Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Ευτυχώς, υπάρχουν οι Ανεξάρτητες Αρχές

Για δύο πράγματα μας είχαν προϊδεάσει στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, από την ώρα που "έσκασε" το σκάνδαλο των υποκλοπών. Πρώτον, ότι τα στελέχη του δεν θα το εγκατέλειπαν μέχρι τέλους, ακόμα και αν έπρεπε να κινηθούν νομικά, εκτός των ορίων του ελληνικού κράτους, και δεύτερον, ότι θα το αντιμετώπιζαν πάντα θεσμικά, ως ένα ζήτημα Δημοκρατίας και όχι ως ένα προσωπικό θέμα του Νίκου Ανδρουλάκη, μόνο και μόνο γιατί εκείνος βρέθηκε στο στόχαστρο των μυστικών υπηρεσιών.

Αυτό και έκαναν, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής να κινείται εξ αρχής θεσμικά, καταθέτοντας δύο μηνυτήριες αναφορές στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, αφενός για την απόπειρα παγίδευσης του κινητού του τηλεφώνου με το κακόβουλο λογισμικό Predator, όταν είχε τη σχετική ενημέρωση από τις υπηρεσίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ως ευρωβουλευτής, αφετέρου για την παρακολούθηση του κινητού του τηλεφώνου από την ΕΥΠ το διάστημα κατά το οποίο ήταν ακόμα υποψήφιος πρόεδρος στο κόμμα του. Το ίδιο έκανε στη συνέχεια, πηγαίνοντας στην Εξεταστική Επιτροπή της ελληνικής Βουλής, αλλά και στην αντίστοιχη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (PEGA) και τελικά  καταφεύγοντας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τούτων δοθέντων, περίπου ως… δικαιωμένος για τη στάση που κράτησε εξ αρχής στην υπόθεση των υποκλοπών, περιγράφεται από τους συνεργάτες του ο Νίκος Ανδρουλάκης, με αφορμή τη χθεσινή απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, που για τους ίδιους αποτελεί ένα ακόμα βήμα στην αποκάλυψη της αλήθειας. «Αντιπαρατίθεται έμπρακτα στην εναγώνια προσπάθεια για τη συγκάλυψή του (σ.σ. του σκανδάλου των υποκλοπών) και αποτελεί επιβεβαίωση του θεσμικού τρόπου με τον οποίο κινήθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής από την πρώτη στιγμή», λένε. Οι ίδιοι, πάντως, εξηγούν ότι στην πραγματικότητα, την αποφασιστικότητα που θα έπρεπε να επιδείξει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και την Εξεταστική Επιτροπή, την επιδεικνύουν «ευτυχώς» οι αρμόδιες Ανεξάρτητες Αρχές, στις οποίες απευθύνθηκε από την πρώτη στιγμή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

Στο μεταξύ, ασχολίαστες από την Χαριλάου Τρικούπη δεν θα μπορούσαν να μείνουν ούτε οι νέες αποκαλύψεις από δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για παρακολούθηση, μεταξύ άλλων, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου.

Αναφερόμενος στα στοιχεία αυτά της έρευνας της ΑΔΑΕ, ο επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης ζήτησε (ΕΡΤ) τη διερεύνηση εις βάθος της υπόθεσης. Από την άλλη, έσπευσε να τονίσει ότι «δεν είναι καθόλου συμπτωματικό ότι λίγο πριν την ολοκλήρωση και δημοσίευση της έρευνας της ΑΔΑΕ, σε σχέση με τα πρόσωπα που παρακολουθούνται, προέκυψε η γνωμάτευση του κ.Ντογιάκου, η οποία προσπαθεί να αποτρέψει την ανεξάρτητη αρχή από το να επιτελέσει τον συνταγματικό της ρόλο». Στην πραγματικότητα, στην Χαριλάου Τρικούπη, υπονοούν, με αφορμή και την περίφημη "γνωμοδότηση Ντογιάκου", που αποδομήθηκε, πάντως, από πλήθος συνταγματολόγων της χώρας, ότι κινούμαστε σε επικίνδυνες ατραπούς για τη Δημοκρατία, αλλά και για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τελικά για ένα σύγχρονο Κράτος Δικαίου, όπως θα έπρεπε να είναι η Ελλάδα το 2023.

Εκτιμούν δε, ότι οι εξελίξεις εγείρουν μείζονα ερωτήματα για την κυβέρνηση, «παρά την οργανωμένη και επίπονη προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας και του κ.Μητσοτάκη, προσωπικά, να συγκαλύψει και να συσκοτίσει αυτή την υπόθεση», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν. Δεν είναι η πρώτη φορά που αποδίδουν ευθύνες στο Μέγαρο Μαξίμου και, όπως υποστηρίζουν, δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, από τη στιγμή που ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε υπό την εποπτεία του την ΕΥΠ, αλλά και …παραίτησε τον πλέον στενό του συνεργάτη και όχι μόνο, με τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης. Αυτό, άλλωστε, εκτιμούν ότι θα προκύψει αυτονόητα και με τον καιρό, αφού αναμένουν ότι «θα πληθαίνουν οι αποκαλύψεις για το ποιοι ενορχήστρωσαν και υλοποίησαν την παρακολούθηση των πολιτικών τους αντιπάλων, καθώς και άλλων προσώπων του δημοσίου βίου», όπως χαρακτηριστικά λένε.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Eάν ο Τσίπρας υποστηρίξει ενεργά τον Κασσελάκη στις Ευρωεκλογές, υπογράφει οριστικό διαζύγιο με όσους τον εμπιστεύθηκαν

Μέρα με τη μέρα ο άνθρωπος στον οποίο 75.000 ψηφοφόροι στις αρχαιρεσίες του ΣΥΡΙΖΑ- εμφανώς μιας χρήσης οι περισσότεροι- έδωσαν τη σφραγίδα του κόμματός τους, ξεφεύγει. Από την Αμ...

Φόρτωση άρθρων...