Τετάρτη
08 Μαΐου 2024

H επόμενη μέρα του δυστυχήματος των Τεμπών και η σκληρή πολιτική σύγκρουση Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ

Στη σκιά του θρήνου και της οργής που προκάλεσε η τραγωδία των Τεμπών στην κοινή γνώμη, Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ προετοιμάζονται για σκληρή σύγκρουση την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή. 

Το Μέγαρο Μαξίμου έχει υποσχεθεί στους πολίτες απόλυτη διαφάνεια και σε βάθος διερεύνηση των αιτιών του δυστυχήματος. Για αυτό στην Κυβέρνηση που παγίως αντιμετωπίζουν τις μεγάλες προκλήσεις με θεσμικό τρόπο, προκάλεσαν τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για να εξετάσει διεξοδικά το θέμα και να δοθούν οι απαραίτητες απαντήσεις. 

Η ερχόμενη Δευτέρα θα αποτελέσει ουσιαστικά το εναρκτήριο λάκτισμα μιας μακράς πολιτικής σύγκρουσης μέχρι να στηθούν οι κάλπες, κατά πάσα πιθανότητα μετά τα μέσα Μαΐου. Στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας τονίζουν ότι η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης έγινε μέσα από την άμεση παραίτηση του Κώστα Καραμανλή, ο οποίος θα κληθεί στην αρμόδια επιτροπή να απαντήσει σχετικά με τα όσα συνέβησαν για την ασφάλεια των ελληνικών σιδηροδρόμων. 

Το σύνθημα «θα τα αλλάξουμε όλα» κατέστη επιτακτική ανάγκη, την ώρα που η Νέα Δημοκρατία επανασχεδιάζει την πορεία της προς τις Εθνικές Εκλογές, αλλάζει τη στρατηγική της και δίνει έμφαση στην αποκατάσταση των σχέσεων εμπιστοσύνης με την κοινωνία μετά την εθνική τραγωδία. 

Εξάλλου, η στάση αυτή συνιστά απόλυτη προτεραιότητα, πριν ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για την ακριβή ημερομηνία των Εκλογών. 

Θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς, ότι όσο σημασία έχει η προεκλογική περίοδος ακόμα μεγαλύτερη έχει εκείνη μέχρι το Πάσχα, όπου θα έχουν βγει ασφαλή συμπεράσματα κατά πόσο το δυστύχημα των Τεμπών και η απώλεια δεκάδων ψυχών επηρέασαν τις εκλογικές τάσεις. 

Πειραιώς και Κουμουνδούρου βρίσκονται πλέον στα χαρακώματα με στόχο οι μεν να διαχειριστούν το δυσμενές μετά το τραγικό δυστύχημα κλίμα, οι δε να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία ολικής επαναφοράς, ποντάροντας πρωτίστως στη δυσαρέσκεια των πολιτών. 

Ο Πρωθυπουργός έχει αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης και προχωρά πλέον σε στοχευμένες κινήσεις. Το κλίμα στην κοινωνία είναι βαρύ και στην παρούσα φάση η όποια πρόβλεψη για την εξέλιξη των πραγμάτων παρακινδυνευμένη.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Το ισχυρό «χαρτί» της οικονομικο-κοινωνικής ατζέντας Μητσοτάκη ενόψει Ευρωεκλογών

Η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκινάει με υπουργικό συμβούλιο, ενώ βρισκόμαστε 42 ημέρες πριν από τις Ευρωεκλογές. Με τον αέρα των τελευταίων δημοσκοπήσεων υπέρ της κυβέρνησης, αλλά πάντα με τ...

Φόρτωση άρθρων...