Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Νέο μοντέλο ανάπτυξης προτείνει το ΠΑΣΟΚ…

Μία νέα περίοδος ξεκινά με την έλευση του 2023 για το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής και όχι μόνο επειδή άλλαξε η χρονιά και μπήκαμε πλέον επισήμως, με ημερολογιακούς όρους, στο εκλογικό έτος. 

Τα στοιχεία της τελευταίας απογραφής, έδωσαν τη δυνατότητα στο κομματικό επιτελείο της Χαριλάου Τρικούπη να υπολογίσει τις έδρες που θα μπορούσε υπό συνθήκες να εκλέξει σε κάθε περιοχή και μένει η τελική ανακοίνωση της απογραφής που θα ισχύσει για τις εθνικές εκλογές, προτού ανακοινωθούν και επίσημα τα ψηφοδέλτια του κόμματος. Αυτό αναμένεται να γίνει σε νέα συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος μέσα στον Ιανουάριο, οπότε και το Σώμα του ανώτατου καθοδηγητικού οργάνου θα εγκρίνει τα ψηφοδέλτια, δίνοντας το σήμα της πραγματικής εκκίνησης του προεκλογικού αγώνα. 

Σε κάθε περίπτωση, η στρατηγική της Χαριλάου Τρικούπη ενόψει εκλογών, είναι γνωστή. Παραδεχόμενοι ότι η χώρα μας βιώνει ένα συνεχές μπαράζ κρίσεων από το 2010, στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής αντιλαμβάνονται ως μόνη ρεαλιστική και αναγκαία πολιτική επιλογή την στήριξη της κοινωνίας με τολμηρές αποφάσεις, που θα κατανέμουν με δικαιότερο τρόπο τα βάρη της κρίσης και τις ολοκληρωμένες πολιτικές που θα διασφαλίζουν ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης και προοπτική για όλους τους Έλληνες. 

Δεν είναι τυχαίο ότι στην Χαριλάου Τρικούπη μιλούν για ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, που θα δημιουργεί πολλές και καλές θέσεις εργασίας και θα θέτει τις βάσεις για μια ανθεκτική οικονομία και μία δίκαιη κοινωνία. «Η πατρίδα μας πληρώνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια ακριβά τον λαϊκισμό και τον ελιτισμό. Τον διχασμό και την τοξικότητα», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης στο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, αφήνοντας να εννοηθεί πως το κόμμα του είναι αυτό που διαφέρει από τα δύο μεγάλα ακριβώς σε αυτό το επίπεδο. «Έχει έρθει η ώρα να ξεπεράσουμε αυτούς, που δεν ξέρουν να χτίζουν γέφυρες αλλά μόνο να γκρεμίζουν, για να ανατείλει μία εποχή γόνιμου πολιτικού διαλόγου, που θα απαντά στα πραγματικά κοινωνικά ζητήματα, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και όχι στις κάλπες. Που θα υπηρετεί τη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη, τη λογοδοσία, την ανεξαρτησία των θεσμών, την κοινωνική δικαιοσύνη και την εθνική αξιοπρέπεια», είπε, δίνοντας στην πραγματικότητα το στίγμα του τι προτίθεται να κάνει την επομένη των εκλογών, όταν θα κληθεί να συνεννοηθεί με άλλα κόμματα μπροστά στην ανάγκη σχηματισμού κυβέρνησης. 

Στο κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη ξεκαθαρίζουν πως δεν πρόκειται να παραδώσουν τη διερευνητική εντολή σχηματισμού της κυβέρνησης που θα λάβουν, όπως κατηγορούν τα δύο μεγάλα κόμματα ότι θα κάνουν. Αντίθετα, σκοπεύουν να θέσουν δέκα σημαντικά για τους ίδιους προγραμματικά σημεία επί τάπητος, πιθανώς και κάποια πρόσωπα, στον βαθμό που θα τους το επιτρέπει το εκλογικό τους ποσοστό και αμέσως μετά, με αυτά ως δεδομένα , να καλέσουν τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ σε διάλογο. Αν μάλιστα, τους ρωτήσει κανείς στο παρασκήνιο, οι περισσότεροι αφήνουν να εννοηθεί ότι θα είναι κυρίως τα πρόσωπα στα οποία θα είναι δύσκολο να συμφωνήσουν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί… 
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μεταπολίτευση

Στο ομότιτλο βιβλίο περιέχονται χρήσιμες πληροφορίες. Δεν τονίζονται -όμως- τα κρίσιμα συμβάντα του 1 9 7 3. Αυτά, δηλαδή, που -συνολικά- οδήγησαν στην τελική α π ο σ ά θ ρ ω σ η ...

Φόρτωση άρθρων...