Τετάρτη
08 Μαΐου 2024

Η όξυνση της πολιτικής αντιπαράθεσης και η θετική ατζέντα της Κυβέρνησης

Εδώ και κάποιες εβδομάδες γίνεται έχει γίνει αντιληπτή η προσπάθεια του Σύριζα να παίξει τα ρέστα του στη σκανδαλολογία, προκειμένου να αντιστρέψει το κλίμα και να κερδίσει πόντους από τη δυσαρέσκεια των πολιτών για την Κυβέρνηση. Η ατζέντα της Κουμουνδούρου είναι σχεδόν μονοθεματική και τα προσκείμενα σ’ αυτή μέσα ρίχνουν σε καθημερινή βάση τα βέλη τους στο Μέγαρο Μαξίμου και προσωπικά στον πρωθυπουργό.

Κορυφαία στελέχη της γαλάζιας παράταξης εκτιμούν πως ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να επιβιώσει πολιτικά μέσα από το θέμα, επενδύοντας σε έναν άνευ προηγουμένου τοξικό λόγο, καθώς κανένα πολιτικό αφήγημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα τελευταία τρεισήμισι χρόνια δεν κατέστη ικανό, για να προσελκύσει το ενδιαφέρον των πολιτών, κυρίως εκείνων που ανήκουν στο χώρο του Κέντρου.

Σε αντίθεση με την οργανωμένη προσπάθεια της ηγετικής ομάδας του Σύριζα να δηλητηριάσει τη ζωή του τόπου με στοιχεία που έως σήμερα δεν έχουν τεκμηριωθεί, στην Κυβέρνηση ανεβάζουν στροφές στο πεδίο της καθημερινότητας και με μικρές νίκες επιχειρούν να απαντήσουν στα σύνθετα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινή γνώμη.

Παρά τη δύσκολη συγκυρία και με εμφανές το αποτύπωμα της  παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης, έχει μπει στην πρώτη γραμμή της κυβερνητικής πολιτικής η υλοποίηση μιας δέσμης μέτρων με έντονο κοινωνικό πρόσημο, η οποία όσο πλησιάζει η ώρα της κάλπης, τόσο περισσότερο θα ενισχύεται.

Η προσέγγιση αυτή, όπως αναμενόταν, έχει προκαλέσει αντιδράσεις στην απέναντι όχθη, όπου οι συνεργάτες του κ. Τσίπρα ακολουθώντας τη σκληρή γραμμή της δομικής αντιπολίτευσης, προσπαθεί με απαξιώσει κάθε ενέργεια που έχει θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία.

Είναι εμφανές ότι, η Κυβέρνηση ιχνηλατώντας τις μετρήσεις, αλλά και τις τάσεις που επικρατούν ανάμεσα στους πολίτες και τα εκλογικά ακροατήρια που την ενδιαφέρουν, στοχεύει στο να απαντά διαρκώς στο κλίμα όξυνσης με την εφαρμοσμένη πολιτική που έχει στο επίκεντρο τις ανάγκες του ανθρώπου.

Σε κάθε περίπτωση, η Κυβέρνηση θα έχει επιπτώσεις από την υπόθεση των υποκλοπών, αλλά μέχρι την ώρα που διατυπώνονται οι συγκεκριμένες απόψεις, διατηρεί το πολιτικό πλεονέκτημα έναντι των βασικών αντιπάλων της.

Αν θα καταφέρει μέχρι το τέλος της τετραετίας αυτό θα εξαρτηθεί από τις επιδόσεις της στον τομέα της καθημερινότητας και της οικονομίας και λιγότερο στα μέτωπα της σκανδαλολογίας.

Εκτός εάν οι εξελίξεις στην έρευνα μας διαψεύσουν….

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Νομοθετικό Χάος

Ι. Προϋπόθεση νομοθέτησης είναι η συνειδητοποίηση της δογματικής του δικαίου. ● Δόγμα είναι το αυταπόδεικτο, άρα και μη αμφισβητούμενο. Είναι για τους Χριστιανούς, ...

Οι δύο Ελλάδες πάντα εδώ

Μια σειρά φαινόμενα του τελευταίου διαστήματος μας υποχρεώνουν να δούμε καλύτερα τις κοινωνικές διεργασίες που εξελίσσονται και να ανησυχήσουμε. Ιερείς πετούν έξω από ναούς βουλ...

Το ισχυρό «χαρτί» της οικονομικο-κοινωνικής ατζέντας Μητσοτάκη ενόψει Ευρωεκλογών

Η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκινάει με υπουργικό συμβούλιο, ενώ βρισκόμαστε 42 ημέρες πριν από τις Ευρωεκλογές. Με τον αέρα των τελευταίων δημοσκοπήσεων υπέρ της κυβέρνησης, αλλά πάντα με τ...

Φόρτωση άρθρων...