Τετάρτη
01 Μαΐου 2024

Κυβέρνηση: 'Εμφαση στην καθημερινότητα, προσοχή στην αλαζονεία

Λύσεις στα προβλήματα των πολιτών, σεμνότητα και ανοιχτούς διαύλους με την κοινωνία είναι το τρίπτυχο της επιτυχίας και τα συστατικά της νίκης για την κυβερνητική παράταξη στο δρόμο προς τις εθνικές εκλογές.

Ένα περίπου εξάμηνο πριν στηθούν οι κάλπες, ο κ. Μητσοτάκης βάζει ψηλά στην ατζέντα του την υλοποίηση δράσεων που θα απαντούν δυναμικά στα θέματα της καθημερινότητας, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα τις συγκρίσεις και τις άγονες συγκρούσεις με το Σύριζα.

Το μέτωπο της ακρίβειας συνιστά πέρα από κάθε αμφιβολία το νούμερο ένα θέμα για εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά που δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις του μήνα.

Αν και το κυβερνών κόμμα διατηρεί υψηλό προβάδισμα σύμφωνα πάντα με τις μετρήσεις κοινής γνώμης, εντούτοις η κατάκτηση της περιβόητης αυτοδυναμίας αποτελεί ένα στόχο με μεγάλο βαθμό δυσκολίας, καθώς ένα σημαντικό κομμάτι των πολιτών βρίσκεται στα όρια του.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο δείχνουν να έχουν επίγνωση της κατάστασης, αφού δύο βασικοί παράμετροι, οι χαμηλοί κατά μέσο όρο μισθοί και το αυξημένο κόστος διαβίωσης δεν αφήνουν χώρο για λάθη και παραλείψεις. Την ίδια ώρα, οι εντολές που έχουν δοθεί από τα υψηλά κλιμάκια προς τους βουλευτές και τα στελέχη σε ολόκληρη τη χώρα είναι σαφείς, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα αλαζονείας και προκλητικών συμπεριφορών που θα βάλουν τη σκληρά δοκιμαζόμενη κοινωνία απέναντι και θα δώσουν επιχειρήματα στην αντιπολίτευση να επιτεθεί στη Νέα Δημοκρατία.

Εξάλλου, τα ίδια τα κυβερνητικά στελέχη έχουν βάλει τον πήχη ψηλά, έχουν καλλιεργήσει από το ξεκίνημα της θητείας προσδοκίες, ενώ επέλεξαν να ψηφίσουν έναν εκλογικό νόμο, ο οποίος απαιτεί ισχυρή πλειοψηφία για το σχηματισμό μονοκομματικής Κυβέρνησης.

Με τα παραπάνω δεδομένα να διαμορφώνουν ιδιαίτερες συνθήκες ακόμη και για ένα κόμμα που κυριαρχεί στην παρούσα φάση στο πολιτικό σκηνικό, γίνεται κάτι παραπάνω από ξεκάθαρο πως η κυβερνητική παράταξη καλείται να καταγράψει αξιοσημείωτες επιδόσεις, προκειμένου να εξασφαλίσει την παραμονή του Κυριάκου Μητσοτάκη για άλλη μια τετραετία στο γραφείο του Μεγάρου Μαξίμου.

Είτε έτσι είτε αλλιώς η Ελλάδα την επομένη των εκλογών δεν πρόκειται να μείνει ακυβέρνητη, ότι κι αν σήμερα υποστηρίζουν κάποιοι στα έδρανα της ευρύτερης αντιπολίτευσης.   

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Περί πολιτικής ψευδολογίας

Η πολιτική είναι ένα παιχνίδι παθών και αλληλο-συγκρουόμενων συμφερόντων και η υποκρισία είναι ένας από τους βασικούς της κανόνες. Ο Μακιαβέλι, στην κλασική περί ‘’Ηγεμόνος’’ πρ...

Οι δύο Ελλάδες πάντα εδώ

Μια σειρά φαινόμενα του τελευταίου διαστήματος μας υποχρεώνουν να δούμε καλύτερα τις κοινωνικές διεργασίες που εξελίσσονται και να ανησυχήσουμε. Ιερείς πετούν έξω από ναούς βουλ...

Φόρτωση άρθρων...