Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Αιχμή του δόρατος η «πολυθεματική ατζέντα»

Νοιάζονται οι πολίτες για τις δημοσκοπήσεις ή δεν βλέπουν... πέρα από το πορτοφόλι τους και το (άδειο) καλάθι του σούπερ μάρκετ; Ασχολείται κανείς με την πανδημία και την κατάσταση στο ΕΣΥ ή θεωρούνται πλέον «θέματα πολυτελείας»; Όσο κι αν στην Κουμουνδούρου προφανώς τους απασχολούν τέτοια ζητήματα, έχουν εδώ και μέρες αποφασίσει να μην ποντάρουν όλα τα πολιτικά λεφτά τους σε κανένα εξ αυτών με μονοθεματικό τρόπο. 

Παρότι στον ΣΥΡΙΖΑ δε θα βρει κανείς πολλούς που να πιστεύουν τα ευρήματα των τελευταίων σφυγμομετρήσεων, ότι δηλαδή επουλώθηκαν πλήρως και... με το παραπάνω όλες οι πληγές της κυβέρνησης από την ενεργειακή κρίση και το σκάνδαλο των υποκλοπών, η πραγματικότητα είναι ότι η στασιμότητα που αναδεικνύεται στα ποσοτικά στοιχεία προφανώς και τους ανησυχεί. Όπως επίσης και το πόσο χαμηλά καταγράφεται το ενδιαφέρον των πολιτών για το σκάνδαλο των υποκλοπών –μία υπόθεση που θίγει τον πυρήνα της λειτουργίας της Δημοκρατίας. 
Για τον λόγο αυτό, λοιπόν, ο Αλέξης Τσίπρας έχει αποφασίσει πως οι επόμενοι μήνες που απομένουν ως τις διπλές (;) κάλπες της ερχόμενης Άνοιξης, θα πρέπει να σηματοδοτούν ένα ασφυκτικό και, κυρίως, πολυθεματικό «πρέσινγκ» σε βάρος της κυβέρνησης. 

Πολυθεματική ατζέντα 

Άλλωστε, έπειτα από έναν μήνα που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε επικεντρώσει την αντιπολιτευτική του τακτική στις υποκλοπές, πλέον η τακτική αλλάζει. Αυτό είχε φανεί ήδη από την περασμένη εβδομάδα, όταν όλα έδειχναν ότι η εξεταστική επιτροπή έβαινε προς το τέλος της –κι αυτό παρά τις αποκαλύψεις του ευρωβουλευτή Στέλιου Κούλογλου για τις σχέσεις Λαβράνου-Μπίτζιου με την εταιρεία «ΚΡΙΚΕΛ».

«Το θέμα θα το θάψουν, πρέπει να βρούμε ατζέντα», έλεγαν πολλά κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όλες τις προηγούμενες ημέρες, με αποτέλεσμα πριν καν πέσει και επισήμως η αυλαία της εξεταστικής, να ανοίγει ο Αλέξης Τσίπρας την βεντάλια των θεμάτων της αντιπολίτευσης. Την περασμένη Τετάρτη, ο πρώην πρωθυπουργός μετέβη στο νοσοκομείο «Παίδων» για να «σηκώσει» το ζήτημα με την απαράδεκτη «λίστα της ντροπής» -ήτοι τη λίστα αναμονής για 3.000 παιδάκια που εκκρεμεί να χειρουργηθούν.

Ταυτοχρόνως, ο ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε δριμύτερος στην οικονομική του κριτική, με το δίδυμο των συναρμόδιων τομεαρχών, Έφης Αχτσιόγλου και Αλέξη Χαρίτση, να εξαπολύουν ομαδικά πυρά κατά της κυβέρνησης για τη (μη) αντιμετώπιση της ακρίβειας και για το 12,1% που σκαρφάλωσε ο πληθωρισμός. Παράλληλα με όλα αυτά, ο Αλέξης Τσίπρας διεμήνυε ότι δε θα αφήσει ούτε την εξωτερική πολιτική και δη τα ελληνοτουρκικά να αποτελέσουν προνομιακό πολιτικό πεδίο για την κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη: έτσι, ο ίδιος δείπνησε με τον αμερικανό πρεσβευτή, καθιστώντας σαφές ότι οι δίαυλοι επικοινωνίας που είχε επί χρόνια οικοδομήσει με την Ουάσινγκτον παραμένουν ανοιχτοί, ενώ προχθές διεμήνυσε, από την πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», ότι «ο Ερντογάν δε θα βρει απέναντί του τον απερχόμενο Μητσοτάκη», αλλά όλο τον ελληνικό λαό.

Κι όλα αυτά, αφότου είχε συναντηθεί στις Βρυξέλλες με την αρμόδια επίτροπο Βέρα Γιούροβα όπως και τον πρόεδρο της σχετικής επιτροπής για τις υποκλοπές και τα ζητήματα Δημοκρατίας, προκειμένου να καταδείξει τις διεθνείς διαστάσεις που έχει προσλάβει σε βάρος της χώρας η αποκάλυψη για παρακολουθήσεις πολιτικών και δημοσιογράφων από την ΕΥΠ και παράνομα κακόβουλα λογισμικά παρακολούθησης...

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πώς δεν γίνεται, κύριε Μητσοτάκη;

Πώς και γιατί δομές και κτίρια, για τα οποία έχουν διατεθεί εκατομμύρια εκατομμυρίων, αφέθηκαν να καταντήσουν εστίες αθλιότητας και παρανομίας; Πώς παραμένουν στο απυρόβλητο ανεξέλ...

Φόρτωση άρθρων...