Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Αυτό το Κέντρο ποιος… θα το πάρει;

O Αλέξης Τσίπρας επιμένει διαρκώς σε όλους τους συνομιλητές του ότι οι εκλογές κερδίζονται από το Κέντρο -και όχι στο Κέντρο. Στην Κουμουνδούρου, λοιπόν, αξιολογούν την νέα εκλογική τακτική του Κυριάκου Μητσοτάκη ως «ιδανική» για τους ίδιους, ώστε να ενισχύσουν την πρόσβασή τους και την επαφή τους με κεντρώους πολίτες και ψηφοφόρους του λεγόμενου «μεσαίου χώρου». 

Στην Κουμουνδούρου επιχειρούν να ακτινογραφήσουν κάθε λέξη και κάθε φράση του Κυριάκου Μητσοτάκη, τώρα που ο πρωθυπουργός δείχνει να εφαρμόζει την… περίφημη «αντρική σχολή» -όπως θα ‘λεγε και ο Αντώνης Σαμαράς. 

Από Μητσοτάκης… Κουτσαβάκης

Δεν ήταν μόνο η διαβεβαίωσή του ενώπιον των βουλευτών της ΝΔ ότι «δεν μασάει» (sic) σε πιέσεις και συμφέροντα. Πέραν αυτού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται ότι επιχειρεί ξεκάθαρα να «εκλαϊκεύσει» το προφίλ του.

Το τελευταίο διάστημα, μάλιστα,  το Μαξίμου «σκηνοθετεί» συναντήσεις με ταξιτζήδες, κουλουράδες και ανθρώπους του μόχθου, ενώ ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνει σε κάθε περιοδεία του να επιδιώκει με εντονότερο τρόπο την επαφή του με τον «λαό» -καίτοι αυτό ουδέποτε ήταν το φόρτε του.

Συν τοις άλλοις, οι αφορισμοί του πρωθυπουργού από εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ στην Πάτρα την περασμένη εβδομάδα περί «αριστεράς του χαβιαριού», «σοσιαλιστών της σαμπάνιας» και η προτροπή του προς όσους κατακρίνουν το καλάθι του νοικοκυριού να… «πάρουν το ακριβό κουβαδάκι τους και να πάνε αλλού» δείχνει ότι εδώ μιλάμε για συγκεκριμένη εκλογική τακτική, με αρχή, μέση και τέλος. 

Ο παράγων «υποκλοπές»

Όλα τούτα, λοιπόν, όπως επιμένουν να εκτιμούν στην Κουμουνδούρου, ναρκοθετούν την πρόσβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη στον κεντρώο χώρο, που αποτελείται εν πολλοίς από πολίτες μορφωμένους, που δεν θέλουν να ξεπερνά η πολιτική αντιπαράθεση τα όρια ούτε τούς αρέσει η τοξικότητα. Βεβαίως, εδώ που έχουμε φτάσει, το να ρίξει τους τόνους ο ΣΥΡΙΖΑ στην κριτική του δεν είναι απλή υπόθεση. Όμως, το επόμενο διάστημα θα αποσταλούν προς τους «μεσαιοχωρίτες» συγκεκριμένα μηνύματα από τον Αλέξη Τσίπρα, στην προσπάθειά του να τους προσελκύσει.

Συν τοις άλλοις, στην Κουμουνδούρου έχουν εδραία την πεποίθηση ότι αν υπάρχει μία κοινωνιολογική και εκλογική κατηγορία που την «αγγίζει» το σκάνδαλο των υποκλοπών, αυτοί είναι οι κεντρώοι πολίτες και οι ψηφοφόροι του μεσαίου χώρου. Στον ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν εκτιμούν ότι όσο θα ανοίγει η βεντάλια των αποκαλύψεων για το θέμα, τόσο αυτοί οι πολίτες θα απομακρύνονται από την κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, περιμένοντας αν θα καταφέρει να τούς «αρπάξει» ο ΣΥΡΙΖΑ ή το ΠΑΣΟΚ. 
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ο Σωκράτης και η νέα ηγεσία

Ο μεγάλος Έλληνας φιλόσοφος,είναι όσο ποτέ άλλοτε επίκαιρος στη σημερινή εποχή των τεράστιων αλλαγών,που υπαγορεύουν και νέες ηθικές προσεγγίσεις.

Eάν ο Τσίπρας υποστηρίξει ενεργά τον Κασσελάκη στις Ευρωεκλογές, υπογράφει οριστικό διαζύγιο με όσους τον εμπιστεύθηκαν

Μέρα με τη μέρα ο άνθρωπος στον οποίο 75.000 ψηφοφόροι στις αρχαιρεσίες του ΣΥΡΙΖΑ- εμφανώς μιας χρήσης οι περισσότεροι- έδωσαν τη σφραγίδα του κόμματός τους, ξεφεύγει. Από την Αμ...

Φόρτωση άρθρων...