Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Για πόσο... θα κρατά το «τιμόνι» ο Κυριάκος Μητσοτάκης;

Σε αστάθμητη πολιτική μεταβλητή εξελίσσεται το σκάνδαλο των υποκλοπών για όλα τα κόμματα και έτσι, εκεί που έως πριν μερικές εβδομάδες στην Κουμουνδούρου σχεδίαζαν την προεκλογική προετοιμασία τους με ορίζοντα τον Απρίλιο και τον Μάιο του 2023, πλέον... τρέχουν, εκτιμώντας ότι η πολιτική ζωή της χώρας έχει εισέλθει σε ύδατα αχαρτογράφητα.

Βεβαίως, η πραγματικότητα είναι ότι η πλειονότητα των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνεχίζει να διαγιγνώσκει ακόμη και τώρα στις προθέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη την επιχείρηση εξάντλησης της τετραετίας. Ωστόσο, όσο εμφανίζονται και νέες ψηφίδες στο μωσαϊκό του πολυπλόκαμου σκανδάλου των υποκλοπών, τόσο εμφανέστερο γίνεται ότι οι προθέσεις του οποιουδήποτε (ακόμη και του πρωθυπουργού, σε ένα άκρως πρωθυπουργοκεντρικό πολιτικό σύστημα...) απομακρύνονται από την ίδια την πραγματικότητα.

Θα αντέξει;

Παρά, λοιπόν, το «μήνυμα ενότητας» που το Μαξίμου λέει ότι «εξέπεμψε» χθες η συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, στην Κουμουνδούρου έχουν στραμμένο το βλέμμα τους σε δύο πεδία: αφενός, στην υπόθεση αυτή καθ’ εαυτήν, καθώς δεν περνά πλέον μέρα χωρίς νέες αποκαλύψεις. Αν δει κανείς μόνο το τελευταία τριήμερο, αντιλαμβάνεται του λόγου το ασφαλές: το περασμένο Σάββατο, στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και τους Reporters United μίλησε ο Γιάννης Λαβράνος παραδεχόμενος ένα «υψηλό ραντεβού» στο Λονδίνο, ενώ η εφημερίδα αποκάλυψε ότι διαθέτει και... αστυνομική προστασία.

Την Κυριακή, το «Documento» δημοσίευσε και νέα ονόματα στην λίστα των παρακολουθούμενων, όπως και ένα SMS ως αποδεικτικό υλικό, ενώ το «Βήμα» χαρτογράφησε πλήρως πως «μολύνθηκε» με το Predator το κινητό του υπουργού των Εξωτερικών, Νίκου Δένδια –αυτό που είχε χαρακτηρίσει πριν μερικές ημέρες «απαράδεκτο» ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Και χθες, ήταν η σειρά του «inside story» ώστε να αναδείξει ότι το εν λόγω λογισμικό έχει αγοραστεί από την Ελλάδα μετά την εκλογική νίκη της ΝΔ έναντι 7 εκατομμυρίων ευρώ, με σύμβαση που «κρύφτηκε» μέσα σε σύμβαση της ΕΥΠ! Με αυτά τα δεδομένα, λοιπόν, στον ΣΥΡΙΖΑ συνομολογούν ότι το θέμα δεν είναι ποια ποιες είναι οι προθέσεις του πρωθυπουργού, αλλά για πόσο ακόμη θα μπορεί να τις επιβάλλει.

Το δεύτερο πεδίο στο οποίο τελούν με το βλέμμα στραμμένο στην αξιωματική αντιπολίτευση δεν είναι άλλο από το εσωτερικό σκηνικό στο κυβερνών κόμμα: η απουσία υπουργών από τα κανάλια και τα ραδιόφωνα είναι... εκκωφαντική, ενώ και η απροθυμία της πλειονότητας των «γαλάζιων» βουλευτών βγάζει... μάτι. Ταυτοχρόνως, υπονοούμενα όπως αυτό που άφησε το περασμένο Σάββατο ο Νικήτας Κακλαμάνης για το πώς «θα χειριστεί η ΝΔ, η παράταξη», το σενάριο να αποδειχθεί παρακολούθηση υπουργού από το Μαξίμου, δείχνει ότι ενδεχομένως η εξουσία να μην είναι τόσο συγκολλητική ουσία όσο φαίνεται.

Για όλα τούτα, αλλά και για όλους τους... λόγους του κόσμου, στον ΣΥΡΙΖΑ πλέον τρέχουν ως εάν οι εκλογές να έχουν προγραμματιστεί για τις 15... Δεκεμβρίου. Άλλωστε, πού ξέρεις...

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μεταπολίτευση

Στο ομότιτλο βιβλίο περιέχονται χρήσιμες πληροφορίες. Δεν τονίζονται -όμως- τα κρίσιμα συμβάντα του 1 9 7 3. Αυτά, δηλαδή, που -συνολικά- οδήγησαν στην τελική α π ο σ ά θ ρ ω σ η ...

Το ισχυρό «χαρτί» της οικονομικο-κοινωνικής ατζέντας Μητσοτάκη ενόψει Ευρωεκλογών

Η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκινάει με υπουργικό συμβούλιο, ενώ βρισκόμαστε 42 ημέρες πριν από τις Ευρωεκλογές. Με τον αέρα των τελευταίων δημοσκοπήσεων υπέρ της κυβέρνησης, αλλά πάντα με τ...

Φόρτωση άρθρων...