Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Ένας χρόνος χωρίς την Φώφη…

Τα τελευταία δώδεκα χρόνια, από την έναρξη της οικονομικής κρίσης και μέχρι σήμερα, ο πολιτικός χρόνος είναι πυκνός. Για το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής όμως, ο τελευταίος χρόνος ήταν ακόμα πιο πυκνός. Και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, γιατί όλα έπρεπε να γίνουν από την αρχή, αφού ήταν ένας χρόνος χωρίς την Φώφη…

Την ερχόμενη Τρίτη, στις 25 Οκτωβρίου, συμπληρώνεται ένας χρόνος από τον πρόωρο, όσο και αδόκητο χαμό της εν ενεργεία προέδρου του Κινήματος Αλλαγής. Ένας χρόνος κατά τη διάρκεια του οποίου το κόμμα πέρασε από την απόλυτη θλίψη στην εγρήγορση των εκλογών, το ‘πικ’ των δημοσκοπήσεων, την αλλαγή ονόματος, την ψήφιση νέων οργάνων κ.ο.κ. Ένας χρόνος κατά τη διάρκεια του οποίου το κόμμα και ο νέος του αρχηγός βρέθηκαν στο στόχαστρο των υποκλοπών, βολιδοσκοπήθηκαν εμμέσως από τα δύο μεγάλα κόμματα ενόψει εκλογών και κυρίως ενόψει του σοβαρού ενδεχομένου να χρειαστεί να σχηματιστεί συμμαχική κυβέρνηση μετά από αυτές κ.ο.κ.

Και ενώ φαινομενικά όλα αλλάζουν, στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, η παρακαταθήκη της Φώφης Γεννηματά είναι εκεί. Μπορεί κανείς να τη νιώσει αντικρύζοντας το κτίριο, με τον πράσινο ήλιο να στέκει επιβλητικός ξανά πάνω από την είσοδο της Χαριλάου Τρικούπη, αλλά και το «Κίνημα Αλλαγής» να το συντροφεύει άρρηκτα πια, κυρίως όμως μπορεί να τη νιώσει στην πολιτική του κόμματος που αν κάτι την χαρακτηρίζει περισσότερο από οτιδήποτε είναι η συνεδριακή απόφαση για πολιτική αυτονομία. 

Αυτή ήταν η ‘σημαία’ της Φώφης Γεννηματά, που πάλεψε και κράτησε όρθιο το κόμμα στα πέτρινα χρόνια μετά το μνημόνιο και το καταγκρέμνισμά του, ως εκείνο να έφταιγε για την οικονομική κρίση, αυτή παραμένει και σήμερα, ενόψει εκλογών και με τις ‘συμπληγάδες’ των δύο μεγάλων κομμάτων να σφίγγουν όλο και περισσότερο τον κλοιό γύρω από το κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη.

Το ‘άρωμα’ της Φώφης Γεννηματά, όμως, δεν σταματά ούτε εκεί. Γιατί το ‘άρωμά’ της μπορεί να διακρίνει κανείς στο όραμά της. Δεν είναι τυχαίο ότι στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης που ετοιμάζει η Χαριλάου Τρικούπη ενόψει της θλιβερής επετείου, για τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου προγραμματίζεται η παρουσίαση του προγράμματος του κόμματος στον τομέα της Υγείας και του Κράτους Πρόνοιας από τον ίδιο τον Νίκο Ανδρουλάκη. 

Η εκδήλωση θα γίνει στο Caravel και εκεί, ακαδημαϊκοί, στελέχη του κόμματος κ.ο.κ θα εστιάσουν μεταξύ άλλων στην ανάγκη στήριξης του ΕΣΥ, το όνομα του οποίου έχει συνδεθεί με εκείνο του πατέρα της Φώφης Γεννηματά, του αείμνηστου Γιώργου Γεννηματά. Η εκλιπούσα πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής είχε πάντα ψηλά στην πολιτική της ατζέντα τα θέματα Υγείας και η επιλογή του Νίκου Ανδρουλάκη είναι άκρως συμβολική. Το ίδιο και οι άλλες δράσεις που επελέγησαν να πραγματοποιηθούν in memoriam…

Συμβολική κίνηση, αλλά με μεγάλη σημασία για ανθρώπους που δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν μία τέτοια εξέταση, και η πρωτοβουλία του κόμματος, η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας να βρεθεί στα Γραφεία του ΠΑΣΟΚ επί της Χαριλάου Τρικούπη το προσεχές Σαββατοκύριακο 22-23 Οκτωβρίου, για δωρεάν προληπτικό μαστογραφικό έλεγχο, συνεχίζοντας το πρόγραμμα ευαισθητοποίησης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού. 

Τέλος, ολόκληρη την προσεχή εβδομάδα σε νοσοκομεία και δομές πρόνοιας ανά την Ελλάδα θα βρεθούν στελέχη του κόμματος προκειμένου να καταγράψουν τα προβλήματα, τις δυσλειτουργίες και τις ανάγκες τους, με στόχο αυτές να ικανοποιηθούν σε όποιον βαθμό είναι εφικτό. Και κάπως έτσι, το όραμα της πολιτικού, μα και η ίδια η Φώφη, ζει…
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ο Σωκράτης και η νέα ηγεσία

Ο μεγάλος Έλληνας φιλόσοφος,είναι όσο ποτέ άλλοτε επίκαιρος στη σημερινή εποχή των τεράστιων αλλαγών,που υπαγορεύουν και νέες ηθικές προσεγγίσεις.

Φόρτωση άρθρων...