Κυριακή
05 Μαΐου 2024

Κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή, με ισχυρό ΠΑΣΟΚ…

«Κυβέρνηση με ισχυρό ΠΑΣΟΚ και σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα από την πρώτη Κυριακή, χωρίς αυτούς που έφεραν την χώρα ως εδώ». Αυτό είναι το αφήγημα το ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, το οποίο και θα υπηρετήσει στο εξής, ξεκαθαρίζοντας μια και καλή τη στάση του στο θέμα των μετεκλογικών συνεργασιών, μία συζήτηση που έχει ήδη αρχίσει να φουντώνει εκ νέου.

Στο θέμα θα αναφερθεί κατά πληροφορίες και σήμερα στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός του στις δώδεκα το μεσημέρι, ο Νίκος Ανδρουλάκης, επιχειρώντας να βάλει τέλος στην παραφιλολογία που τον θέλει να ‘πέφτει στην αγκαλιά’ του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα που το χάσμα με τη Ν.Δ. μεγαλώνει, όπως άλλωστε γινόταν παλιότερα αντίστροφα, όταν η Κουμουνδούρου έβλεπε ‘φλερτ’ μεταξύ Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής. 

Οι ίδιες πληροφορίες επιμένουν ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής θα δώσει σήμερα, απευθυνόμενος στους βουλευτές του, το στίγμα της στάσης που θα κρατήσει στο εξής. Κατά πάσα βεβαιότητα, θα υψώσει συγκεκριμένο αντιδεξιό, αλλά και συγκεκριμένο αντισύριζα σύνορο. 

Και σε αυτό θα μείνει πιστός, εμμένοντας στην ανάγκη τήρησης της γραμμής για πολιτική αυτονομία του κόμματός του.

Θα ζητήσει εκ νέου ισχυρή εντολή από τους πολίτες, προκειμένου την επομένη των εκλογών να είναι σε θέση να βάλει εκείνος τους όρους της όποιας συνεργασίας, αφενός εξασφαλίζοντας συγκεκριμένα σοσιαλδημοκρατικά προτάγματα για την επόμενη κυβέρνηση, αφετέρου θέτοντας, εφόσον το ποσοστό του κόμματός του είναι αρκετά μεγάλο για κάτι τέτοιο, και θέμα προσώπων.

Όλες τις τελευταίες ημέρες, στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής πασχίζουν να εξηγήσουν τι ακριβώς σήμαινε η αποστροφή του λόγου του Νίκου Ανδρουλάκη στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής την περασμένη Κυριακή, ότι θα πρέπει οι πολίτες να στείλουν την κυβέρνηση στην αντιπολίτευση, δίνοντας τη σκυτάλη σε μία προοδευτική κυβέρνηση. 

«Είμαστε αντιπολίτευση. Πώς θα γινόταν τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ζητούν την επανεκλογή της κυβέρνησης; Πώς θα μπορούσε να συμβεί αυτό;», αναρωτήθηκε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, και μεταφέροντας τη γραμμή του κόμματος επί του θέματος. Ο ίδιος τόνισε την ανάγκη το ΠΑΣΟΚ να πάρει ένα ισχυρό ποσοστό από την πρώτη Κυριακή, προκειμένου όταν θα πάρει την μία απτό τις τρεις εντολές σχηματισμού κυβέρνησης να ζητήσει την υλοποίηση των προτάσεών του για να ανακουφιστούν οι πολίτες. 

Ειδικότερα, στην Χαριλάου Τρικούπη εστιάζουν σε προτάσεις τους που ανακουφίζουν ρεαλιστικά τους πολίτες και δη τους λιγότερο ευνοημένους από άλλους, όπως το πλαφόν στη λιανική τιμή ρεύματος, την κατάργηση του τελευταίου νόμου της ΝΔ που κατά τη γνώμη τους διαλύει το δημόσιο σύστημα υγείας, την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και την επαναφορά του νόμου Κατσέλη για την προστασία της πρώτης κατοικίας κ.ο.κ

Ως εκ τούτου, για τους παροικούντες την Χαριλάου Τρικούπη, η θέση Ανδρουλάκη είναι απολύτως ξεκάθαρη. Η θέση του κ. Μητσοτάκη είναι στην αντιπολίτευση, αλλά χωρίς να επανέλθει κυβέρνηση ανάλογη εκείνης του διδύμου Τσίπρα – Καμμένου. 

Σημειώνουν εξάλλου, ότι εκείνοι δεν προτίθενται να σχηματίσουν κυβέρνηση με τον κ. Μητσοτάκη ή τον κ. Τσίπρα, και πως αν οι δυο τους συμφωνούν ότι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος θα πρέπει να είναι απαραιτήτως και πρωθυπουργός, τότε θα πρέπει να ψηφίσουν και ο ένας τον άλλον. 

Όσο για το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, θα συνεχίσει την προγραμματική του αντιπολίτευση στην Κυβέρνηση της ΝΔ, μη ‘χαρίζοντας’ όμως τις θέσεις και τελικά τον …εαυτό του στον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Δικαιοσύνη, ο μεγάλος ασθενής

Μεταξύ των προϋποθέσεων για να αποτολμήσει ένας επενδυτής να σχεδιάσει και να πραγματοποιήσει μια επένδυση, που θα αρχίσει να αποδίδει μετά από ένα Χ χρονικό διάστημα υπάρχουν και ...

Φόρτωση άρθρων...