Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Και από Χριστούγεννα… εκλογές!

Μπορεί αυτές τις Άγιες Μέρες των Χριστουγέννων, η πολιτική δράση να …χαλαρώνει λίγο και οι πολιτικοί να επιλέγουν άλλου είδους εκδηλώσεις, κάπως πιο κοινωνικές, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι παύουν να είναι πολιτικοί. Ειδικά όταν η χρονιά που ακολουθεί είναι… εκλογική.

Έτσι ακριβώς και στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, που επέλεξαν να αξιοποιήσουν στο έπακρον αυτές τις μέρες για άλλου είδους πολιτική δράση από την καθημερινή, πλην όμως άκρως απαραίτητη ενόψει εκλογών. Μετά από τη σχετική απόφαση της Επιτροπής Ψηφοδελτίων και του προέδρου της Ευάγγελου Αργύρη προσωπικά, το βράδυ της Πέμπτης ξεκίνησαν να αποστέλλονται στους λεγόμενους …σίγουρους υποψηφίους, οι φόρμες υπογραφής της υποψηφιότητάς τους. Πρόκειται για ένα κομματικό έγγραφο που υπογράφεται τόσο από τον ενδιαφερόμενο να είναι υποψήφιος, όσο και από το κόμμα, προκειμένου η υποψηφιότητα αυτή να… κλειδώσει τρόπον τινά και ο ενδιαφερόμενος να μην φοβάται ότι θα αλλάξει κάτι σε σχέση με την υποψηφιότητά του, μέχρι την επίσημη ανακοίνωση των ψηφοδελτίων του κόμματος, που πάντως και αυτή, στην περίπτωση του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, δεν αργεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, η τελευταία προγραμματίζεται να γίνει περί τα μέσα Ιανουαρίου, σε νέα συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, τα μέλη της οποία θα κληθούν και να εγκρίνουν την σχετική εισήγηση του προέδρου.

Μέχρι τότε, όμως, θα χανόταν κρίσιμος χρόνος αν δεν ξεκινούσε αυτή η διαδικασία υπογραφής της φόρμας υποψηφιότητας. Και ο λόγος είναι ο προφανής. Οι περισσότεροι εκ των υποψηφίων αυτές τις μέρες τις περνούν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους, που συνήθως συμπίπτουν με τις εκλογικές τους περιφέρειες. Ως εκ τούτου, γνωρίζοντας ότι δεν πρόκειται να… στραβώσει η υποψηφιότητά τους, ξεκινούν ήδη την προεκλογική τους εκστρατεία με…δόξα και τιμή. Και αυτό ακριβώς είναι το ζητούμενο για την Χαριλάου Τρικούπη, που έχει βάλει ‘στοίχημα’ να ‘ταξιδέψει’ το κυβερνητικό της πρόγραμμα στα πέρατα της χώρας. Διαχρονικά, δε, δεν υπάρχει κανένας που να τρέχει περισσότερο ενόψει εκλογών, από τους ίδιους τους υποψηφίους, που έχουν το λεγόμενο …έννομο συμφέρον να το κάνουν.

Έτσι, για όσους έχουν λάβει ήδη την περιβόητη επιστολή με την φόρμα που θα πρέπει να συμπληρώσουν και να υπογράψουν, η διαδικασία της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής τον Ιανουάριο θα έχει μάλλον τυπικό, αν όχι πανηγυρικό, χαρακτήρα. Και αυτό, διότι εκείνη θα σημάνει και τυπικά την έναρξη του σκληρού πια προεκλογικού αγώνα. Με τον Νίκο Ανδρουλάκη να δίνει τις κατευθυντήριες οδηγίες, αλλά και την στήριξη και τον ενθουσιασμό που απαιτείται, στην ομιλία του σε εκείνη τη συνεδρίαση.

Και επειδή, όπως πάντα, το ενδιαφέρον στην παρουσίαση των ψηφοδελτίων ενός κόμματος, περιστρέφεται γύρω από τους λεγόμενους... σελέμπριτις, στον βαθμό που υπάρχουν τέτοιοι μεταξύ των ονομάτων -και σχεδόν πάντα υπάρχουν- στο ΠΑΣΟΚ, κάποια από τα ονόματα που ακούγονται είναι… ζηλευτά. Μεταξύ αυτών, ξεχωρίζει ο Νίκος Σαργκάνης, το θρυλικό «φάντομ» της Εθικής Ελλάδος, ο ιδιαιτέρως αγαπητός κόουτς στον Πειραιά Sir Takis, κατά κόσμον Τάκης Λεμονής, η υποψηφιότητα του οποίου στην Ά Πειραιά, εφόσον ευοδωθεί δεν αποκλείεται να αφήσει εκτός ψηφοδελτίων τον Παναγιώτη Φασούλα, που ούτως ή άλλως δείχνει αναποφάσιστος, με τους καλά γνωρίζοντες να μην αισιοδοξούν ότι ενδιαφέρεται πραγματικά. Για τα ψηφοδέλτια του κόμματος ακούγεται ακόμα η γνωστή παρουσιάστρια και Γραμματέας του Τομέα Εθελοντισμού του κόμματος, Κατερίνα Λάσπα, η ηθοποιός Γωγώ Μπρέμπου, ο Ταξίαρχος εν αποστρατεία της Ελληνικής Αστυνομίας Θανάσης Κατερινόπουλος, ο δημοσιογράφος Ανδρέας Παπαδόπουλος, και ο ακαδημαϊκός Μιλτιάδης Νεκτάριος.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μεταπολίτευση

Στο ομότιτλο βιβλίο περιέχονται χρήσιμες πληροφορίες. Δεν τονίζονται -όμως- τα κρίσιμα συμβάντα του 1 9 7 3. Αυτά, δηλαδή, που -συνολικά- οδήγησαν στην τελική α π ο σ ά θ ρ ω σ η ...

Οι δύο Ελλάδες πάντα εδώ

Μια σειρά φαινόμενα του τελευταίου διαστήματος μας υποχρεώνουν να δούμε καλύτερα τις κοινωνικές διεργασίες που εξελίσσονται και να ανησυχήσουμε. Ιερείς πετούν έξω από ναούς βουλ...

Φόρτωση άρθρων...