Τρίτη
23 Απριλίου 2024

Γιατί στην Κουμουνδούρου (χαμο)γελούν με τις δημοσκοπήσεις

Εδώ και δύο ημέρες, με αφορμή τη δημοσιοποίηση της μέτρησης της Alco για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, στην Κουμουνδούρου βλέπουν φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ και «γαλάζια» στελέχη να μιλούν ειρωνικά για την αξιωματική αντιπολίτευση, επικαλούμενα την πρόθεση ψήφου. Όμως, στον ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν τα ποιοτικά στοιχεία της εν λόγω, αλλά και όλων των άλλων μετρήσεων και επιμένουν ότι «γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος». 

Ασφαλώς, το να προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ κάτι παραπάνω από 7 ποσοστιαίες μονάδες όταν είναι «στα χειρότερά της» ουδόλως κολακευτική εικόνα για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι. 

Ωστόσο, βοηθουσών όλων των ανοιχτών υποθέσεων που πλήττουν την κυβέρνηση σε πολιτικό επίπεδο, αλλά και σε συνδυασμό με την προϊούσα ακρίβεια και τις διαρκείς ανατιμήσεις, στην Κουμουνδούρου έχουν την ακράδαντη εκτίμηση ότι μέσα σε αυτή τη μακρά προεκλογική περίοδο ως την ερχόμενη Άνοιξη, υπάρχει πολύς χρόνος ώστε να ανατραπούν τα πάντα. 

Η κοινωνία «βράζει»

Άλλωστε, αυτό που λένε σε όλες τις συσκέψεις όλα τα επιτελικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι πως παγίως και παραδοσιακά, η πρόθεση ψήφου και η παράσταση νίκης είναι τα τελευταία μεγέθη που αλλάζουν στις μετρήσεις, όταν στην κοινωνία αρχίζει να «φυσάει» αλλιώς. 

Όλα, μ’ άλλα λόγια, ξεκινούν από τα ποιοτικά ευρήματα, που καταγράφουν το «πρόσωπο» της κυβέρνησης στην κοινωνία και το πόσο κοντά ή μακριά βρίσκεται το εκάστοτε κυβερνών κόμμα από το να υποστεί κοινωνική αποδοκιμασία. 

«Αν διαμορφωθεί κύμα που να λέει “φύγετε”, τότε και η πρόθεση ψήφου θα αλλάξει και τον ΣΥΡΙΖΑ θα αρχίσουν οι πολίτες να βλέπουν με άλλο μάτι», πιστεύουν στην αξιωματική αντιπολίτευση και, σε ό,τι αφορά τη μέτρηση της Alco, επικαλούνται ενδιαφέρονται ποιοτικά ευρήματα που στέλνουν ακέραιο τον «λογαριασμό» στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Για παράδειγμα, στην ερώτηση «θεωρείτε ότι τα προϊόντα που περιλαμβάνει το καλάθι του νοικοκυριού καλύπτουν τις βασικές ανάγκες της οικογένειάς σας», το 49% απαντά ένα ξερό «όχι», ένα 23% δηλώνει άγνοια και μόλις το 28% απαντά θετικά. 

Επιπροσθέτως, στην ερώτηση «Έχετε πειστεί από τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι η κυβέρνηση και ο ίδιος δεν έχουν σχέση με παρακολούθηση τηλεφώνων μέσω κακόβουλου λογισμικού;», το –συντριπτικό- 64% (που, αυτονοήτως, εμπεριέχει και πολλούς νεοδημοκράτες...) δηλώνει «όχι», το 18% λέει «Ναι» και άλλο ένα 18% δηλώνει ότι δεν ξέρει και δεν θέλει να απαντήσει.  

Τέτοια ποιοτικά στοιχεία, λοιπόν, βλέπουν στην Κουμουνδούρου και επιμένουν ότι στον δρόμο προς τις κάλπες, στη ΝΔ βλέπουν τα ποσοτικά στοιχεία και όχι το εκλογικό παγόβουνο, επί του οποίου κατευθύνονται πρόσω ολοταχώς. Η ζωή, βεβαίως, μένει να τούς επιβεβαιώσει ή να τους διαψεύσει. 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η φοροδιαφυγή και η λαθρεμπορία ένα βήμα μπροστά από τις φορολογικές αρχές

Ο νέος Κώδικας Φορολογικής Διαδικασίας αποτελεί ένα σημαντικό νομοσχέδιο, δεδομένου ότι με το παρόν ρυθμίζονται οι φορολογικές διαδικασίες σε ενιαίο Κώδικα που καλύπτει τους φόρους...

Ο Σωκράτης και η νέα ηγεσία

Ο μεγάλος Έλληνας φιλόσοφος,είναι όσο ποτέ άλλοτε επίκαιρος στη σημερινή εποχή των τεράστιων αλλαγών,που υπαγορεύουν και νέες ηθικές προσεγγίσεις.

Φόρτωση άρθρων...