Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Η «γαλάζια» εκλογική ετοιμότητα και το στοίχημα της πρώτης κάλπης

Τις τελευταίες εκκρεμότητες ενόψει του εκλογικού μαραθωνίου που ξεκινά σύντομα χειρίζεται η γαλάζια ομάδα στρατηγικού σχεδιασμού με τις κατευθύνσεις του κ. Μητσοτάκη. 

Ο χρόνος "τρέχει σαν νερό" και πλέον η χώρα βρίσκεται μόλις λίγες εβδομάδες πριν τη διάλυση της Βουλής και της έναρξης της μεγάλης μάχης. Το κεντρικό πρόσωπο της καμπάνιας του κυβερνώντος κόμματος θα είναι, όπως αναμενόταν, ο Πρωθυπουργός, ενώ το δίλημμα «Μητσοτάκης» ή «Τσίπρας» αναμένεται να κυριαρχήσει στην επιχειρηματολογία των υποψήφιων βουλευτών, αλλά και των στελεχών που θα δώσουν τη μάχη στα ΜΜΕ. 

Μπορεί η Κουμουνδούρου να έχει ξεκινήσει την προβολή με τα σποτάκια, αλλά στην Πειραιώς περιμένουν τον κατάλληλο χρόνο για να προχωρήσουν σε μία γενική επικοινωνιακή αντεπίθεση, θέτοντας σε πρώτο πλάνο αφενός τα πεπραγμένα της τετραετίας 2019-2023, αφετέρου τις προτεραιότητες για την επόμενη μέρα. Το θετικό αφήγημα θα αποτελέσει εξάλλου ένα συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία χειρίζεται εμμονικά το ζήτημα της πόλωσης και της έντασης στο πολιτικό στερέωμα.  

«Εγώ προσωπικά και η Νέα Δημοκρατία θα πορευτούμε στις Εκλογές με θετικό λόγο. Με απολογισμό για αυτά τα οποία έγιναν, αλλά και ανάπτυξης της θετικής προοπτικής για τα πολλά περισσότερα τα οποία μπορούν να γίνουν» είπε πρόσφατα ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας σε μια εξόρμηση του στην περιφέρεια, δίνοντας το στίγμα της προεκλογικής περιόδου. 

Την ίδια ώρα, ολοκληρώνεται η κατάρτιση των ψηφοδελτίων με συγκεκριμένα πολιτικά χαρακτηριστικά. Στα ανώτερα κομματικά κλιμάκια επενδύουν περισσότερο στην ανανέωση μέσα από την ένταξη προσωπικοτήτων με βαριά βιογραφικά και σημαντικά επαγγελματικά επιτεύγματα. 

Επιπλέον, συνεχίζεται η προσέλκυση υποψηφιοτήτων από το χώρο της κεντροαριστεράς, την ώρα που το ΠΑΣΟΚ δείχνει να έχει απολέσει τη δυναμική των πρώτων μηνών από την εκλογή Ανδρουλάκη στην ηγεσία του. Κι ενώ στην Πειραιώς έχουν ήδη χτυπήσει «αλγεδονικοί συναγερμοί» ετοιμότητας, ταυτόχρονα αυξάνονται οι φωνές που ζητούν προσοχή για την πρώτη κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση. Η συσπείρωση σε συνδυασμό με τη διείσδυση σε άλλους πολιτικούς χώρους συνιστούν ένα μείγμα που μπορεί να οδηγήσει στο στόχο. 

Φτάνει βέβαια να περάσει το ανάλογο μήνυμα στους πολίτες, καθώς η αποχή και η χαλαρότητα μπορούν να φέρουν τα αντίθετα αποτελέσματα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Οι δύο Ελλάδες πάντα εδώ

Μια σειρά φαινόμενα του τελευταίου διαστήματος μας υποχρεώνουν να δούμε καλύτερα τις κοινωνικές διεργασίες που εξελίσσονται και να ανησυχήσουμε. Ιερείς πετούν έξω από ναούς βουλ...

Το ισχυρό «χαρτί» της οικονομικο-κοινωνικής ατζέντας Μητσοτάκη ενόψει Ευρωεκλογών

Η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκινάει με υπουργικό συμβούλιο, ενώ βρισκόμαστε 42 ημέρες πριν από τις Ευρωεκλογές. Με τον αέρα των τελευταίων δημοσκοπήσεων υπέρ της κυβέρνησης, αλλά πάντα με τ...

Φόρτωση άρθρων...