Κυριακή
05 Μαΐου 2024

Με προτάσεις υπέρ της διαφάνειας απαντάει ο Ανδρουλάκης

Την κρίση …ευκαιρία επιχειρεί να κάνει ο Νίκος Ανδρουλάκης και στην υπόθεση του Qatargate, η εμπλοκή της Εύας Καϊλή στο οποίο, έπληξε σοβαρά το κόμμα του, ακριβώς τη στιγμή που έδειχνε να ξεπερνά τις ‘παιδικές ασθένειες’ και να ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον ενόψει εκλογών. 

Έτσι, η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη θα κάνει ό,τι μπορεί για να αφήσει πίσω της το σκάνδαλο, να επουλώσει γρήγορα τις πληγές, κυρίως δε να πείσει ότι μπορεί και αξίζει να γίνει ο εγγυητής της διαφάνειας στο πολιτικό σύστημα της χώρας. Και για αυτό δεν αρκεί να επικαλούνται τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής τους νόμους για τη Δι@υγεια, ή το Opengov. Χρειάζονται και νέες πρωτοβουλίες, τόσο στο εσωτερικό, όσο και εκτός χώρας…

Την αρχή έκανε χθες ο Νίκος Ανδρουλάκης, όταν απευθυνόμενος στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις προκειμένου να σωθεί το κύρος της Ε.Ε. και παράλληλα ένας από τους βασικούς της θεσμούς να καταστεί θεματοφύλακας της διαφάνειας και της Δημοκρατίας. «Είναι η ώρα της δράσης», είπε, προτείνοντας:

- Να απαγορεύεται σε κάθε Ευρωπαίο αξιωματούχο να γίνεται λομπίστας μετά το τέλος της θητείας του

- Όπως φτιάξαμε την ειδική υπηρεσία ελέγχου των κινητών ευρωβουλευτών και συνεργατών από κακόβουλα λογισμικά για να προστατεύσουμε τη Δημοκρατία μας, αύριο το πρωί κιόλας να συγκροτήσουμε ένα ειδικό όργανο εξονυχιστικού ελέγχου των περιουσιακών στοιχείων των ευρωβουλευτών και πώς αυτά αποκτήθηκαν.

«Είναι δύο κινήσεις που θα βοηθήσουν να έρθει το φως και να απομακρυνθεί κάθε σκιά. Το οφείλουμε στους πολίτες που εκπροσωπούμε. Το οφείλουμε στο όραμα της Ενωμένης Ευρώπης», είπε.

Στο μεταξύ, ο Νίκος Ανδρουλάκης επιχειρεί και τον περιορισμό της ζημιάς που προκάλεσε το εν λόγω σκάνδαλο στο εσωτερικό του κόμματός του, που βρίσκεται ξανά αντιμέτωπο με μία υπόθεση διαφθοράς για πρώτη φορά μετά την υπόθεση ...Τσοχατζόπουλου.

Δεν είναι τυχαίο ότι μετά την ακαριαία αντίδρασή του να διαγράψει την Εύα Καϊλή το βράδυ της Παρασκευής, στην Χαριλάου Τρικούπη πηγαίνουν τώρα ένα βήμα παραπέρα, ζητώντας πίσω την έδρα της ευρωβουλευτή. Με τις πιθανότητες που συγκεντρώνει ένα τέτοιο ενδεχόμενο να είναι λίγες, δεδομένης και της ασυλίας που της παρέχει αυτή η θέση, σε περίπτωση που η κ.Καϊλή έπαιρνε μία τέτοια απόφαση, τη θέση της στο Ευρωκοινοβούλιο θα έπαιρνε αυτόματα ο Νίκος Παπανδρέου.

Νέα τροπή παίρνει αίφνης και το …σίριαλ του γιατί δεν διαγράφηκε νωρίτερα η Εύα Καϊλή από το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, από τη στιγμή που σύμφωνα με την επίσημη γραμμή της Χαριλάου Τρικούπη, υπήρξε από καιρό ο Δούρειος Ίππος του Μεγάρου Μαξίμου στο θέμα των υποκλοπών. «Υπήρξε μία συνεννόηση με το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα και δη με την ΚΟ των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, οι οποίοι μας είπαν ότι είναι Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου. ‘Είναι πολύ δύσκολο, αν τη διαγράψετε, να χειριστούμε εμείς την κατάσταση στην Ευρώπη’», είπε ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Παναγιώτης Δουδωνής, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Στην αντεπίθεση πέρασε, από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Δημήτρης Μάντζος, θυμίζοντας τη στάση άλλων κομμάτων σε θέματα ηθικής τάξεως. Μιλώντας για ‘πολιτική μηδενικής ανοχής σε υποθέσεις διαφθοράς και παραβίασης της πολιτικής ηθικής’, ο ίδιος τόνισε (ΣΚΑΪ) ότι «το κάναμε (σ.σ. αναφερόμενος στη διαγραφή της Εύας Καϊλή) σε χρόνο μηδέν, πολύ μικρότερο από αυτόν που χρειάστηκαν άλλα κόμματα για άλλα στελέχη για άλλες ανήθικες πράξεις. Άρα δεν είμαστε …πάτσι σε αυτό!», παραπέμποντας ευθέως στην υπόθεση Πάτση που ταλαιπώρησε προ διμήνου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μεταπολίτευση

Στο ομότιτλο βιβλίο περιέχονται χρήσιμες πληροφορίες. Δεν τονίζονται -όμως- τα κρίσιμα συμβάντα του 1 9 7 3. Αυτά, δηλαδή, που -συνολικά- οδήγησαν στην τελική α π ο σ ά θ ρ ω σ η ...

Περί πολιτικής ψευδολογίας

Η πολιτική είναι ένα παιχνίδι παθών και αλληλο-συγκρουόμενων συμφερόντων και η υποκρισία είναι ένας από τους βασικούς της κανόνες. Ο Μακιαβέλι, στην κλασική περί ‘’Ηγεμόνος’’ πρ...

Φόρτωση άρθρων...