Πέμπτη
16 Μαΐου 2024

Οι κρίσιμοι τέσσερις μήνες, οι παγίδες και η ανάγκη για εγρήγορση

Με απτά αποτελέσματα και λύσεις στα σημαντικά προβλήματα που απασχολούν τον πολίτη στην καθημερινότητα του επιχειρεί να απαντήσει η Κυβέρνηση στην προσπάθεια ακραίας πόλωσης από τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Από τη μία πλευρά η Νέα Δημοκρατία επενδύει περισσότερο στην ικανότητα διακυβέρνησης και στην προώθηση στοχευμένων μεταρρυθμίσεων που αγγίζουν τα νοικοκυριά και τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στο σημερινό πολιτικό του αδιέξοδο, όπως καταγράφεται τουλάχιστον στις δημοσκοπήσεις, θα τα παίξει όλα για όλα, αξιοποιώντας θέματα-φωτιά  στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό.  

Στο εσωτερικό της κυβερνητικής παράταξης δείχνουν ή πρέπει να αποφύγουν προσεγγίσεις τύπου «είμαστε μονόδρομος», καθώς η ιστορία στις εκλογικές αναμετρήσεις έχει καταδείξει πως οι Κυβερνήσεις είναι εκείνες που καταψηφίζονται και όχι η αξιωματική αντιπολίτευση που υπερψηφίζεται. 

Ήταν εξάλλου η μεγάλη λαϊκή δυσαρέσκεια για τις επιλογές Τσίπρα το καλοκαίρι του 2019 που επέτρεψαν στη Νέα Δημοκρατία να επιστρέψει στην εξουσία με το εντυπωσιακό 40%. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν υπάρχει περιθώριο για εφησυχασμό και αλαζονεία, για να μην πέσουν από τα σύννεφα το βράδυ των εθνικών εκλογών. 

Στη Δημοκρατία άλλωστε δεν υπάρχουν αδιέξοδα και αν το εκλογικό σώμα θέλει να αλλάξει μια πολιτική κατάσταση με την ψήφο του βρίσκει πάντα τον τρόπο. Από εδώ και στο εξής, πρώτο μέλημα χρειάζεται να είναι η ουσία και όχι η επικοινωνία, χωρίς βέβαια να παραγνωρίζει κανείς και την αξία της στην πολιτική διαδικασία. 

Ο ρεαλισμός και η αίσθηση της πραγματικότητας αποτελούν πλεονεκτήματα για κάθε πολιτικό οργανισμό που επενδύει μακροχρόνια στην επιτυχία και στην πολιτική του κυριαρχία. 

Σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία και με άλλα σημαντικά θέματα ανοιχτά, το κυβερνών κόμμα καλείται να επιδείξει τους επόμενους μήνες υψηλές αντοχές και ανθεκτικότητα, αν θέλει να πετύχει τον εκλογικό του στόχο. 

Τα πράγματα δεν είναι στατικά και μέχρι να έρθει η Κυριακή των Εθνικών Εκλογών πολλά μπορεί να ανατραπούν, άποψη που φαίνεται να συμμερίζονται και κορυφαία κομματικά στελέχη.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η 21 Απριλίου 1967

Ι. Πρόσφατο βιβλίο αναφέρεται στην επταετή δικτατορία. Μακρές είναι οι αναλύσεις. Λείπει το κύριο. Η πράξη επιβολής: οιονεί ταυτότης της εκτροπής. Η “κοινή βοή” από...

Οι «Σαλώμες» του ΣΥΡΙΖΑ, το μίσος για τον Μητσοτάκη και οι νεόγεροι του Τσίπρα

Ενεοί και μονίμως απορούντες οι εναπομείναντες νεόγεροι της παλιάς σχολής Τσίπρα στον ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη παρακολουθούν την επέλαση κάθε είδους «Σαλώμης» στην Κουμουνδούρου και τη...

Το πολιτικό τοπίο στις ΗΠΑ

Πυκνώνουν όλο και περισσότερο οι αναλύσεις, οι προβλέψεις και βέβαια οι έρευνες της κοινής γνώμης σχετικά με τις επερχόμενες, αργότερα μέσα στο χρόνο, προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ. ...

Φόρτωση άρθρων...