Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Με προτάσεις απαντά στην τοξικότητα

Μπορεί όποιος πολιτικός και αν ερωτηθεί για τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, να παραπέμπει στα περί ‘φωτογραφίας της στιγμής’ που δεν αποτυπώνουν ίσως συνολικά τα αισθήματα των πολιτών για το κόμμα του, άπαντες ωστόσο παρακολουθούν με ενδιαφέρον τα δημοσκοπικά ευρήματα και εξάγουν συμπεράσματα από αυτά. 

Έτσι και στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, κάθε άλλο παρά σνομπάρουν τις δημοσκοπήσεις. Αντίθετα, τις μελετούν διεξοδικά και δεν είναι λίγοι αυτοί που δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για την μικρή μεν, πλην όμως υποχώρηση του τελευταίου διαστήματος στα δημοσκοπικά ποσοστά του κόμματος, που δείχνει ότι έχουν αρχίσει να χάνουν τη δυναμική που είχε αναπτυχθεί αμέσως μετά από την Eκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία του κόμματος τον περασμένο Δεκέμβριο.

Και όμως, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, που έχει γίνει κοινωνός του προβληματισμού αυτού, δεν δείχνει καθόλου διατεθειμένος να ακολουθήσει τα δύο μεγάλα κόμματα στην επιλογή τους για ‘τοξική αντιπαράθεση’ -όπως τους ‘χρεώνει’- στον δρόμο προς τις κάλπες, η οποία πάντως είναι πιθανό να τους δίνει δημοσκοπικούς πόντους, καθώς εμφανίζονται ως οι μοναδικές δύο επιλογές εξουσίας.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επιλέγει σε αυτή την κούρσα να «παίξει» αλλιώς. Όπως διαμηνύουν στενοί συνεργάτες του, δεν πρόκειται να μπει στο παιχνίδι της «τοξικότητας» και της «άγονης αντιπαράθεσης», ειδικά την περίοδο που διανύουμε, κατά τη διάρκεια της οποίας οι πολίτες αναζητούν πραγματικές, κοστολογογημένες και άμεσα εφαρμόσιμες λύσεις στα προβλήματα που τη βασανίζουν. 

Αυτές ακριβώς σκοπεύει να τους δώσει, ‘παίζοντας τα ρέστα’ του στην «πολιτική αντεπίθεση» και την κατάθεση προτάσεων που θα αποδεικνύουν στην πράξη ότι ηγείται του κόμματος που βρίσκεται στο πλευρό του πολίτη, και δη του μη προνομιούχου, περισσότερο από κάθε άλλο.

Στην πολιτική και προγραμματική αυτή ‘αντεπίθεσή’ του, το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής θα αξιοποιεί και την όποια συγκυρία. Δεν είναι τυχαίο ότι σειρά ολοκληρωμένων προτάσεων, ρηξικέλευθων κατά κάποιους και πάντως απαραίτητων σε μεγάλο βαθμό για το «ΕΣΥ του μέλλοντος», παρουσίασε στην προγραμματική εκδήλωση της Δευτέρας ο Νίκος Ανδρουλάκης. 

Για αυτήν, αφορμή και κίνητρο στάθηκε η συμπλήρωση ενός έτους από τον αδόκητο θάνατο της εν ενεργεία προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά και η ανάγκη που ένιωσαν στο κόμμα της να αποτίσουν στην πράξη φόρο τιμής στη μνήμη της.

Κάπως έτσι, η επικαιρότητα παίζει τον πιο βασικό ρόλο και στη διαμόρφωση και την παρουσίαση της επόμενης δέσμης προτάσεων εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, αυτή τη φορά για το Ιδιωτικό Χρέος και τα Κόκκινα Δάνεια. Ένα θέμα που έχει απασχολήσει και στο παρελθόν την Χαριλάου Τρικούπη, αλλά επανέρχεται δριμύτερο στην πολιτική πραγματικότητα με αφορμή την υπόθεση Πάτση. 

Ήδη, ο επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής δουλεύει πάνω στη διαμόρφωση νέας πρότασης νόμου εκ μέρους του κόμματος, η οποία και θα κατατεθεί στη Βουλή το αμέσως επόμενο διάστημα, προβλέποντας σειρά ευνοϊκών ρυθμίσεων για τους δανειολήπτες, προκειμένου να φέρει προ των ευθυνών τους και τα άλλα κόμματα που θα κληθούν αν μη τι άλλο να πάρουν θέση υπέρ ή κατά των ανθρώπων αυτών που ζουν με την απειλή του να βγει το σπίτι τους σε πλειστηριασμό σε μία εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία οικονομικά.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η επικράτηση Κασσελάκη στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ισοδυναμεί με το πολιτικό τέλος Τσίπρα

Πρόσωπο με ιδιαίτερη διαδρομή στην Αριστερά, την πολιτική και τη δημοσιογραφία, που υπολήπτεται ο υπογράφων, διαμαρτύρεται για την κριτική στην παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη εκδήλ...

Μεταπολίτευση

Στο ομότιτλο βιβλίο περιέχονται χρήσιμες πληροφορίες. Δεν τονίζονται -όμως- τα κρίσιμα συμβάντα του 1 9 7 3. Αυτά, δηλαδή, που -συνολικά- οδήγησαν στην τελική α π ο σ ά θ ρ ω σ η ...

Φόρτωση άρθρων...