Δευτέρα
06 Μαΐου 2024

Εθνικές Εκλογές: Σε ποια σημεία θα «χτυπήσει» η Νέα Δημοκρατία τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο χρόνος περνά γρήγορα και τα κόμματα παίρνουν θέσεις μάχης ενόψει της δύσκολης εκλογικής αναμέτρησης. Στο γαλάζιο στρατόπεδο ετοιμάζουν το εκλογικό τους αφήγημα, την ώρα που στην Κουμουνδούρου εμμένουν στην σκανδαλολογία για να πλήξουν την Κυβέρνηση και να περιορίσουν την επιρροή Μητσοτάκη στο λεγόμενο μεσαίο χώρο. 

Εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα έχει γίνει αντιληπτό ότι η Πειραιώς επενδύει στη σύγκριση των πεπραγμένων της τετραετίας Μητσοτάκη με εκείνα της περιόδου 2015-2019, των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. 

Εκτιμάται ότι έτσι ένα κομμάτι της κοινής γνώμης που ενδέχεται να είναι δυσαρεστημένο με την Κυβέρνηση ή φλερτάρει με τη δεξαμενή των αναποφάσιστων θα κάνει δεύτερες σκέψεις για το τι θα σήμαινε για τη χώρα η επιστροφή του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. 

Η συγκεκριμένη ομάδα των ψηφοφόρων μπορεί να αποβεί καθοριστική για την τελική έκβαση της εκλογικής μάχης κυρίως τη δεύτερη Κυριακή. Σε ποια σημεία θα δώσουν έμφαση οι επιτελείς της Νέας Δημοκρατίας; 

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο θεωρούν μεγάλο πλεονέκτημα την πολιτική μείωσης των φόρων που ακολούθησε η κυβερνητική παράταξη από το ξεκίνημα της θητείας της το 2019, σε αντίθεση με ότι είχε συμβεί τα προηγούμενα χρόνια. 

Η στρατηγική αυτή είχε θετικό αντίκτυπο τόσο στη μεσαία τάξη, όσο και στα χαμηλότερα οικονομικά στρώματα σε μία περίοδο έντονων αναταράξεων λόγω της πανδημίας. 

Το μεταναστευτικό αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό τομέα που η Κυβέρνηση επιδιώκει σύγκριση με την Κουμουνδούρου. Η διαχείριση του ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση του Έβρου προκάλεσε αντιδράσεις, ενώ παρά το γεγονός ότι αποκαλύφθηκε ότι δεν ήταν αληθής, εντούτοις τα στελέχη του απέφυγαν εντέχνως να παραδεχτούν την πραγματική διάσταση των πραγμάτων.  

Επιπλέον, ένα άλλο πεδίο στο οποίο οι επιδόσεις της τετραετίας ανοίγουν το δρόμο για αξιοποίηση είναι η ανεργία, καθώς τα τελευταία χρόνια και σε δύσκολες συνθήκες κατέγραψε μείωση. Σε κάθε περίπτωση, στη Νέα Δημοκρατία αντιλαμβάνονται ότι δεν έχουν λύσει το πρόβλημα, αλλά σε σχέση με το παρελθόν έχουν κάνει βήματα μπροστά. 

Την ίδια ώρα τα γαλάζια στελέχη περιμένουν στην γωνία τον κ. Τσίπρα για την άκρατη παροχολογία, η οποία κάνει την εμφάνιση της την περίοδο των εκλογών, επιχειρώντας να αποδομήσουν την οποία προσπάθεια της αντιπολίτευσης να προσελκύσει τους πολίτες με προτάσεις που δεν είναι κοστολογημένες. 

Εν κατακλείδι, όλα τα παραπάνω εντάσσονται σε μια συνολική προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας για ενίσχυση της αξιοπιστίας της και ανάδειξης των τρωτών σημείων του αντιπάλου.  

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μεταπολίτευση

Στο ομότιτλο βιβλίο περιέχονται χρήσιμες πληροφορίες. Δεν τονίζονται -όμως- τα κρίσιμα συμβάντα του 1 9 7 3. Αυτά, δηλαδή, που -συνολικά- οδήγησαν στην τελική α π ο σ ά θ ρ ω σ η ...

Οι δύο Ελλάδες πάντα εδώ

Μια σειρά φαινόμενα του τελευταίου διαστήματος μας υποχρεώνουν να δούμε καλύτερα τις κοινωνικές διεργασίες που εξελίσσονται και να ανησυχήσουμε. Ιερείς πετούν έξω από ναούς βουλ...

Φόρτωση άρθρων...