Δευτέρα
06 Μαΐου 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Δόγμα «man to man» αντιπολίτευσης με φόντο... «μαρτιάτικες» κάλπες

Μπορεί να συνηθίζεται στο μπάσκετ, ωστόσο στην πολιτική ο όρος «man to man» αυτονοήτως δεν είναι πολιτικά ορθός, αφού αποκλείει τις γυναίκες. Όμως, έστω καταχρηστικά, αποτυπώνει πλήρως το σχέδιο της Κουμουνδούρου για σφιχτό «μαρκάρισμα» στην κυβέρνηση για όλες τις πτυχές της πολιτικής της. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εδώ και καιρό εφαρμόζει το δόγμα της «σφιχτής» και δομικής αντιπολίτευσης, πιέζοντας την κυβέρνηση σε όλα τα μέτωπα. Ωστόσο, πέραν αυτού, η αξιωματική αντιπολίτευση κλιμακώνει με «προσωπική πολιορκία»: με άλλα λόγια, κάθε τομεάρχης του κόμματος, ήτοι κάθε «σκιώδης υπουργός», έχει αναλάβει το μαρκάρισμα του αντίστοιχου υπουργού της κυβέρνησης, με την μπασκετική μέθοδο του «man to man».

Κλοιός

Η δραστηριότητα των τελευταίων ημερών και το σχέδιο που εφαρμόζει η αξιωματική αντιπολίτευση φαίνεται και με μία απλή ματιά στις καθημερινές ανακοινώσεις που μοιράζει στους δημοσιογράφους το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ: η Έφη Αχτσιόγλου διαρκώς σφίγγει την αντιπολιτευτική θηλειά στον «ομόλογό» της, Χρήστο Σταϊκούρα, ενώ ο Αλέξης Χαρίτσης δεν αφήνει τον Άδωνι Γεωργιάδη να «ανασάνει» σε σχέση με τις επενδύσεις, τον πληθωρισμό και την ακρίβεια.

Ο τομεάρχης Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος αποτελεί τον… μόνιμο «πονοκέφαλο» του αρμόδιου υπουργού, Κώστα Σκρέκα, ενώ ο Γιώργος Κατρούγκαλος «πολιορκεί» καθημερινά τόσο την εξωτερική πολιτική που ασκεί ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, Νίκος Δένδιας, όσο και την «εξωτερική πολιτική ΙΧ», για την οποία καταγγέλλει απευθείας τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Επιπροσθέτως, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου έχει αναλάβει να αναδεικνύει όλες τις αυθαιρεσίες των εργοδοτών που μένουν εκτός των «ραντάρ» της αποσυντεθείσης επιθεώρησης εργασίας, όσο όμως και τις αστοχίες του υπουργού Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη. Eπίσης, ο τομεάρχης Εσωτερικών, Κώστας Ζαχαριάδης δεν αφήνει να... «αναπνεύσει» τον, εκ της κυβέρνησης «ομόλογό» του, Μάκη Βορίδη. 

Την ίδια «υπερδραστηριότητα» επιδεικνύουν πολλοί ακόμη τομεάρχες του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ επίσης με «μπασκετικούς» όρους, την «all around» αντιπολίτευση και την εφ’ όλης της ύλης σύγκρουση με την κυβέρνηση έχουν αναλάβει και άλλα κεντρικά στελέχη του κόμματος, όπως ο εκπρόσωπος Νάσος Ηλιόπουλος, ο υπεύθυνος για την κατάρτιση του κυβερνητικού προγράμματος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, αλλά και η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Όλγα Γεροβασίλη.  

Ο στόχος σαφής: να δημιουργηθεί ένας αντιπολιτευτικός «κλοιός» γύρω από την κυβέρνηση που δε θα αφορά μόνο τα –εξίσου σημαντικά- «τρίτα» θέματα, όπως οι υποκλοπές, αλλά και τα πεδία της κυβερνητικής δραστηριότητας. Ένας κλοιός που δε θα στέλνει μόνο μήνυμα στην κοινωνία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ασκεί τεκμηριωμένη και προγραμματική αντιπολίτευση, αλλά και στο Μαξίμου ότι η Κουμουνδούρου είναι έτοιμη για όλα. Ακόμη και για εκλογές τον Μάρτιο...
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Το ισχυρό «χαρτί» της οικονομικο-κοινωνικής ατζέντας Μητσοτάκη ενόψει Ευρωεκλογών

Η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκινάει με υπουργικό συμβούλιο, ενώ βρισκόμαστε 42 ημέρες πριν από τις Ευρωεκλογές. Με τον αέρα των τελευταίων δημοσκοπήσεων υπέρ της κυβέρνησης, αλλά πάντα με τ...

Φόρτωση άρθρων...