Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Με προγραμματικό λόγο και όχι τοξικά «απαντά» το ΠΑΣΟK

«Το στοίχημα τώρα είναι να μιλήσουμε προγραμματικά στον κόσμο και να μπορέσουμε να λύσουμε τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών με τις προτάσεις μας. Όχι να λύνουμε αριθμητικές εξισώσεις για τον χρόνο μετά από τις εκλογές». Με αυτά τα λόγια περιγράφουν στη Χαριλάου Τρικούπη τις πολιτικές τους προτεραιότητες, αλλά και τα ..αισθήματά τους για την συζήτηση γύρω από τις μετεκλογικές συνεργασίες, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει, πολύ πριν από την προκήρυξη ακόμα των εκλογών.

Στην πραγματικότητα, στην Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούν ότι για να μπουν σε αυτή τη συζήτηση με …αξιώσεις, θα πρέπει άπαντες να έχουν στα χέρια τους το εκλογικό αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής και όχι τα ευρήματα σειράς δημοσκοπήσεων, που σε μεγάλο βαθμό, διαφέρουν μεταξύ τους. Οι ίδιοι, άλλωστε, είναι εκείνοι που προσβλέπουν στην αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών μέσα από την κάλπη της πρώτης Κυριακής. Κατά τα λοιπά, επιμένουν να μιλούν για επιλογή των δύο μεγάλων κομμάτων να πάνε σε εκλογές μέσα σε τοξικό κλίμα, αντιπαραβάλλοντας το δικό τους εναλλακτικό κυβερνητικό πρόγραμμα.

«Επικρατεί ένα διπολικό τοξικό κλίμα, που ενισχύεται και από τις δύο πλευρές. Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ απειλούν ο ένας με το φόβητρο του άλλου, για το ποιος έκανε το μεγαλύτερο κακό στην χώρα», δήλωσε χθες η Γραμματέας της ΚΟ Ευαγγελία Λιακούλη, μιλώντας στην ΕΡΤ1. Η ίδια μίλησε για ένα ‘σταυροδρόμι’ στο οποίο έχει περιέλθει η χώρα μας, όπου από τη μία βρίσκεται ο ‘αποτυχημένος δικομματισμός της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ’ και από την άλλη ‘ανατέλλει ο εναλλακτικός δρόμος της Σοσιαλδημοκρατίας’, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Στην Χαριλάου Τρικούπη, μιλούν εξάλλου για μία ‘διαφορετική’ από εκείνη των δύο πρώτων κομμάτων, «γνήσια προοδευτική, εναλλακτική διέξοδο», όπως λένε, καλώντας τους πολίτες να ταχθούν υπέρ κοστολογημένων και εξορθολογισμένων προτάσεων, όπως οι δικές τους για μείωση στο μισό του ΦΠΑ στα βασικά είδη, κατεύθυνση στην οποία και κινήθηκε πριν από λίγες μέρες και η Ισπανία. Μιλούν ακόμα για τον δημόσιο χαρακτήρα της Υγείας, την στήριξη του ΕΣΥ και της δημόσιας Παιδείας, την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων, την καθιέρωση πλαφόν στην λιανική τιμή της ενέργειας κ.ο.κ.

Αντ’ αυτών, στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, εκτιμούν ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν επιλέξει να μπουν σε μία ακραία τοξική αντιπαράθεση, που θα κλιμακώνεται περαιτέρω στην πορεία προς τις εκλογές, η οποία όμως δεν έχει τίποτα να προσφέρει στον δημόσιο πολιτικό διάλογο. Δεν είναι τυχαίο ότι υποστηρίζουν πως η ΝΔ ‘κραδαίνει το σκιάχτρο’ της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ , προκειμένου να προϊδεάσει για το τι θα συμβεί αν ο  Αλέξης Τσίπρας ξαναγίνει πρωθυπουργός και από την άλλη, οι κυβερνώντες κρατούν ζωντανό τον ΣΥΡΙΖΑ κάθε φορά που του επιτίθενται για την περίοδο διακυβέρνησής του 2015 – 2019, γιατί τους βολεύει να έχουν εκείνον ως βασικό αντίπαλο.

Στη Χαριλάου Τρικούπη, εξάλλου, εκτιμούν πως όλα αυτά γίνονται εξαιτίας της ένδειας θετικών προτάσεων από την πλευρά τόσο του κυβερνητικού κόμματος, όσο και εκείνου της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σε κάθε περίπτωση, στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής επιλέγουν να μην ακολουθήσουν τα δύο μεγάλα κόμματα στον δρόμο της τοξικότητας, αλλά να αντιπαραβάλουν το δικό τους κυβερνητικό πρόγραμμα. Προγραμματίζουν μάλιστα, ήδη, νέες εκδηλώσεις για όσα θέματα θεωρούν ‘σημαίες’ του κόμματός τους, ακριβώς στη βάση της εκδήλωσης για την Υγεία που κατέστη πρότυπο προ μηνών.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Οι δύο Ελλάδες πάντα εδώ

Μια σειρά φαινόμενα του τελευταίου διαστήματος μας υποχρεώνουν να δούμε καλύτερα τις κοινωνικές διεργασίες που εξελίσσονται και να ανησυχήσουμε. Ιερείς πετούν έξω από ναούς βουλ...

Φόρτωση άρθρων...