Πέμπτη
16 Μαΐου 2024

ΝΔ: Επιβεβλημένη η αλλαγή του τρόπου επιλογής των υποψηφίων

Το κυβερνών κόμμα διατηρεί ένα σαφές προβάδισμα στις μετρήσεις, αλλά δείχνει να μην επαναπαύεται, καθώς ο πήχης είναι ψηλά και οι πολίτες έχουν μεγάλες προσδοκίες και δεν θα ανάψουν εύκολα το πράσινο φως για μία δεύτερη τετραετία.

Στη σκιά της υπόθεσης που οδήγησε στην πρόσφατη αποπομπή του γαλάζιου βουλευτή, τα υψηλά κλιμάκια της Πειραιώς αντελήφθησαν πως τα θέματα που αγγίζουν το μαλακό υπογάστριο του πυρήνα των ψηφοφόρων της ευρύτερης παράταξης και σχετίζονται με την ηθική, μπορούν να προκαλέσουν ζημιά σε μια κρίσιμη στιγμή, λίγους μήνες πριν το στήσιμο της κάλπης.

Μία εξελιγμένη διαδικασία στην επιλογή των υποψηφίων συνιστά επιτακτική ανάγκη για ένα κόμμα που φιλοδοξεί να κυβερνήσει αυτοδύναμα για μία δεύτερη τετραετία. Τα βιογραφικά χρειάζεται να περνούν από κόσκινο, ανεξάρτητα αν ο ένας ή άλλος ενδιαφερόμενος είναι κολλητός ή κάποιος προβεβλημένος. Μόνο έτσι θα δημιουργηθούν ασφαλιστικές δικλείδες για τα κατάλληλα πρόσωπα που θα φιγουράρουν στις εκλογικές λίστες.

Η σημερινή Κυβέρνηση ανέβασε από το ξεκίνημα της θητείας τον πήχη πολύ ψηλά και ορθώς το έπραξε. Χρειάζεται όμως να δίνει και το καλύτερο δυνατό παράδειγμα με τις επιλογές της. Είναι θετικό πως δεν επέλεξε να κρύψει το πρόβλημα κάτω από το χαλί, αλλά με μια προσέγγιση διαφάνειας προσπαθεί να διορθώσει το λάθος. Κι’ αυτό είναι μια σωστή κίνηση που καταδεικνύει τη βούληση των γαλάζιων στελεχών για διαρκή αυτοβελτίωση. Θα συμφωνήσω με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ότι το μείζον ζήτημα είναι τι κάνεις με τα λάθη και τις αστοχίες.

Η Νέα Δημοκρατία προφανώς δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ. Το ζητούμενο πλέον είναι να μην επαναληφθούν τέτοια λάθη, γιατί οι πολίτες δεν θα τα ανεχτούν. Μπορεί η ελληνική κοινωνία να είναι συγχωρητική ή πολλές φορές να ξεχνά εύκολα, αλλά όταν πρόκειται για θέματα που αγγίζουν τις αρχές και τις αξίες αυτής της παράταξης οι συνοδοιπόροι της δεν κάνουν εκπτώσεις.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Οι πολίτες στην απόγνωση και ο ΣΥΡΙΖΑ χορηγός του Μητσοτάκη με τον «ξεσαλωμένο» Κασσελάκη

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Κασσελάκη βυθίζεται στο κατάντημα της πολιτικής. Ο τύπος ακούει λέξεις, έννοιες και συνθήματα που αγνοούσε ως τώρα και τα πετάει όπου βρει και όπως μπορεί. Θυμίζει...

Όργιο αντισημιτισμού στη Γαλλία

Σοβαρές καταγγελίες του Πρωθυπουργού Γκαμπριέλ Αττάλ, που βλέπει η άνοδος του ισλαμο-ναζισμού σε γαλλικά σχολεία και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, να υπονομεύει τη Γαλλική Δημοκρα...

Φόρτωση άρθρων...