Πέμπτη
16 Μαΐου 2024

Με προεκλογικό άρωμα η μάχη του Προϋπολογισμού

Ισχυρές αναμένονται οι αναταράξεις στην αίθουσα της Ολομέλειας καθ’ όλη τη διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού για το 2023. 

Οι πρόσφατες εξελίξεις στην υπόθεση Κατάρ που μονοπωλεί το ενδιαφέρον σε ολόκληρη την Ευρώπη και προξένησε ζημία στο κύρος της Ευρώπης, το θέμα των υποκλοπών, η ακρίβεια  αλλά και οι επερχόμενες εθνικές εκλογές συνθέτουν ένα εκρηκτικό μείγμα που θα ανεβάσει στα ύψη τους τόνους  της πολιτικής αντιπαράθεσης κυρίως μεταξύ των κ.κ Μητσοτάκη και Τσίπρα. 

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο θα κινηθούν σε δύο βασικές κατευθύνσεις. Από τη μία πλευρά, θα επιδιώξουν να παρουσιάσουν το κυβερνητικό έργο σε όλη του την έκταση, αντικρούοντας ταυτόχρονα τα επιχειρήματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφετέρου θα θέσουν τα σκληρά διλήμματα που αναμένεται να επικρατήσουν στο δρόμο προς τις κάλπες. 

Αναμφίβολα η φετινή συζήτηση είναι διαφορετική από τις προηγούμενες, καθώς είναι η τελευταία πριν την κρίσιμη εκλογική μάχη, ενώ διεξάγεται μέσα σε συνθήκες άκρατης πόλωσης, στην οποία εμμένει κυρίως η αξιωματική αντιπολίτευση. 

Οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας θα κληθούν να στηρίξουν τις προβλεπόμενες  διατάξεις και να αναδείξουν τις προτεραιότητες για τη νέα χρονιά που δίνουν έμφαση τόσο στη συνέχιση στήριξης της κοινωνίας, με έμφαση σε εκείνους που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, όσο και στην επίτευξη δημοσιονομικής παράταξης και τη συνέχιση της στήριξης της ανάπτυξης και της ενίσχυσης της διεθνούς εικόνας της χώρας, όπως χαρακτηριστικά οι ίδιοι αναφέρουν. 

Ταυτόχρονα, θα επιχειρήσουν σε κάθε τομέα τη σύγκριση με τον ΣΥΡΙΖΑ, ως μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής αύξησης της αξιοπιστίας και προσέγγισης των πολιτών που περιφέρονται στη δεξαμενή των αναποφάσιστων με στόχο το δύσκολο εγχείρημα της αυτοδυναμίας.  

Πρόκειται ουσιαστικά για μια πρόβα τζενεράλε των όσων θα ακολουθήσουν τους επόμενους μήνες μέχρι το βράδυ των εκλογών ή μέχρι τουλάχιστον τη στιγμή που θα ορκιστεί η επόμενη Κυβέρνηση. 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πολύτροπος Ηγέτης: Το κλειδί της επιτυχίας

Η διαρκής επιτυχία των επιχειρήσεων, των οργανισμών αλλά και των κοινωνιών, εξαρτάται σχεδόν αποκλειστικά από την αποτελεσματική ηγεσία και το αποτελεσματικό μάνατζμεντ. Αυτό πρ...

Οι πολίτες στην απόγνωση και ο ΣΥΡΙΖΑ χορηγός του Μητσοτάκη με τον «ξεσαλωμένο» Κασσελάκη

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Κασσελάκη βυθίζεται στο κατάντημα της πολιτικής. Ο τύπος ακούει λέξεις, έννοιες και συνθήματα που αγνοούσε ως τώρα και τα πετάει όπου βρει και όπως μπορεί. Θυμίζει...

Φόρτωση άρθρων...