Σαββάτο
01 Απριλίου 2023

Οι ακτιβισμοί του ΣΥΡΙΖΑ και η στοχευμένη κριτική της Νέας Δημοκρατίας

Η πρόσφατη απόφαση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να απέχει από τις ψηφοφορίες στη Βουλή και η οποία στερείται σοβαρής στρατηγικής πολιτικής στόχευσης έδωσε μια καλή ευκαιρία στην Κυβέρνηση να περάσει στην αντεπίθεση, προτάσσοντας κατά κύριο λόγο το επιχείρημα ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αλλάζει». Η αλήθεια είναι ότι λίγες μέρες μετά την τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή για σεβασμό στους θεσμούς και στη δημοκρατία ήρθε η συγκεκριμένη ακτιβίστικη κίνηση να θολώσει το πολιτικό μήνυμα. 

Η Νέα Δημοκρατία άρπαξε την ευκαιρία να τονίσει την αντίληψη και τη νοοτροπία της Κουμουνδούρου και την απόφαση των στελεχών της να συντηρήσουν ένα τοξικό κλίμα μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες. 

«Επιχειρεί και πάλι, μετά το 2015, να οδηγήσει την Ελλάδα εκτός του ευρωπαϊκού δημοκρατικού κεκτημένου και να την καταστήσει τριτοκοσμική χώρα, όπως αυτές που θαυμάζει» αναφέρουν σχετικά γαλάζιοι κομματικοί παράγοντες. Η στάση αυτή της κυβερνητικής παράταξης σχετίζεται με τη στρατηγική στόχευση να διεγερθούν τα αρνητικά αντανακλαστικά για την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και κατ’ επέκταση να κινητοποιηθούν οι πολίτες που παραδοσιακά κινούνται στο χώρο του κέντρου και έχουν πιο μετριοπαθή στάση. 

Ο αντιπολιτευτικός άκρατος ακτιβισμός δεν αγγίζει τη δεξαμενή εκείνη των ψηφοφόρων που ζητούν λύσεις στα προβλήματα που τους απασχολούν και όχι επαναστατική γυμναστική. Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ αποφεύγει να καταθέσει μια συγκροτημένη πολιτική αντιπρόταση για την επόμενη μέρα στη χώρα, τόσο η Νέα Δημοκρατία θα χτυπά στο μαλακό υπογάστριο και θα υπενθυμίζει στους πολίτες ότι η χώρα δεν έχει την πολυτέλεια να εμπλακεί σε νέες περιπέτειες. 

Έννοιες όπως η «σταθερότητα» και η «συνέπεια» βρίσκονται ψηλά στον κυβερνητικό πολιτικό λόγο. Το κυβερνών κόμμα αναζητεί την αύξηση της εκλογικής της επιρροής στους λεγόμενους «νοικοκυραίους» για να πετύχει την αυτοδυναμία.

Όσο δε ο κ. Τσίπρας και οι συνεργάτες του τους δίνουν λαβές, τόσο οι γαλάζιοι θα τις κάνουν σημαία και θα σπρώχνουν όλο και περισσότερο το Σύριζα προς τα αριστερά.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΣΥΡΙΖΑ: Πόσες εκλογές αντέχει… ο Μητσοτάκης;

Ο ΣΥΡΙΖΑ ως τις Εκλογές της 21ης Μαΐου, για όλους τους λόγους του κόσμου, ούτε μπορεί ούτε θέλει να συζητήσει οτιδήποτε πλην της πρωτιάς και του σχηματισμού «προοδευτικής κυβέρνηση...

Νέα Δημοκρατία: Η κρίσιμη πρώτη κάλπη

Όλα για όλα πρέπει να τα δώσει η κυβερνητική παράταξη στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαΐου, για να βάλει με το αποτέλεσμα τις καλύτερες δυνατές βάσεις για να πετύχει σε δε...

Φόρτωση άρθρων...