Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Δεν πιάνουν την …χείρα φιλίας

Στο ναδίρ παραμένουν οι σχέσεις μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, παρά το «άνοιγμα» που πραγματοποίησε στις άλλες προοδευτικές δυνάμεις του τόπου, από τη Θεσσαλονίκη, όπου μίλησε στην τρίτη κατά σειρά προεκλογική του συγκέντρωση τη Δευτέρα, ο Αλέξης Τσίπρας.

Για του λόγου το αληθές, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης όρισε τον δικό του αγώνα στον δρόμο προς τις εθνικές κάλπες, ως …μονομέτωπο, κατά της Δεξιάς του Κυριάκου Μητσοτάκη, αφήνοντας εμμέσως αιχμές για τον διμέτωπο που έχει κηρύξει ο Νίκος Ανδρουλάκης, τον οποίο εξάλλου στην Κουμουνδούρου έχουν χαρακτηρίσει προ ημερών ως …ανιστόρητο. 

«Επαναλαμβάνω με όση δύναμη έχω και από εδώ, από τη Θεσσαλονίκη. Μόνος αντίπαλος για τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι η Δεξιά του κυρίου Μητσοτάκη. Εμείς κάνουμε μονομέτωπο αγώνα. Δεν ανοίγουμε μέτωπα με τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, συμπληρώνοντας πάντως πως «από εκεί και πέρα, ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του απέναντι στην Ιστορία και απέναντι στον ελληνικό λαό».

Η χείρα που έτεινε ωστόσο στο ΠΑΣΟΚ, δεν βρήκε …αποδέκτες. Αντιθέτως, στο κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη επιμένουν ξεκάθαρα στον διμέτωπο αγώνα που έχουν κηρύξει απέναντι σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία προς τις εκλογές, υποστηρίζοντας ότι αμφότερα τα μεγάλα κόμματα έχουν επιλέξει να κινούνται στην κατεύθυνση της τοξικότητας και πως αυτό κάθε άλλο παρά θα αλλάξει οδεύοντας προς τις κάλπες. 

«Δηλαδή την προηγούμενη εβδομάδα ήμασταν οι εκβιαζόμενοι και οι ‘πιασμένοι’, όπως έλεγαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και τώρα είμαστε όλοι αδέρφια;», αναρωτιόνταν με νόημα χθες κορυφαία στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη. Από την πλευρά τους διαβεβαίωναν ότι δεν πρόκειται να αλλάξουν ρότα, αφού δική τους φιλοδοξία παραμένει η ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών.

Τους τόνους χθες εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ ανέλαβε να σηκώσει εκ νέου ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Αρκαδίας του κόμματος Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, με αφορμή όσα ειπώθηκαν από τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Παύλο Πολάκη σε κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ περί ‘πιασμένου’ ΠΑΣΟΚ και ‘κολλημένου’ ΚΚΕ, προ ημερών, χωρίς αντίδραση από τους παρευρισκόμενους…

«Δεν με προβληματίζει ποιος έκανε αυτή τη δήλωση, αλλά ότι σε μία συνέλευση ενός δήθεν αριστερού κόμματος, κανείς δεν είπε ότι αυτό δεν είναι η βάση της ιδεολογίας τους», είπε, τονίζοντας την …μετάλλαξη που υπέστησαν μετά από την συγκυβέρνηση με τον Πάνο Καμμένο. «Φοβάμαι ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν πλέον μετασχηματιστεί και έχουν ΑΝΕΛοποιηθεί», είπε, «διαφορετικά δεν θα πίστευα ποτέ ότι ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αντιδρούσε σε αυτό που ειπώθηκε». 

Στο ίδιο μήκος κύματος, στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη σχολίαζαν με κάποια ειρωνεία στον τόνο της φωνής τους ότι «μας κάνει σήμερα μαθήματα προοδευτικότητας η αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ ήταν επιλογή του προέδρου της, του κ.Τσίπρα να κυβερνήσει με την ακροδεξιά του κ. Καμμένου». 

Διαχώριζαν, δε, τη θέση τους από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, καλλιεργώντας τον διμέτωπο και υποστηρίζοντας ότι «είμαστε σε άλλη όχθη της Ιστορίας. Εμείς είμαστε στην όχθη της Δημοκρατίας, του Κράτους Δικαίου, της αποκατάστασης της λειτουργίας των Θεσμών και των Ανεξάρτητων Αρχών. Απέναντι στην πρωτοφανή εκτροπή της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, στον οποίο σπεύδει να δώσει το καλύτερο άλλοθι ο κ. Τσίπρας».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τα ηχηρά μηνύματα Στουρνάρα στο εκλογικό σώμα

Χθες, η Τράπεζα Ελλάδος έδωσε στη δημοσιότητα την ενδιάμεση έκθεση νομισματικής πολιτικής, η οποία παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και εκπέμπει ηχηρά μηνύματα, δύο μήνες πριν τη δ...

Πώς δεν γίνεται, κύριε Μητσοτάκη;

Πώς και γιατί δομές και κτίρια, για τα οποία έχουν διατεθεί εκατομμύρια εκατομμυρίων, αφέθηκαν να καταντήσουν εστίες αθλιότητας και παρανομίας; Πώς παραμένουν στο απυρόβλητο ανεξέλ...

Η απειλή Τραμπ...

I. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν Trump. Αυτός φοβερίζει ότι οι ΗΠΑ θα εγκαταλείψουν το ΝΑΤΟ εάν οι Ευρωπαίοι δεν εξοφλήσουν ό,τι οφείλουν (!!!). ΙΙ. Βρεθήκαμε εκτός κάλυψης ΝΑΤΟ τον...

Φόρτωση άρθρων...