Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Κυβέρνηση: Τα σημεία-κλειδιά για το χτίσιμο της αυτοδυναμίας

Το 38% κατά τη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση που στοχεύει η Νέα Δημοκρατία για να σχηματίσει αυτοδύναμη Κυβέρνηση, δεν θα είναι ένας εύκολος περίπατος. Αντίθετα χρειάζεται σωστή στρατηγική, σκληρή δουλειά και φυσικά τα λιγότερα δυνατά κόμματα στην επόμενη Βουλή. 

Στο εσωτερικό της κυβερνητικής παράταξης αναλύουν τα ποιοτικά στοιχεία όλων των μετρήσεων που έκλεισαν το 2022 και αναζητούν τώρα εκείνο το μείγμα που θα βάλει το πρώτο κόμμα σε τροχιά αυτοδυναμίας. 

Η δεξαμενή των αναποφάσιστων είναι ένα κομμάτι που μπορεί να βοηθήσει στη σύνθεση του εκλογικού παζλ, αλλά παραδοσιακά το κόμμα που βρίσκεται ήδη επί τέσσερα χρόνια στο τιμόνι της χώρας καταφέρνει στο τέλος του δρόμου να προσελκύσει ένα κομμάτι εκείνων που μέχρι την τελευταία στιγμή αναζητούν τη δική τους προτίμηση. 

Οι επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις διαφέρουν ως προς τις προηγούμενες στο ότι οι απόδημοι Έλληνες έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν από τους τόπους που διαμένουν στις εθνικές εκλογές. Η Νέα Δημοκρατία πήρε την πρωτοβουλία και επένδυσε στη σχέση της με τους χιλιάδες απόδημους του εξωτερικού, δίνοντας τους μια ιστορική ευκαιρία. 

Δεν είναι εξάλλου τυχαίο το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης κατά τις επισκέψεις του στο εξωτερικό, φροντίζει πάντα να απευθύνεται και στο εκλογικό ακροατήριο, όπως έπραξε πρόσφατα στο Λονδίνο και στις Βρυξέλλες. Ωστόσο παραμένει άγνωστος ο αριθμός των αποδήμων που θα συμμετάσχουν τελικά στη διαδικασία, ενώ μια πιθανή μικρή συμμετοχή από τη συγκεκριμένη ομάδα ψηφοφόρων δεν θα μπορέσει να επηρεάσει τελικά τις εξελίξεις. 

Μία τρίτη ομάδα που θα επηρεάσει τον εκλογικό χάρτη το βράδυ της Κυριακής είναι και οι νέοι ψηφοφόροι, οι οποίοι ασκούν για πρώτη φορά το εκλογικό τους δικαίωμα. Αν και η Νέα Δημοκρατία διατηρεί στα πανεπιστήμια την πρώτη θέση, εντούτοις στο ευρύτερο εκλογικό ακροατήριο χάνει τη δυναμική της. 

Αυτό συνιστά και ένα μεγάλο στοίχημα για τον Πρωθυπουργό και το επιτελείο του, δηλαδή αφενός πως θα μπορέσουν να επικοινωνήσουν καλύτερα τις πολιτικές για τη νεολαία και αφετέρου με ποιο τρόπο θα την κινητοποιήσουν για να συμμετάσχει στις εκλογές και να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην γαλάζια παράταξη. 

Οι επερχόμενες Εκλογές αποτελούν μια μεγάλη πρόκληση για το κόμμα που θέλει να ανανεώσει τη θητεία του στην εξουσία για άλλα τέσσερα χρόνια. Αλλά «οι καλοί οι καπετάνιοι στη φουρτούνα φαίνονται»…

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Το ισχυρό «χαρτί» της οικονομικο-κοινωνικής ατζέντας Μητσοτάκη ενόψει Ευρωεκλογών

Η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκινάει με υπουργικό συμβούλιο, ενώ βρισκόμαστε 42 ημέρες πριν από τις Ευρωεκλογές. Με τον αέρα των τελευταίων δημοσκοπήσεων υπέρ της κυβέρνησης, αλλά πάντα με τ...

Δικαιοσύνη, ο μεγάλος ασθενής

Μεταξύ των προϋποθέσεων για να αποτολμήσει ένας επενδυτής να σχεδιάσει και να πραγματοποιήσει μια επένδυση, που θα αρχίσει να αποδίδει μετά από ένα Χ χρονικό διάστημα υπάρχουν και ...

Φόρτωση άρθρων...