Παρασκευή
17 Μαΐου 2024

ΝΔ: H στρατηγική της άμεσης επικοινωνίας και οι στοχευμένες επισκέψεις στην Περιφέρεια

Μπορεί η Κυβέρνηση στην παρούσα συγκυρία να βρίσκεται αντιμέτωπη με μεγάλες προκλήσεις, όπως η ενεργειακή κρίση και η επιθετική στάση της Άγκυρας, ωστόσο ο Πρωθυπουργός συνεχίζει τις δράσεις και το πρόγραμμα που έχουν κοινό παρονομαστή την προετοιμασία ενόψει των κρίσιμων εκλογικών αναμετρήσεων την άνοιξη του 2023.

Η άμεση επικοινωνία με τους πολίτες εντάσσεται σε μια ευρύτερη προσέγγιση που αναδεικνύει το κοινωνικό προφίλ της κυβερνητικής παράταξης και ανατροφοδοτεί τις σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πολίτες. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται εκείνοι που έχουν λόγο στη στρατηγική επικοινωνία της και συνέδραμαν στην εκλογική νίκη του 2019.

Στην παρούσα φάση, η Νέα Δημοκρατία ανοίγει το βηματισμό της, έχοντας να αντιμετωπίσει εντελώς διαφορετικά δεδομένα σε σχέση με το παρελθόν, καθώς βρίσκεται στον τέταρτο χρόνο της κυβερνητικής της θητείας.

Το βάρος δίνεται όχι μόνο στην επικοινωνία,  αλλά και στην καλύτερη δυνατή οργανωτική δομή του κόμματος και των στελεχών σε όλους τους νομούς που συνιστούν τους αναμεταδότες του πολιτικού μηνύματος στις τοπικές κοινωνίες, αλλά ταυτόχρονα τροφοδοτούν την κεντρική διοίκηση με την απαραίτητη πληροφόρηση για τα προβλήματα, τις ανάγκες και τις προτεραιότητες των απομακρυσμένων περιοχών.

Η αμφίδρομη αυτή επικοινωνία συνιστά μια ισχυρή παρακαταθήκη για την πολιτική κυριαρχία της κυβερνητικής παράταξης, ενώ το ερχόμενο Σάββατο ο κ. Μητσοτάκης θα καλέσει εκ του σύνεγγυς τους προέδρους των νομαρχιακών οργανώσεων σε απόλυτη εγρήγορση για τις δύσκολες μάχες που είναι μπροστά.

Στο μεταξύ, ο Πρωθυπουργός δεν αφήνει ευκαιρία ανεκμετάλλευτη, προκειμένου να επισκέπτεται ο ίδιος στοχευμένα περιοχές και νομούς με ιδιαίτερη πολιτική βαρύτητα, όπως συμβαίνει με την περίπτωση της Θεσσαλονίκης και με την Μακεδονία ευρύτερα.

Την ίδια ώρα, ψηλά στο σχεδιασμό βρίσκεται το Λεκανοπέδιο Αττικής, αλλά και οι μονοεδρικές περιφέρειες, οι οποίες αναμένεται να συμβάλλουν αποφασιστικά στο στόχο για τη συγκέντρωση του απαραίτητου ποσοστού και του αριθμού εδρών για τον εκ νέου σχηματισμό μονοκομματικής Κυβέρνησης.

Ταυτόχρονα, το κυβερνών κόμμα εκμεταλλεύεται στο έπακρο την αδυναμία της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δημιουργήσει προϋποθέσεις ανατροπής του πολιτικού σκηνικού και ρίχνει το βάρος στη δεξαμενή των αναποφάσιστων, προβάλλοντας τη Νέα Δημοκρατία ως τη μόνη αξιόπιστη πολιτική δύναμη, για να οδηγήσει τη χώρα με ασφάλεια και σταθερότητα στην επόμενη μέρα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Όργιο αντισημιτισμού στη Γαλλία

Σοβαρές καταγγελίες του Πρωθυπουργού Γκαμπριέλ Αττάλ, που βλέπει η άνοδος του ισλαμο-ναζισμού σε γαλλικά σχολεία και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, να υπονομεύει τη Γαλλική Δημοκρα...

Φόρτωση άρθρων...