Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Η συζήτηση στη Βουλή, η τοξικότητα και το «γαλάζιο» πλεονέκτημα

Η αναμενόμενη απόρριψη της πρότασης δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης απόψε στη Βουλή και η συσπείρωση της γαλάζιας κοινοβουλευτικής ομάδας αποτελεί ουσιαστικά το εναρκτήριο λάκτισμα για τον δύσκολο προεκλογικό αγώνα που έπεται. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιχειρήσει απόψε να απαντήσει ολιστικά στις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση των υποκλοπών, ενώ μέσω της ανάδειξης του εύρους του κυβερνητικού έργου την πρώτη τετραετία θα στείλει το μήνυμα στην κοινωνία ότι η Νέα Δημοκρατία αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία για να προχωρήσει στα επόμενα βήματα για τη χώρα. 

Η διαρκής σύγκριση με την περίοδο του 2015-2019, η οποία πέρα από κάθε αμφιβολία είχε βάλει ένα ζωντανό κομμάτι μετριοπαθών ψηφοφόρων απέναντι, αλλά και η διαρκής αποδόμηση της εικόνας του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα μάτια των πολιτών που κινούνται στον ευρύτερο χώρο του κέντρου συνιστούν βασικές προτεραιότητες του Προέδρου της κυβερνητικής παράταξης.

Ωστόσο και πέραν των εκτιμήσεων προσώπων που βρίσκονται στο στενό του περιβάλλον, η Νέα Δημοκρατία χρειάζεται να αποτρέψει διαρροές προς τα δεξιά και προς την δεξαμενή των αναποφάσιστων πολιτών που παραδοσιακά ρίχνουν το γαλάζιο ψηφοδέλτιο στην κάλπη. Χρειάζεται δηλαδή μια πιο διευρυμένη προσέγγιση της κοινής γνώμης, ώστε το πολιτικό αφήγημα από εδώ και στο εξής να αγγίζει το «σύνολο» και όχι επιμέρους ομάδες.

Σε επίπεδο σύγκρισης πολιτικών με το Σύριζα το κυβερνών κόμμα διατηρεί σαφώς το πλεονέκτημα. Όμως ο συμψηφισμός υποθέσεων που έχουν πληγώσει την κοινή γνώμη και σχετίζονται με την ποιότητα της ίδιας της δημοκρατίας αφενός απομακρύνει σκεπτόμενους ψηφοφόρους, αφετέρου μπορεί να οδηγήσει ένα μέρος εκείνων που αντιμετωπίζουν σοβαρότερα προβλήματα στην αγκαλιά των άκρων.

Κοντολογίς, η Νέα Δημοκρατία πρέπει να επενδύσει περισσότερο σε ένα θετικό αφήγημα και να αφήσει την τοξικότητα για τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τα οποία καταγράφουν ούτως ή άλλως καλύτερες επιδόσεις στο συγκεκριμένο πεδίο.          
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πώς δεν γίνεται, κύριε Μητσοτάκη;

Πώς και γιατί δομές και κτίρια, για τα οποία έχουν διατεθεί εκατομμύρια εκατομμυρίων, αφέθηκαν να καταντήσουν εστίες αθλιότητας και παρανομίας; Πώς παραμένουν στο απυρόβλητο ανεξέλ...

Eάν ο Τσίπρας υποστηρίξει ενεργά τον Κασσελάκη στις Ευρωεκλογές, υπογράφει οριστικό διαζύγιο με όσους τον εμπιστεύθηκαν

Μέρα με τη μέρα ο άνθρωπος στον οποίο 75.000 ψηφοφόροι στις αρχαιρεσίες του ΣΥΡΙΖΑ- εμφανώς μιας χρήσης οι περισσότεροι- έδωσαν τη σφραγίδα του κόμματός τους, ξεφεύγει. Από την Αμ...

Φόρτωση άρθρων...