Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Η διαφάνεια στο απόσπασμα…

Μόνο καινούριος δεν είναι για το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής όλος αυτός ο ντόρος γύρω από τις παρακολουθήσεις, που έχει προκληθεί τις τελευταίες μέρες, με τη διακίνηση διαφόρων ονομάτων που φέρονται να τελούν ή να τέλεσαν υπό παρακολούθηση, και με αποκορύφωμα το χθεσινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας “Documento”.

Αντίθετα, στην Χαριλάου Τρικούπη πήραν από την αρχή πολύ σοβαρά το ζήτημα των παρακολουθήσεων, και μάλιστα το αντιμετώπισαν απολύτως θεσμικά, αφού η ‘γραμμή’ του Νίκου Ανδρουλάκη ήταν ότι δεν πρόκειται για προσωπικό του θέμα, παρά το γεγονός ότι ήταν ο πρώτος αρχηγός πολιτικού κόμματος, που αποδεδειγμένα πια παρακολουθείτο, αλλά ζήτημα Δημοκρατίας πρωτίστως. Στην πορεία, το κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη επέμεινε πολύ, πάντα θεσμικά και μάλιστα φέρεται να έχασε από την επιμονή του αυτή, τουλάχιστον σε επίπεδο δημοσκοπικών ευρημάτων. Ο ίδιος ο πρόεδρος δέχθηκε πολλές φορές εισηγήσεις, να το παραμερίσει λίγο, αν και όχι να το εγκαταλείψει, ενώ στελέχη του κόμματος άκουγαν στις τηλεοπτικές εμφανίσεις τους ότι το θέμα κούρασε και πως δεν μπορούμε να ασχολούμαστε με τις συνακροάσεις όταν ο λαός αντιμετωπίζει τέτοια ακρίβεια.

Και ξαφνικά, ‘σεισμός’. Η διακίνηση ονομάτων τόσο πολιτικών, όσο και επιχειρηματιών και δημοσιογράφων, αλλά και των στενών τους συγγενών, που φέρονται να έχουν πέσει θύματα παράνομων παρακολουθήσεων, ‘ξανασήκωσε’ μόνη της το θέμα. Και ο Νίκος Ανδρουλάκης, ως τραγικός πρωταγωνιστής της όλης υπόθεσης, δεν θα μπορούσε να μην πάρει θέση. Στο στόχαστρό του, βρέθηκαν για άλλη μια φορά αφενός η κυβέρνηση, αφετέρου το ‘απόρρητο’ που η ίδια επέλεξε να προτάξει, σε κάθε περίπτωση …επιλεκτικά. 

«Το ‘απόρρητο’, που από την αρχή της υπόθεσης έχει εργαλειοποιήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, οδηγεί τη διαφάνεια στο απόσπασμα. Το ‘απόρρητο’ επιτρέπει τίποτα να μην μπορεί να επιβεβαιωθεί ή να διαψευστεί, συντηρώντας μία δυσώδη κατάσταση», είπε, στρέφοντας ευθέως τα βέλη του κατά της κυβέρνησης. Είναι εξάλλου αυτή, που τρεις μήνες μετά την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς του ίδιου για την χρήση του Predatorστην χώρα μας στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και της δεύτερης συμπληρωματικής του τον Σεπτέμβριο για την παράνομη παρακολούθησή του από την ΕΥΠ, επιχειρεί κατά τον ίδιο, να συσκοτίσει την υπόθεση. Χθες, σε μία οργίλη δήλωσή του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής έκανε λόγο για «κυβέρνηση των ‘νόμιμων λαθών’ και της συσκότισης», που δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για την αποκάλυψη των υπαιτίων, που δημιούργησαν και λειτούργησαν ένα παράκεντρο διαφθοράς κατά παράβαση του νόμου και του Συντάγματος. Αντίθετα, ο ίδιος παρατήρησε ότι οι πρωταγωνιστές της υπόθεσης όχι μόνο δεν ανταποκρίθηκαν στην κλήση της εξεταστικής επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου PEGA, αλλά έτυχαν και προστασίας από την κυβερνητική πλειοψηφία κατά την κλήση τους από την ελληνική εξεταστική επιτροπή. «Γιατί άραγε;», αναρωτήθηκε με νόημα ο Νίκος Ανδρουλάκης. 

Σε κάθε περίπτωση, άποψη του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής πλέον, είναι ότι εδώ που έχουμε φτάσει το βάρος πέφτει στην ελληνική Δικαιοσύνη, που οφείλει να διερευνήσει ενδελεχώς την υπόθεση. Και εδώ όμως, ο Νίκος Ανδρουλάκης δε δίστασε να αναρωτηθεί δημοσίως πού βρίσκεται η δικαστική έρευνα τόσους μήνες μετά και ποια είναι τα πρόσωπα που έχουν κληθεί να καταθέσουν. Ερωτήματα, διόλου τυχαία, που ζητούν απαντήσεις. 
Ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί όχι από χθες, αλλά εδώ και μήνες, στο εσωτερικό της Χαριλάου Τρικούπη, δε, είναι η κατακλείδα φράση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής στη χθεσινή του δήλωση. «Δε νοείται να τελεί η πολιτική και οικονομική ζωή του τόπου στο έλεος άθλιων πρακτικών», είπε, με την Χαριλάου Τρικούπη να έχει αποφασίσει να μην αφήσει κάτι τέτοιο να εκκρεμεί.

Για του λόγου το αληθές, στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν στον δρόμο της αποκάλυψης της πραγματικότητας για το συγκεκριμένο θέμα, θεωρώντας το μείζονος σημασίας. Χαρακτηριστικό είναι ότι ήδη, ο πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης και βασικός θιγόμενος, ως παρακολουθούμενος ο ίδιος, προανήγγειλε την προσφυγή του στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ως το αμέσως επόμενο βήμα. Και έπονται και άλλα… 
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ο Σωκράτης και η νέα ηγεσία

Ο μεγάλος Έλληνας φιλόσοφος,είναι όσο ποτέ άλλοτε επίκαιρος στη σημερινή εποχή των τεράστιων αλλαγών,που υπαγορεύουν και νέες ηθικές προσεγγίσεις.

«Αλέξη, καληνύχτα και καλή τύχη»

Ο Τσίπρας στην «αυλή των θαυμάτων» του Κασσελάκη: Σοκ στη Δημοκρατική Παράταξη με την εμφάνισή του στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου.

Φόρτωση άρθρων...