Δευτέρα
06 Φεβρουαρίου 2023

Ξορκίζει την «χαλαρή» ψήφο η Νέα Δημοκρατία

Η επιχείρηση συσπείρωσης της κομματικής βάσης και η προσέλκυση ενός σημαντικού κομματιού από τη δεξαμενή των αναποφάσιστων συνιστούν για το κυβερνών κόμμα άμεσες προτεραιότητες. 

Σε μία περίοδο που η Κυβέρνηση επιχειρεί να ενισχύσει το κοινωνικό της αποτύπωμα, με στοχευμένες δράσεις με άρωμα δικαιοσύνης, όπως εκείνη της βεβαίωσης της έκτακτης εισφοράς 90%  για τους παραγωγούς ενέργειας, στην Πειραιώς αναδεικνύουν τη σπουδαιότητα της εκλογικής μάχης, τονίζοντας εμφατικά πως η σταθερότητα θα αποτελέσει μια ισχυρή ασφαλιστική δικλείδα για το μέλλον της χώρας. 

Σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις, οι πολιτικοί σχηματισμοί που βρίσκονται στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας καταγράφουν ποσοστά, τα οποία είναι κρίσιμα για τη δεύτερη εκλογική  αναμέτρηση, οπότε και θα κριθεί και η αυτοδυναμία. Στο γαλάζιο στρατόπεδο ξορκίζουν σε κάθε ευκαιρία τη λογική της "χαλαρής ψήφου". 

Δεν είναι εξάλλου τυχαίο το γεγονός ότι υψηλόβαθμα στελέχη έχουν τοποθετηθεί δημοσίως για τη σπουδαιότητα της πρώτης εκλογικής αναμέτρησης, σε μία προσπάθεια αποτροπής τάσεων αποσυσπείρωσης, τόσο για τον σκληρό πυρήνα, όσο και για τους πολίτες που στηρίζουν τη σημερινή Κυβέρνηση και προέρχονται από άλλους χώρους. 

Η καταγραφή ενός υψηλού ποσοστού στις Eκλογές με την απλή αναλογική θα αυξήσει σημαντικά την αυτοπεποίθηση του κομματικού μηχανισμού και της λαϊκής βάσης και θα φέρει πιο κοντά το μεγάλο στόχο, όταν μπουν τα «σκληρά» πολιτικά διλήμματα. 

Εξάλλου, ένα σημαντικό κομμάτι της κοινής γνώμης ζητά αυτοδύναμη Κυβέρνηση και αυτό αναμένεται να επηρεάσει και την τελική του ψήφο την κρίσιμη ώρα. 

Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης έχει στείλει επανειλημμένως τα τελευταία εικοσιτετράωρα το μήνυμα για μονοκομματική Κυβέρνηση και συνέχιση του κυβερνητικού έργου. Μένει πλέον να φανεί πως θα ανταποκριθούν οι πολίτες στο συγκεκριμένο κάλεσμα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Οι ακτιβισμοί του ΣΥΡΙΖΑ και η στοχευμένη κριτική της Νέας Δημοκρατίας

Η πρόσφατη απόφαση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να απέχει από τις ψηφοφορίες στη Βουλή και η οποία στερείται σοβαρής στρατηγικής πολιτικής στόχευσης έδωσε μια καλή ευκαιρία στην ...

Φόρτωση άρθρων...