Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Νέα Δημοκρατία: η Πολιτική Επιτροπή, ο αναγκαίος διάλογος και τα ανοιχτά μέτωπα

Σε μία κρίσιμη περίοδο για τη χώρα με την επικαιρότητα να μυρίζει μπαρούτι και τις αναταράξεις για την υπόθεση των υποκλοπών να συνεχίζονται, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να μιλήσει σήμερα στα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος του.

Ο ίδιος εξάλλου από το ξεκίνημα της θητείας του και ως Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και ως Πρωθυπουργός δεν φοβήθηκε τον εσωκομματικό διάλογο, ο οποίος τα περασμένα χρόνια βοήθησε σημαντικά στη σφυρηλάτηση της ενότητας και στη διαμόρφωση μιας κοινής γραμμής για κρίσιμα θέματα.

Ωστόσο, η σημερινή συνεδρίαση δεν μοιάζει με τις προηγούμενες, που είχαν πανηγυρικό χαρακτήρα, αλλά στη διάρκεια της αναμένεται να εξελιχθεί ένας εσωτερικός διάλογος τόσο για τα ζητήματα ηθικής τάξεως που έχουν ανακύψει τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά και για την πορεία που θα χαράξει η κυβερνητική παράταξη στο δρόμο προς τις δύσκολες εκλογικές αναμετρήσεις την άνοιξη του 2023.

Είναι κρίσιμο σ’ αυτή τη φάση, η Νέα Δημοκρατία να κάνει μια ειλικρινή συζήτηση για τα τεκταινόμενα, να αντιμετωπίσει με ρεαλισμό και αποφασιστικότητα τις μεγάλες προκλήσεις και να "οπλίσει" με επιχειρήματα τα στελέχη της σε ολόκληρη τη χώρα, προκειμένου να δώσουν τη μάχη του καφενείου και να προετοιμάσουν το έδαφος για την ώρα της κάλπης.

Μπορεί στο εσωτερικό της γαλάζιας παράταξης να επικρατεί δυσαρέσκεια για τα πρόσφατα γεγονότα, εντούτοις θεωρείται εξαιρετικά αμφίβολο αν αυτή θα εκφραστεί στο αναλόγιο του κορυφαίου κομματικού οργάνου.

Εξάλλου, στην παρούσα φάση η Πειραιώς ξορκίζει την εσωστρέφεια και το βάρος θα δοθεί αφενός στην προβολή του κυβερνητικού έργου, αφετέρου στην αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων της καθημερινότητας που αγγίζουν τα λαϊκά στρώματα και τα ευπαθή νοικοκυριά. Το επόμενο διάστημα θα μετρηθούν οι αντοχές της κυβερνητικής παράταξης, αλλά και η ανθεκτικότητα της μπροστά σε ένα σύνθετο πολιτικό περιβάλλον.

Η κοινωνία αναμένει καθαρές κουβέντες στα θέματα διαφάνειας και μια ισορροπημένη καθημερινότητα. Τα υπόλοιπα περνούν σε δεύτερη μοίρα…     

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ο Σωκράτης και η νέα ηγεσία

Ο μεγάλος Έλληνας φιλόσοφος,είναι όσο ποτέ άλλοτε επίκαιρος στη σημερινή εποχή των τεράστιων αλλαγών,που υπαγορεύουν και νέες ηθικές προσεγγίσεις.

Φόρτωση άρθρων...