Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Η άλλη στρατηγική του Κυριάκου και η κούρσα για τους αναποφάσιστους

Νέα στοιχεία έχει εντάξει στη στρατηγική του ο Πρωθυπουργός, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει την πορεία προς το λαό ενόψει των κρίσιμων εκλογικών μαχών το πρώτο εξάμηνο του 2023. Πρώτο σημείο που αξίζει να σταθεί κανείς είναι η επιχείρηση συσπείρωσης της κομματικής βάσης κατά την πρώτη Κυριακή, όπου οι κάλπες θα στηθούν με το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής. 

Είναι απολύτως λογικό τα κομματικά στελέχη να ξορκίζουν την αποσυσπείρωση και τη χαλαρή ψήφο, καθώς το αποτέλεσμα θα αποτελέσει πρόκριμα για την επίτευξη του στόχου κατά την δεύτερη εκλογική αναμέτρηση. Το δεύτερο στοιχείο είναι η παράκαμψη της τοξικότητας στο πολιτικό σκηνικό μέσω της άμεσης επικοινωνίας του ίδιου του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας με τους πολίτες. 

Τα τοπικά τετ-α-τετ σε ολόκληρη τη χώρα ενισχύουν την αμφίδρομη επικοινωνία, ενώ δίνουν την ευκαιρία στον πολιτικό οργανισμό να αναπτύξει ζωντανά την επιχειρηματολογία του. Το τρίτο point σχετίζεται με την αξιοποίηση των επισκέψεων για να προβληθεί το κυβερνητικό έργο σε τοπικό επίπεδο, όπως εξάλλου διαπιστώθηκε κατά την διήμερη περιοδεία Μητσοτάκη στην Αχαΐα. Μπορεί η επικαιρότητα να έχει επηρεαστεί από τις εξελίξεις των υποκλοπών, αλλά η Κυβέρνηση διαθέτει στη φαρέτρα της τα αποτελέσματα στην εφαρμοσμένη πολιτική που αγγίζουν την καθημερινότητα του πολίτη και βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής του. 

Εκτός των άλλων, στα συν της προεκλογικής όπως όλα δείχνουν στρατηγικής της κυβερνητικής παράταξης, είναι η σωστή χρήση των διαύλων που παρέχουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία ασκούν μεγάλη επιρροή στα πολιτικά δρώμενα σε όλους τους νομούς. 

Είναι ένα μέσο που παρέχει σε κάθε πολιτικό τη δυνατότητα να επικοινωνήσει ακόμα και με το πιο απομακρυσμένο χωριό, οι κάτοικοι του οποίου δείχνουν την προτίμηση τους στον τοπικό πομπό παρά στα πανελλαδικής εμβέλειας μέσα. 

Τα παραπάνω στοιχεία αποτυπώνουν μια διαφορετική προσέγγιση στην πολιτική διαδικασία με στόχο την αύξηση της ανθεκτικότητας και της βιωσιμότητας του πολιτικού/πολιτικού οργανισμού, με στόχο την εκλογική νίκη και στην προκειμένη περίπτωση τη δεύτερη τετραετία.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Εκλογές σε Τουρκία και Ελλάδα

Μέσα σε 3 μήνες διεξάγονται κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις στην Ελλάδα και την Τουρκία. Οι τουρκικές εκλογές (31 Μαρτίου) αφορούσαν την τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά λόγω σκληρής σύγκ...

Φόρτωση άρθρων...