Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Καλό το «σκληρό ροκ», αλλά δεν φτάνει...

Όποιος έχει συνομιλήσει με τον Αλέξη Τσίπρα το τελευταίο διάστημα, τον έχει σίγουρα ακούσει να «ξορκίζει» την θεωρία του «ώριμου φρούτου». 

Στο πλαίσιο αυτό, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν πατά «γκάζι» στον ΣΥΡΙΖΑ μόνο στο λεγόμενο «σκληρό ροκ» ως προς την άσκηση κριτικής στην κυβέρνηση, αλλά έχει εντοπίσει την ανάγκη να περιγράψει στους πολίτες ένα άλλο μοντέλο για τη χώρα. 

Ασφαλώς, τώρα που άρχισε να «μυρίζει» εκλογές και που η χώρα έχει de facto μπει σε προεκλογική περίοδο, είναι αυτονόητο ότι για τους επόμενους μήνες ως τις κάλπες, η αξιωματική αντιπολίτευση θα συνεχίσει καθημερινά να ασκείται στο «σκληρό ροκ»: ήδη, ο τομέας Διαφάνειας του κόμματος, υπό τον Παύλο Πολάκη, αλλά και μία σειρά στελεχών που ασχολούνται με το θέμα, έχουν θέσει στο μικροσκόπιο κάθε σύμβαση που έχει δημοσιευθεί στη «Διαύγεια», κάθε απευθείας ανάθεση που έχει γίνει, κάθε διαγωνισμό με... «περίεργους» όρους, προκειμένου να βρουν κι άλλα σκάνδαλα, ωφελούμενους «γαλάζιους» πρώην μετακλητούς ή συνεργάτες υπουργών, αλλά και διασπάθιση δημοσίου χρήματος. 

Όμως, αυτό είναι το ένα σκέλος μόνο της αντιπολιτευτικής τακτικής του ΣΥΡΙΖΑ. «Καλά κάνουμε να δείχνουμε καθημερινά πόσο κακή είναι αυτή η κυβέρνηση. Μόνο που για να πάμε μπροστά, πρέπει να δείξουμε και πόσο καλή θα μπορούσε να είναι μία προοδευτική κυβέρνηση την επόμενη μέρα», εξηγούν κορυφαίοι παράγοντες της Κουμουνδούρου περιγράφοντας την διττή τακτική του κόμματός τους. 

Στροφή στο πρόγραμμα

Στο πλαίσιο αυτό, αλλά και με εμφανή στόχο την ενίσχυση της λεγόμενης «κυβερνησιμότητας» του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στην Κουμουνδούρου έχει ξεκινήσει η διαδικασία να περιγραφεί και να παρουσιαστεί στους πολίτες η πλήρης προγραμματική πρόταση του κόμματος, ώστε να δείξει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει σαφές σχέδιο για το πώς θέλει να είναι η χώρα το 2024, το 2025, αλλά και το 2030. 

Στο πλαίσιο αυτό, το πρόγραμμα που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας στην ΔΕΘ εμπλουτίζεται, εξειδικεύεται, μετουσιώνεται σε νομοσχέδια και συμπληρώνεται από νέες προτάσεις και ιδέες. Το επόμενο διάστημα, μάλιστα, όλα δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει και τα πρώτα νομοσχέδια που θα έχει έτοιμα, ώστε να καταστήσει σαφές ότι «και ξέρει τί θέλει και μπορεί να το κάνει», όπως το θέτει κορυφαίο στέλεχος του κόμματος, που εμπλέκεται σε αυτή τη διαδικασία. 

Επί της ουσίας, ο ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα των «πρώτων 100 ημερών», που θα εμπεριέχει αλλαγές στην οικονομική πολιτική, στη λειτουργία των θεσμών, στην δημόσια διοίκηση, στα ανθρώπινα δικαιώματα κ.α., προκειμένου αφενός να πείσει την κοινωνία ότι είναι έτοιμος να κυβερνήσει ξανά, αφετέρου να μετουσιώσει σε «θετική ενέργεια» τη δυσαρέσκεια και την οργή που νιώθουν οι πολίτες για την κυβέρνηση, όπως προκύπτει από τα ποιοτικά ευρήματα όλων των σφυγμομετρήσεων. 
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πώς δεν γίνεται, κύριε Μητσοτάκη;

Πώς και γιατί δομές και κτίρια, για τα οποία έχουν διατεθεί εκατομμύρια εκατομμυρίων, αφέθηκαν να καταντήσουν εστίες αθλιότητας και παρανομίας; Πώς παραμένουν στο απυρόβλητο ανεξέλ...

Το γεωπολιτικό σταυρόλεξο της Μέσης Ανατολής

Σε σημείο καμπής βρίσκονται τα γεωπολιτικά λόγω της έντασης στις σχέσεις Ισραήλ-Ιράν, ενώ την ίδια στιγμή, τα μηνύματα από τις αγορές είναι πολλά, προειδοποιητικά, αλλά και σε μεγά...

Η φοροδιαφυγή και η λαθρεμπορία ένα βήμα μπροστά από τις φορολογικές αρχές

Ο νέος Κώδικας Φορολογικής Διαδικασίας αποτελεί ένα σημαντικό νομοσχέδιο, δεδομένου ότι με το παρόν ρυθμίζονται οι φορολογικές διαδικασίες σε ενιαίο Κώδικα που καλύπτει τους φόρους...

Φόρτωση άρθρων...