Τετάρτη
08 Μαΐου 2024

Με περισσότερο κοινωνικό κράτος απαντά η Νέα Δημοκρατία στην σκανδαλολογία του Σύριζα

Την ώρα που τα στελέχη του Σύριζα σηκώνουν διαρκώς σκόνη με τους υψηλούς τόνους και τις σφοδρές επιθέσεις στην Κυβέρνηση με αιχμή του δόρατος τις υποκλοπές, στη Νέα Δημοκρατία επιχειρούν με στοχευμένες κινήσεις να ενισχύσουν το κοινωνικό τους προφίλ και να σταθούν δίπλα σε όσους έχουν περισσότερο ανάγκη.

Πέρα από τα δυνατά χαρτιά της, όπως είναι η εξωτερική πολιτική, η αμυντική θωράκιση της χώρας, ο ψηφιακός μετασχηματισμός και ο τουρισμός, τα στελέχη της κυβερνητικής παράταξης δίνουν πλέον έμφαση στην αύξηση της αξιοπιστίας και της αποτελεσματικότητας τους σε ευαίσθητα πεδία, όπως είναι η κοινωνική πολιτική, η ακρίβεια και η αύξηση των μισθών.

Τα ποιοτικά στοιχεία των πρόσφατων μετρήσεων καταδεικνύουν πλέον τη σπουδαιότητα τους όσον αφορά στη διαμόρφωση του πολιτικού κλίματος και ενώ ο χρόνος για τις εθνικές εκλογές μετρά αντίστροφα.

Είναι αλήθεια ότι η καθημερινότητα και οι δυνατότητες βελτίωσης της αφορά ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας που αντιμετωπίζει ισχυρές αναταράξεις και βλέπει διαρκώς το διαθέσιμο εισόδημα του να εξανεμίζεται, χωρίς να μπορεί να ανταπεξέρχεται ολιστικά στις κύριες ανάγκες του μήνα. Κι εκεί χρειάζεται η Κυβέρνηση να κάνει μεγαλύτερα και αποτελεσματικότερα άλματα, προκειμένου να ακυρώσει την επιχειρηματολογία της αντιπολίτευσης, κυρίως του Σύριζα και να αυξήσει τις μετοχές της στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Μία γρήγορη ματιά στην ατζέντα του πρώτου κόμματος αρκεί για να αντιληφθεί κανείς πως γίνεται μια συντονισμένη προσπάθεια αντιμετώπισης των τρεχουσών προκλήσεων. Το καλάθι του νοικοκυριού συνιστά ένα από τα όπλα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Ταυτόχρονα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πάρει πάνω του το θέμα της αύξησης των μισθών και της δημιουργίας περαιτέρω θέσεων εργασίας, ενώ εξετάζονται περαιτέρω μέτρα για το ζήτημα του αυξημένου κόστους της στέγης που λειτουργεί αποτρεπτικά για τα νέα ζευγάρια.

Εκτός των άλλων, η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει την αθόρυβη δουλειά στα κοινωνικά δίκτυα και στον εθελοντισμό, στηρίζοντας πολίτες που οι συγκυρίες και οι δυσκολίες της ζωής τους έφεραν στο περιθώριο.

Η προσπάθεια ωστόσο για ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος δεν τελειώνει εκεί. Στην παρούσα φάση και με την προεκλογική περίοδο να βρίσκεται προ των πυλών, χρειάζεται ειδικός χειρισμός στο μείζον θέμα των πλειστηριασμών, διότι μπορεί ο σχετικός νόμος να προϋπήρχε, αλλά ο αρνητικός αντίκτυπος θα πλήξει πρωτίστως την παρούσα Κυβέρνηση, εφόσον ανοίξει ο ασκός του Αιόλου. 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...