Κυριακή
05 Μαΐου 2024

Να αλλάξει ατζέντα επιχειρεί το ΠΑΣΟΚ…

Την όποια ευθύνη για το Qatargate αποποιείται το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, που κάνει τα πάντα για να αλλάξει την ατζέντα, ακόμα και αν πρόκειται να ασχοληθεί με κάτι που ξόρκιζε ως τώρα, όπως οι μετεκλογικές συνεργασίες.

Δεν είναι τυχαίο ότι μιλώντας για το θέμα στο Mega, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, αφού ευχήθηκε να μην είναι αλήθεια όσα λέγονται, υποστήριξε ξεκάθαρα ότι «η ατομική ευθύνη της κ. Καϊλή δεν θα γίνει συλλογική, όσο και αν το θέλουν κάποιοι». Και όλα αυτά παρά την προσπάθεια του κόμματος μέρες τώρα να την ταυτίσει με τη Ν.Δ. 

Ένα βήμα πιο πέρα πήγε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Κώστας Σκανδαλίδης, αναφερόμενος σε κείμενα αναλυτών που υποστηρίζουν ότι ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή να λεηλατηθεί το ΠΑΣΟΚ για να διασφαλίσει την αυτοδυναμία.

«Ελπίζω ότι δεν έχει μπει σε αυτό το φθηνό πολιτικό παιχνίδι, πάνω σε μία θλιβερή υπόθεση. Μια υπόθεση που ασφαλώς εγείρει μείζον ηθικό και πολιτικό θέμα», είπε, διαβεβαιώνοντας και αυτός ότι η υπόθεση Καϊλή δεν θα κρατήσει πίσω την προσπάθεια που κάνει το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής. 

«Η παράταξή μας έχει να υπερηφανεύεται ότι αυτή θέσπισε τους θεσμούς που αντιμετώπισαν τελικά αυτό το φαινόμενο», είπε, αφού θύμισε την ακαριαία διαγραφή της Εύας Καϊλή μόλις έγιναν γνωστά τα στοιχεία που οδήγησαν στην προσαγωγή της. Αναφερόμενος στην παράταξή του, μάλιστα, ο κ. Σκανδαλίδης υποστήριξε ότι μόνο αυτή υλοποιεί το ‘όλα στο φως’, προειδοποιώντας ότι «αυτή η παράταξη, εδώ και έναν χρόνο φιλοδοξεί να χτίσει την πολιτική του μέλλοντος και δεν θα τη σταματήσει κανείς»…

Την ίδια ώρα, στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής απαντούν σε όλους τους τόνους τα τελευταία δύο εικοσιτετράωρα στα νέα σενάρια προσέγγισης με τον ΣΥΡΙΖΑ, όταν ο Νίκος Ανδρουλάκης μίλησε για προοδευτική κυβέρνηση, ζητώντας από τους πολίτες να στείλουν στην αντιπολίτευση το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Χθες, το έναυσμα για τη σχετική συζήτηση έδωσε με συγκεκριμένη αποστροφή του λόγου του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. «Η Νέα Δημοκρατία στον διχαστικό της λόγο ταυτίζει την έλλειψη αυτοδυναμίας με την αστάθεια και ζητά από ένα κόμμα της αντιπολίτευσης να έχει κεντρική επιδίωξη την παραμονή της Ν.Δ. στην εξουσία», λένε στην Χαριλάου Τρικούπη. 

Από τα βέλη τους δεν γλιτώνει ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ που «αν και εισηγητής της απλής αναλογικής, την απορρίπτει στην πράξη καθώς δήθεν δε θεωρεί ‘ηθικό’ να συμπράξει σε μία ‘κυβέρνηση των ηττημένων’, με σκοπό να διασώσει το μέλλον του Αλέξη Τσίπρα και κατ’ επέκταση του Κυριάκου Μητσοτάκη», όπως λένε, διαβεβαιώνοντας πάντως από την πλευρά τους ότι το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής παραμένει προσηλωμένο στο αίτημά του για ισχυρή εντολή από τον κόσμο, προκειμένου να προσφέρει μια προγραμματική σοσιαλδημοκρατική εναλλακτική, εγγυώμενο τη σταθερότητα από την πρώτη Κυριακή.

Οποιοδήποτε ενδεχόμενο το κόμμα του να γίνει ‘παρακολούθημα’ άλλου κόμματος απέκλεισε από την πλευρά του ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Παναγιώτης Δουδωνής. 

Ο ίδιος επέμεινε στην αυτόνομη πορεία του κόμματος, θυμίζοντας με νόημα και τον σκοπό κάθε πολιτικού σχηματισμού της αντιπολίτευσης από καταβολής κόσμου, που δεν είναι άλλος από το να στείλει την κυβέρνηση στην αντιπολίτευση, πράγμα συμφυές με τη λειτουργία της Δημοκρατίας από συστάσεως κόσμου.

Επιχείρησε έτσι, να βάλει τέλος στη συζήτηση περί μετεκλογικών συνεργασιών, τουλάχιστον εωσότου γίνουν εκλογές, το αποτέλεσμα των οποίων και ‘θα δείξει τον δρόμο’ για τις όποιες κινήσεις θα πρέπει να ακολουθήσουν προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή, πράγμα κομβικής σημασίας για την Χαριλάου Τρικούπη…

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...