Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Ο ‘πολακισμός’ δεν έχει σχέση με τη Δημοκρατική Παράταξη

Καλά κρατεί ο ‘πόλεμος’ μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες της Χαριλάου Τρικούπη να επιτίθεται παράλληλα στην κυβέρνηση, ως όφειλε από τη θέση της αντιπολίτευσης στην οποία βρίσκεται. Και αυτό διότι αφενός μεν είναι η υπόθεση των υποκλοπών, που έχει προκαλέσει χάσμα στις σχέσεις των δύο κομμάτων μετά την υπόνοια στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης, ως παρακολουθούμενος, είναι εν δυνάμει εκβιαζόμενος, αφετέρου δε οι καταγγελίες της Χαριλάου Τρικούπη ότι ως κυβέρνηση οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έπαιξαν με τους θεσμούς και μάλιστα για μικροκομματικούς λόγους.

 Αναφερόμενος στις τοποθετήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ περί εκβιασμών, χθες, ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Σπυρόπουλος, σημείωσε (Σκάι) ότι «μάλλον κρίνουν εξ ιδίων, διότι όλο αυτό το διάστημα ακούμε όσα λέγονται στο ειδικό δικαστήριο σχετικά με τα ποσοστά που μοίραζε ο κ.Παππάς για να ελέγξει κανάλια, τους ‘κόκκινους’ εργολάβους, τον κ.Καλογρίτσα και τις βαλίτσες». Αντέστρεψε έτσι την κατηγορία, βαθαίνοντας ακόμα περισσότερο το χάσμα μεταξύ των δύο όμορων κομμάτων, μια και έσπευσε να διαχωρίσει τη θέση του κόμματός του, θυμίζοντας ότι «εμείς από την πρώτη στιγμή το καλοκαίρι βγήκαμε μπροστά με τη μηνυτήρια αναφορά του Νίκου Ανδρουλάκη, ζητήσαμε εξεταστική επιτροπή και πήγαμε στην PEGA, ζητώντας να έρθουν ουσιώδεις μάρτυρες έτσι ώστε να βγουν όλα στο φως».

Όπως και να έχουν τα πράγματα, στην Χαριλάου Τρικούπη επαναλαμβάνουν με κάθε ευκαιρία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο ‘καλύτερος χορηγός’ του Κυριάκου Μητσοτάκη. Και αυτό διότι «όταν εκείνος κάνει αυτές τις εκτροπές στη Δικαιοσύνη, στο Κράτος Δικαίου και στους Θεσμούς, εμφανίζεται ο κ.Τσίπρας αγκαλιά με τον κ.Πολάκη για να τους δώσει το καλύτερο άλλοθι, ώστε να μην υποχωρήσει και χάσει η Νέα Δημοκρατία», όπως χαρακτηριστικά υποστηρίζουν.

Και κάπως έτσι, ενώ μέχρι πρότινος, όλοι πίστευαν ότι τα δύο κόμματα είχαν αρχίσει να έρχονται κοντά, μετά και από την υπόθεση παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη, που πολιτικά τουλάχιστον χρεώνεται -από τους παροικούντες την Χαριλάου Τρικούπη- στον πρωθυπουργό, ως πολιτικού προϊσταμένου της ΕΥΠ, τα πράγματα δείχνουν να είναι απολύτως αντίθετα, με τις σχέσεις μεταξύ των δύο κομμάτων να βρίσκονται στο ναδίρ. Τούτων δοθέντων, μοιραία απομακρύνεται, σε αυτή τη φάση τουλάχιστον, και το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας των δύο, ειδικά από τη στιγμή, που στην Χαριλάου Τρικούπη συχνά αναφέρονται σε φαινόμενα ‘πολακισμού’, από το όνομα του Παύλου Πολάκη, ως να εκφράζουν συνολικά την Κουμουνδούρου. «Ο ‘πολακισμός’ δεν έχει καμία σχέση με τη Δημοκρατική Παράταξη, το ήθος και ό,τι πρεσβεύει όλα τα χρόνια. Ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να ρίχνει νερό στον μύλο του κ.Μητσοτάκη και αυτό είναι το πρόβλημα», δήλωσε χθες μεταξύ πολλών άλλων ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, με το κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη να διαβεβαιώνει ότι κινείται σε τελείως άλλη κατεύθυνση. «Εμείς θα αγωνιστούμε για τη Δημοκρατία, τη Δικαιοσύνη και το Κράτος Δικαίου», λένε, «έτσι ώστε να υπάρξει ανάπτυξη στην χώρα και στο επίκεντρο να τεθεί ο πιο ευάλωτος».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Δικαιοσύνη, ο μεγάλος ασθενής

Μεταξύ των προϋποθέσεων για να αποτολμήσει ένας επενδυτής να σχεδιάσει και να πραγματοποιήσει μια επένδυση, που θα αρχίσει να αποδίδει μετά από ένα Χ χρονικό διάστημα υπάρχουν και ...

Ο Σωκράτης και η νέα ηγεσία

Ο μεγάλος Έλληνας φιλόσοφος,είναι όσο ποτέ άλλοτε επίκαιρος στη σημερινή εποχή των τεράστιων αλλαγών,που υπαγορεύουν και νέες ηθικές προσεγγίσεις.

Φόρτωση άρθρων...