Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Νέα Δημοκρατία: Πρόσω ολοταχώς για αυτοδυναμία με στρατηγική διεύρυνσης

Τα σημερινά δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό οδηγούν στο συμπέρασμα ότι για το κυβερνών κόμμα η επίτευξη της αυτοδυναμίας θεωρείται μονόδρομος. 

Το εκλογικό αυτό project έχει για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους συνεργάτες του μεγάλο βαθμό δυσκολίας, αλλά δεν αποτελεί άπιαστο όνειρο. Τα ποιοτικά στοιχεία των μετρήσεων αφήνουν αναμφίβολα περιθώρια αισιοδοξίας, ενώ γαλάζια στελέχη επιμένουν πως στην κοινωνία όχι μόνο δε καταγράφεται κλίμα πολιτικής αλλαγής, αλλά ένα σημαντικό κομμάτι της θεωρεί την σημερινή Κυβέρνηση τη μόνη αξιόπιστη λύση για να οδηγήσει τη χώρα στην επόμενη μέρα. 

Γι’ αυτό το λόγο τα επιφορτισμένα με τον στρατηγικό σχεδιασμό στελέχη δίνουν μεγάλη έμφαση στην έννοια της σταθερότητας, προκειμένου να αναδείξουν τη σπουδαιότητα της εκλογικής συμπεριφοράς ακόμα και την πρώτη Κυριακή, όπου θα δοκιμαστούν οι αντοχές όλων των κομμάτων με τον εκλογικό νόμο της απλής αναλογικής. 

Σε αυτό το πλαίσιο, η κυβερνητική παράταξη κάνει ανοίγματα και σε άλλους πολιτικούς χώρους, όπως συνέβη, με το προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ προβεβλημένο στέλεχος Καρανικόλα, στέλνοντας ένα μήνυμα στους μετριοπαθείς και κεντρώους ψηφοφόρους ότι το κόμμα αποτελεί το βασικό εκφραστή των δυνάμεων αλλαγής της χώρας προς ένα βιώσιμο ευρωπαϊκό μέλλον.

Και όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που δεκάδες στελέχη του ΚΙΝΑΛ αποσύρουν το ενδιαφέρον τους για την κάθοδο στις εθνικές εκλογές.  Όσο πλησιάζει η ώρα της κάλπης, τόσο το προεκλογικό παιχνίδι θα χοντραίνει, με τη Νέα Δημοκρατία να εξετάζει και άλλα βιογραφικά στελεχών εκτός κεντροδεξιού τόξου. 

Κομματικά στελέχη με μεγάλη εμπειρία σε εκλογικές διαδικασίες επικαλούνται την νικηφόρα στρατηγική του 2019 για να δικαιολογήσουν τα ανοίγματα σε άλλους όμορους πολιτικούς χώρους και κοινωνικά ρεύματα. 

Ωστόσο, πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη ότι οι επερχόμενες εκλογές πραγματοποιούνται τέσσερα χρόνια αργότερα, όπου η Κυβέρνηση έχει μια φυσιολογική φθορά, ενώ η εικόνα του μπαμπούλα του ΣΥΡΙΖΑ που μπορεί να βγάλει τη χώρα εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου έχει ξεθωριάσει, κυρίως στο κεντροαριστερό ακροατήριο. 

Εν κατακλείδι, η Νέα Δημοκρατία προχωρά με ένα συγκεκριμένο σχέδιο και στόχο στο τέλος της διαδρομής τη συνέχιση του έργου της με ισχυρή πλειοψηφία. Στην περίπτωση που δεν τα καταφέρει, είναι βέβαιο ότι η χώρα δεν θα μείνει ακυβέρνητη.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Δικαιοσύνη, ο μεγάλος ασθενής

Μεταξύ των προϋποθέσεων για να αποτολμήσει ένας επενδυτής να σχεδιάσει και να πραγματοποιήσει μια επένδυση, που θα αρχίσει να αποδίδει μετά από ένα Χ χρονικό διάστημα υπάρχουν και ...

Φόρτωση άρθρων...