Πέμπτη
16 Μαΐου 2024

Κυβέρνηση: Υπεράσπιση της σταθερότητας, διαχείριση της τοξικότητας και εκλογές το 2023

Απόψεις Σπύρος Καπράλος

Οι πρόσφατες εξελίξεις στο θέμα των υποκλοπών και το βαρύ κλίμα τοξικότητας που καταγράφεται στην πολιτική σκηνή εύλογα φούντωσε τα διάφορα σενάρια περί επίσπευσης των εθνικών εκλογών. Ωστόσο, στην Κυβέρνηση επιχειρούν να διαχειριστούν με ψυχραιμία και ωριμότητα μια σύνθετη και πολύπλοκη κατάσταση που μπορεί να λάβει και απρόβλεπτες διαστάσεις, όσο περνούν οι εβδομάδες.

Παρά τη σκληρή πολιτική αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα και με έντονη φημολογία για πολιτικές εξελίξεις νωρίτερα από το αναμενόμενο, τα κυβερνητικά στελέχη διαχειρίζονται ταυτόχρονα τις αναταράξεις που έχει προκαλέσει η ακρίβεια και ο πληθωρισμός που αγγίζουν ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας, ενώ βρίσκονται σε απόλυτη εγρήγορση παρακολουθώντας την τουρκική προκλητικότητα που εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα έχει ξεπεράσει κάθε όριο.

Συνεπώς, η σταθερότητα για τη χώρα συνιστά πέρα από κάθε αμφιβολία στην τωρινή συγκυρία μια αναγκαιότητα, την οποία τα γαλάζια στελέχη προτάσσουν αναπόφευκτα στον στρατηγικό τους σχεδιασμό, παρά την έντονη πίεση που προσπαθεί με κάθε τρόπο να ασκήσει η αντιπολίτευση, κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στο εσωτερικό της κυβερνητικής παράταξης εμφανίζονται αποφασισμένοι να διαχειριστούν τις σκληρές επιθέσεις που δέχονται, χωρίς να αφήσουν αναπάντητα όσα τους προσάπτουν τα στελέχη της Κουμουνδούρου.  Ο βασικός σχεδιασμός δεν αλλάζει για διεξαγωγή εκλογών την άνοιξη του 2023, καθώς πρέπει να αποφευχθούν αλλεπάλληλες εκλογικές διαδικασίες την ώρα που υπάρχουν σοβαρά ανοιχτά μέτωπα σ’ αυτή τη συγκυρία.

«Αυτό επιτάσσει το εθνικό συμφέρον κι αυτό θα πράξουμε» τονίζουν αρμόδια χείλη, που πιστεύουν πως η Κυβέρνηση είναι ικανή να κρατήσει σταθερά το τιμόνι της χώρας και να την οδηγήσει με ασφάλεια μέχρι την άνοιξη οπότε και βάσει της συνταγματικής προθεσμίας, θα ξεκινήσει η προετοιμασία για τις δύσκολες εκλογικές μάχες. Μένει βέβαια να επιβεβαιωθεί η ανθεκτικότητα του κυβερνητικού σχήματος στην πιο δύσκολη φάση της κυβερνητικής θητείας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Το πολιτικό τοπίο στις ΗΠΑ

Πυκνώνουν όλο και περισσότερο οι αναλύσεις, οι προβλέψεις και βέβαια οι έρευνες της κοινής γνώμης σχετικά με τις επερχόμενες, αργότερα μέσα στο χρόνο, προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ. ...

Φόρτωση άρθρων...