Σάββατο ως σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει το «market pass» ως «χυδαίο προεκλογικό επίδομα εξαπάτησης που διαφημίζει με θράσος ο κ. Μητσοτάκης ενώ κάνει πλάτες στην αισχροκέρδεια εδώ και 15 μήνες» και προσθέτει πως «οι πολίτες ήδη αντιλαμβάνονται πως η κυβέρνηση αποτιμά την ψήφο τους σε 20 ευρώ, αφού τόσο καιρό έχει αφαιμάξει τα εισοδήματά τους». 

Παράλληλα, ομαδικά πυρά εξαπολύουν όλα τα κεντρικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για το συγκεκριμένο μέτρο, εκτιμώντας πως αυτό «δεν αντιμετωπίζει ούτε στο ελάχιστο τις ακραίες ανατιμήσεις», «δεν αντιμετωπίζει την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια στον πυρήνα τους με ρυθμιστικές παρεμβάσεις, αλλά αντίθετα την ενισχύει και την συντηρεί», ενώ «εγκυμονεί κινδύνους για νέες ανατιμήσεις εν μέσω παντελούς έλλειψης ελέγχων στην αγορά».

Η αποδόμηση των «άσσων»

Βεβαίως, η μάχη του «food pass» αποτελεί σταθμό σε μία ευρύτερη τακτική που εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ, με ορίζοντα τις επόμενες εκλογές: να αποδομούν διαρκώς κάθε «άσσο» που θα βγάζει από το μανίκι του ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε αυτό το δρόμο που ο ίδιος χαράζει ώσπου να αποφασίσει ποιος είναι ο καταλληλότερος χρόνος για τον ίδιο ώστε να στήσει τις κάλπες: μέλημα του ΣΥΡΙΖΑ, μ’ άλλα λόγια, είναι να μην αφήσει τον πρωθυπουργό να κεφαλαιοποιήσει πολιτικά και εκλογικά οποιαδήποτε θετική εξέλιξη: για παράδειγμα, οι αυξήσεις για τις συντάξεις από 1ης Ιανουαρίου «αφορούν μόνο τους μισούς συνταξιούχους και αποτελούν εμπαιγμό όσο παραμένει καταργημένη η 13η σύνταξη και δεν αποδίδονται τα αναδρομικά στους δικαιούχους». Το «food pass» του Φεβρουαρίου είναι «φιλοδώρημα των 70 λεπτών του ευρώ», ενώ η αύξηση του κατώτατου μισθού την 1η Μαΐου είναι «καθυστερημένη και μικρή» στη «χώρα που έχει κατώτερο μισθό μικρότερο από εκείνον που είχε το 2010». Και αυτά, είναι μόνο η αρχή…

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Οι δύο Ελλάδες πάντα εδώ

Μια σειρά φαινόμενα του τελευταίου διαστήματος μας υποχρεώνουν να δούμε καλύτερα τις κοινωνικές διεργασίες που εξελίσσονται και να ανησυχήσουμε. Ιερείς πετούν έξω από ναούς βουλ...

Το ισχυρό «χαρτί» της οικονομικο-κοινωνικής ατζέντας Μητσοτάκη ενόψει Ευρωεκλογών

Η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκινάει με υπουργικό συμβούλιο, ενώ βρισκόμαστε 42 ημέρες πριν από τις Ευρωεκλογές. Με τον αέρα των τελευταίων δημοσκοπήσεων υπέρ της κυβέρνησης, αλλά πάντα με τ...

Φόρτωση άρθρων...