Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Η Νέα Δημοκρατία ξορκίζει την αποχή και τον καναπέ

Οι πρόσφατες μετρήσεις ανέδειξαν το διψήφιο ποσοστό των πολιτών που δηλώνουν αναποφάσιστοι. Την ίδια ώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ αδυνατεί να εισπράξει από τη δυσαρέσκεια για την Κυβέρνηση και προσπαθεί με πόλωση και ένταση να συσπειρώσει τους δικούς του. Το ποιό κόμμα θα είναι δεύτερο ή πρώτο έχει ήδη αποτυπωθεί όχι μόνο στις μετρήσεις, αλλά φαίνεται και στην κοινωνία. 

Η Νέα Δημοκρατία ανεβάζει στροφές με βασικό στόχο την κατάκτηση ενός υψηλού ποσοστού στη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση με το νόμο που ψήφισαν οι βουλευτές της στις αρχές το 2020. 

Ωστόσο, δεν έχει περιθώρια για απώλειες και για «χαλαρή ψήφο», αφού η πρώτη Κυριακή αναμένεται να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό και την κρίσιμη δεύτερη. Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία αυτήν την περίοδο είναι να κινητοποιήσει το ακροατήριο της και να το πείσει να προσέλθει μαζικά στην κάλπη. 

Μέσα σε ένα κλίμα σκανδαλολογίας, ακραίας πόλωσης και έντονης οικονομικής πίεσης ελλοχεύει ο κίνδυνος ένα κομμάτι της κοινής γνώμης που δεν είναι ικανοποιημένο με τη σημερινή πραγματικότητα, να απέχει από τις διαδικασίες ή να ψηφίσει με τιμωρητικά κριτήρια.  

Από τη στιγμή που βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία στη διακυβέρνηση, τότε είναι φυσικό επακόλουθο οι πολίτες που ενδεχομένως αντιδράσουν να προέρχονται κυρίως από τη δεξαμενή της κεντροδεξιάς ή της σοσιαλδημοκρατίας, λόγω και της εικόνας που παρουσιάζει σήμερα το ΠΑΣΟΚ. 

Η επίκληση του κακού ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί ως ένα βαθμό, αλλά δεν μπορεί να είναι κεντρικό σημείο στο αφήγημα ή στο δίλημμα των Εκλογών. 

Το 2023 δεν είναι το 2015 και ένα κομμάτι του κόσμου, κυρίως στο χώρο του κέντρου, δεν πιστεύει ότι ο κ. Τσίπρας στην περίπτωση που έπαιρνε ξανά την εξουσία θα επαναλάμβανε όσα έφεραν τότε τη χώρα ένα βήμα πριν την καταστροφή. 

Συνεπώς, είναι προτιμότερο να προταχθεί η σταθερότητα και η συνέχιση ενός (αξιοσημείωτου) έργου, παρά να καλλιεργηθεί το αίσθημα του φόβου για την ηγετική ομάδα της Κουμουνδούρου. 

Ούτως ή άλλως, η κυβερνητική παράταξη έχει ένα σαφές πλεονέκτημα στο θετικό λόγο και πρέπει να υπερασπιστεί το έργο της. Η διαρκής όξυνση απογοητεύει πιο εύκολα και ανοίγει το δρόμο για την απομάκρυνση ενός υγιούς μέρους των ψηφοφόρων. Κι αυτό μπορεί να στοιχίσει…

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Εκλογές σε Τουρκία και Ελλάδα

Μέσα σε 3 μήνες διεξάγονται κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις στην Ελλάδα και την Τουρκία. Οι τουρκικές εκλογές (31 Μαρτίου) αφορούσαν την τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά λόγω σκληρής σύγκ...

Η φοροδιαφυγή και η λαθρεμπορία ένα βήμα μπροστά από τις φορολογικές αρχές

Ο νέος Κώδικας Φορολογικής Διαδικασίας αποτελεί ένα σημαντικό νομοσχέδιο, δεδομένου ότι με το παρόν ρυθμίζονται οι φορολογικές διαδικασίες σε ενιαίο Κώδικα που καλύπτει τους φόρους...

Το γεωπολιτικό σταυρόλεξο της Μέσης Ανατολής

Σε σημείο καμπής βρίσκονται τα γεωπολιτικά λόγω της έντασης στις σχέσεις Ισραήλ-Ιράν, ενώ την ίδια στιγμή, τα μηνύματα από τις αγορές είναι πολλά, προειδοποιητικά, αλλά και σε μεγά...

Φόρτωση άρθρων...