Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Οι αισιόδοξες προβλέψεις για το εκλογικό αποτέλεσμα και οι κρυφοί άσσοι Μητσοτάκη

Η καταγραφή ενός υψηλού ποσοστού που θα φτάνει το 38% και θα ανοίγει το δρόμο για μια δεύτερη συνεχόμενη αυτοδύναμη τετραετία συνιστά μια μεγάλη πρόκληση προσωπικά για τον κ. Μητσοτάκη. 

Ο πήχης είναι ψηλά, ο βαθμός δυσκολίας μεγάλος και η κυβερνητική παράταξη καλείται να πετύχει ένα εξαιρετικό finish τους επόμενους μήνες. Κι εδώ τίθεται το ερώτημα;

Που βασίζει ο Πρωθυπουργός την αισιοδοξία του; Κρύβει κάποιους κρυφούς άσσους στο μανίκι ή συνιστά μια τακτική αύξησης της συσπείρωσης των γαλάζιων ψηφοφόρων, ώστε στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση να εξασφαλιστεί ένα ποσοστό βάσης για τη δεύτερη τελική σύγκρουση. 

Το θέμα των υποκλοπών έχει αφήσει ένα αποτύπωμα στην κοινωνία, όχι όμως τόσο ισχυρό για να ανατρέψει τα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό. Τα ποιοτικά στοιχεία των τελευταίων μετρήσεων κοινής γνώμης κατέδειξαν ότι η ακρίβεια συνιστά το νούμερο ένα θέμα για κάθε ελληνικό νοικοκυριό. Συνδέεται άμεσα με την καθημερινότητα κάθε πολίτη, την οικογενειακή του ισορροπία και την ικανότητα να εξασφαλίσει ένα ανεκτό επίπεδο ποιότητας στη ζωή του. 

Ο δείκτης αυτός έχει επηρεάσει, όπως αναμενόταν, τη στρατηγική του πρωθυπουργικού γραφείου ενόψει της εκλογικής μάχης. Κορυφαία κυβερνητικά στελέχη έχουν τοποθετηθεί δημοσίως για την πρόθεση της Νέας Δημοκρατίας να αποκαταστήσει σταδιακά τις αδικίες που ανέκυψαν μετά την ένταξη της χώρας στα μνημόνια. 

Η στρατηγική αυτή συνδέεται σε κάθε περίπτωση με τις πραγματικές δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας, όπως διαβεβαιώνουν επίσημα κυβερνητικά χείλη. Το πρώτο κόμμα αναπτύσσει το σχεδιασμό του έχοντας βάλει σε πρώτο πλάνο τους αναποφάσιστους, τη νεολαία και με ειδική μέριμνα για τους μη προνομιούχους. 

Όσο περισσότερο καταφέρει να ανταποκριθεί στην κάλυψη των πραγματικών αναγκών τους και να δώσει προοπτική για μια καλύτερη επόμενη μέρα, τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες θα συγκεντρώσει για να συσπειρώσει την πλατιά κοινωνική συμμαχία του 2019. 

Γνωρίζοντας τις δυσκολίες που θα επέφερε η ανάγκη για το σχηματισμό συμμαχικής Κυβέρνησης, ο κ. Μητσοτάκης θα εξαντλήσει τα περιθώρια για να πετύχει το στόχο του, βγάζοντας πιθανόν και άσσους την κατάλληλη στιγμή, δηλαδή στις αρχές της νέας χρονιάς.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Στον δρόμο για τις Ευρωεκλογές - Οι κινήσεις των τελευταίων ημερών και τα διλήμματα

«Πέντε πάνω, πέντε κάτω» η Κυβέρνηση «θα τα βρει» έως την 9η Ιουνίου, οι κινήσεις των τελευταίων ημερών και τα διλήμματα που τέθηκαν με προεξάρχον την «σταθερότητα» στην οποία ομνύ...

Πενήντα χρόνια μετά...

Η κατάρρευση της εμπιστοσύνης προς τους θεσμούς, αναπόφευκτα οδηγεί και στο τέλος της δημοκρατίας

Φόρτωση άρθρων...