Τετάρτη
15 Μαΐου 2024

Μπορεί η Κυβέρνηση να υπερασπιστεί το πολιτικό της κεφάλαιο;

Από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και έπειτα η Κυβέρνηση επιχείρησε να προωθήσει πολιτικές, δημιουργώντας αντίβαρα για την ακρίβεια, την ενεργειακή κρίση και όλες τις σχετικές επιπτώσεις κατά τους τελευταίους μήνες. 

Ουσιαστικά υλοποιεί τις εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη που στοχεύουν στο να ανακουφίσουν στο μέτρο του δυνατού συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες με φόντο το δύσκολο χειμώνα και ακολούθως τις κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις. 

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο υπήρχε εξ’ αρχής η αισιοδοξία πως παρά τον υψηλό πληθωρισμό, την ακρίβεια και τις αυξήσεις σε βασικά προϊόντα, εντούτοις ένα συγκροτημένο σχέδιο με στοχευμένες δράσεις θα μπορούσε να επιφέρει μέχρι ένα βαθμό μια κοινωνική ισορροπία. 

Όμως ο στρατηγικός σχεδιασμός της κυβερνητικής παράταξης αναγκάστηκε να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα που προκάλεσαν οι αποκαλύψεις και οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση των υποκλοπών και του κ. Πάτση, με την αβεβαιότητα να είναι εμφανής, καθώς κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τί επιφυλάσσει το άμεσο μέλλον. 

Η Νέα Δημοκρατία καλείται στην παρούσα φάση να ισορροπήσει μεταξύ της δυσαρέσκειας της κοινής γνώμης και εκείνων των πολιτικών που θα δώσουν ανάσα σε ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας που τα βγάζει με δυσκολία πέρα. 

Η σκανδαλολογία σε συνδυασμό με τα έντονα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα συνιστούν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ για οποιαδήποτε πολιτικό οργανισμό που βρίσκεται στην εξουσία και ρίχνει το βάρος στο να διατηρήσει την κυριαρχία του στο πολιτικό σκηνικό. 

Γίνεται κατόπιν τούτου αντιληπτό πως η κυβερνητική πλειοψηφία βρίσκεται μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση αυτής της τετραετίας, να περάσει δηλαδή ένα δύσκολο κάβο με κύματα που σηκώνει τόσο το κύμα ακρίβειας, όσο και η συνεχής πλέον ανάδειξη νέων παραμέτρων γύρω από την υπόθεση των υποκλοπών. 

Οι μακροπρόθεσμες στρατηγικές έχουν προς το παρόν μπει στο συρτάρι, καθώς τώρα προτεραιότητα δίνεται στη διαχείριση μιας κρίσης, όπου απαιτείται υψηλή ανθεκτικότητα, ενσυναίσθηση και πειστικότητα στην αντιμετώπιση της. 

Η μηδενική ανοχή και η διαλεύκανση κάθε πτυχής αποτελεί μονόδρομο, με τον Πρωθυπουργό να βγαίνει μπροστά για να υπερασπιστεί το πολιτικό κεφάλαιο το δικό του και της Κυβέρνησης.                

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Οι «Σαλώμες» του ΣΥΡΙΖΑ, το μίσος για τον Μητσοτάκη και οι νεόγεροι του Τσίπρα

Ενεοί και μονίμως απορούντες οι εναπομείναντες νεόγεροι της παλιάς σχολής Τσίπρα στον ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη παρακολουθούν την επέλαση κάθε είδους «Σαλώμης» στην Κουμουνδούρου και τη...

Η 21 Απριλίου 1967

Ι. Πρόσφατο βιβλίο αναφέρεται στην επταετή δικτατορία. Μακρές είναι οι αναλύσεις. Λείπει το κύριο. Η πράξη επιβολής: οιονεί ταυτότης της εκτροπής. Η “κοινή βοή” από...

Οι πολίτες στην απόγνωση και ο ΣΥΡΙΖΑ χορηγός του Μητσοτάκη με τον «ξεσαλωμένο» Κασσελάκη

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Κασσελάκη βυθίζεται στο κατάντημα της πολιτικής. Ο τύπος ακούει λέξεις, έννοιες και συνθήματα που αγνοούσε ως τώρα και τα πετάει όπου βρει και όπως μπορεί. Θυμίζει...

Φόρτωση άρθρων...